اقتصاد24 - این روزها با وجود تحولات برجامی و تحریمهای آمریکا علیه پتروشیمی ایران، حال بازار ارز خوب است و دیگر دچار تلاطمها و نوسانات شدید نمیشود و در یک روند باثبات بسر میبرد، این در حالی است که در گذشته به محض وقوع کوچکترین اتفاق در حوزه سیاسی چه از نظر سیاست خارجی و چه به لحاظ تنش ها در سیاست داخلی این بازار نوسانات شدیدی را تجربه میکرد و به تبع آن بازارهای اقتصادی کشور بهم میریخت. اما رمز پایداری تثبیت قیم دلار در چیست؟ آیا سیاستهای کنترلی جدید دولت به نتیجه رسیده یا بازار ارز تابع مختصات دیگری است؟
در همین ارتباط محمدمهدی رئیس زاده کارشناس بازار پول و سرمایه به خبرنگار اقتصاد24 گفت: ثبات نرخ ارز فقط جنبه روانی دارد و فقط روی ذهن مردم تاثیر میگذارد. یکی دیگر از عوامل ثبات نرخ ارز، راه اندازی کانال مالی مشترک میان کشور ایران با کشورهای اروپایی است.
وی افزود: در عین حال اگر ایران با آمریکا وارد مذاکره شود به طور قطع نرخ ارز نیز بیش از اینها کاهش مییابد و کمتر از نرخی که اعلام شده میشود و اگر برعکس آن اتفاق بیفتد دچار نابسامانی میشود و نرخ ارز افزایش مییابد.
رئیس زاده در پاسخ به این سوال که آیا ثبات نرخ ارز ناشی از موفقیت سیاست های بانک مرکزی و دولت است یا دلایل دیگری هم برای ثبات نرخ ارز وجود دارد؟ گفت: به طور قطع سیاست های بکار گرفته شده توسط بانک مرکزی اثرات مثبتی در کنترل بازار ارز داشته است.
این کارشناس بازار پول و سرمایه عنوان کرد: با کاهش ارزش پول ملی، مردم به سمت خرید سکه، طلا و ارز رفتند که همین امر باعث افزایش قیمت دلار شد.
وی درباره اینکه نرخ واقعی دلار چقدر است؟ نیز گفت: نرخ واقعی دلار در شرایط ثبات سیاسی و اقتصادی بین 10 تا 12 هزار تومان است اما اگر این ثبات با مخاطره مواجه شود چه بسا به نرخهایی بالاتر از این افزایش یابد.