تاریخ انتشار: ۱۵:۴۵ - ۲۶ آذر ۱۴۰۲
مهمترین میراث نواف در سیاست خارجی چه بود؟

میراث امیر کویت و زندگی آرام و بی‌حاشیه‌اش

امیر کویت روز شنبه در سن ۸۶ سالگی درگذشت. پس از او قرار است برادر ۸۳ ساله‌اش قدرت را در کویت به دست بگیرد. توافق «العلا» و پایان تنش میان قطر و عربستان سعودی و امارات از جمله اقدامات او در سیاست خارجی به شمار می‌رود.

اقتصاد۲۴-  امیر کویت روز شنبه ۲۵ آذر ماه پس از اینکه سه هفته در بیمارستان بستری بود، در گذشت. او در هنگام مرگ ۸۶ سال داشت و به ساده‌زیستی شهره داشت. نواف الاحمد الجابر الصباح متولد سال ۱۹۳۷ بود و تنها سه سال قبل به‌عنوان امیر کویت معرفی شد. او پیش از آنکه تبدیل به قدرتمندترین مرد کویت شود، فرمانده کل قوای این کشور بود و بعد با مرگ برادر ناتنی خود صباح احمد جابر الصباح در ۲۹ سپتامبر ۲۰۲۰ به این مقام رسید.

مناصب نواف الاحمد چه بود؟

نواف الاحمد الجابر الصباح قبل از آنکه به قدرت برسد در بین عموم مردم کویت به نام شیخ نواف شناخته می‌شد. او یکی از ارشدترین اعضای مجلس صباح است که بیش از ۵۸ سال در مسئولیت‌های گوناگون به کویت خدمت کرد. در ۲۵ سالگی، در ۲۱ فوریه ۱۹۶۲ به عنوان استاندار حولی، یکی از استان‌های مهم کویت منصوب شد و تا ۱۹ مارس ۱۹۷۸ این سمت خود را حفظ کرد. پس از آن نواف احمد سراغ پست وزیرکشور رفت و تا ۱۱ سال در این مقام باقی ماند. پس از این اتفاق بود که نواف الاحمد الجابر الصباح به وزارت دفاع کویت منصوب شد. حمله صدام به این کشور احتمالا مهم‌ترین وضعیتی بود که در آن شیخ نواف نقش اصلی را بازی می‌کرد. پس از آزادسازی کویت، شیخ نواف در سال ۱۹۹۱ به عنوان سرپرست وزارت کار و امور اجتماعی منصوب شد و البته تنها یک سال در این سمت باقی ماند.
سال ۱۹۹۴، شیخ نواف به عنوان معاون رئیس گارد ملی کویت منصوب شد و ۹ سال از زندگی خود را هم در این مقام گذراند. در همان سال، شیخ نواف دوباره پست وزیر کشور را به دست گرفت تا این که حکمی از طرف امیری در ۱۶ اکتبر ۲۰۰۳ صادر شد و او را به عنوان معاون اول نخست‌وزیر کویت و همزمان وزیرکشور منصوب کرد.

تا قبل از سال ۲۰۰۶ کسی خبر نداشت که شیخ نواف نسبتا محبوب قرار است ولیعهد کویت شود. او ۱۴ سال به عنوان ولیعهد برادر ناتنی‌اش زندگی کرد تا در سال ۲۰۲۰ با مرگ برادر قدرت را به دست گرفت. او به فروتنی شهرت داشت و تا حد زیادی بی حاشیه بود.

رسانه‌های عربی خلیج فارس در خصوص نواف احمد نوشته‌اند که او در ژانویه گذشته در راستای «مصالح ملی» دستور عفو چند محکوم به زندان را صادر کرد و در سطح سیاست خارجی نیز تلاش‌های او منجر به توافق «العلا» و پایان تنش میان قطر و عربستان سعودی و امارات شد.
او پنجمین پسر شیخ احمد الجابر الصباح، امیر پیشین کویت از سال ۱۹۲۱ تا سال ۱۹۵۰ بود. شیخ نواف دارای ۴ فرزند پسر و یک دختر است. شیخ نواف با شریفه سلیمان الجاسم الغانیم، دختر سلیمان الجاسم الغانیم ازدواج کرد.
آنطور که روزنامه العربی جدید شیخ نواف را در زمان رسیدنش به قدرت وصف کرده بود، او شخصیت آرامی داشت و به تشریفات پروتکلی زیاد اهمیتی نمی‌داد. نواف جابر الصباح تا پیش از رسیدن به قدرت، در یکی از محله‌های طبقه متوسط در کویت زندگی می‌کرد. به‌نظر می‌رسد که شیخ نواف در داخل کویت از محبوبیت نسبتا خوبی برخوردار است. او و برادر ناتنی‌اش از عوامل بهبود وضعیت اقتصادی این کشور شناخته می‌شوند.

جانشین شیخ نواب کیست؟

امیر جدید کویت تنها سه سال از نواد الاحمد الجابر الصباح کوچک‌تر است و یکی از برادران ناتنی او به حساب می‌آید. مشعل الاحمد الجابر الصباح بعد از درگذشت نواف الاحمد الجابر الصباح، به عنوان امیر جدید این کشور تعیین شد. او از سال ۲۰۲۰ به‌عنوان ولیعهد کویت شناخته شد. آنطور که العالم نوشته شیخ مشعل هفتمین پسر حاکم فقید کویت شیخ احمد الجابر الصباح است که در سال ۱۹۴۰ به دنیا آمد. او تحصیلات خود را در مدرسه المبارکیه گذراند، برای تحصیل در رشته علوم پلیس، به کالج هندون در انگلستان رفت و در سال ۱۹۶۰ فارغ‌التحصیل شد. او هم مانند برادر بزرگ‌ترش پس از فارغ التحصیلی به وزارت کشور پیوست و در سال ۱۹۶۷ با درجه سرهنگی ریاست اداره کل تحقیقات کویت را برعهده گرفت که در دوران ریاست او به دستگاه امنیت کشور تبدیل شد. به همین خاطر است که شیخ مشعل را یکی از چهره‌های امنیتی کویت می‌دانند. شیخ مشعل الاحمد الصباح قرار است با اعلام شورای وزیران به عنوان امیر کویت منصوب و به طور رسمی معرفی شود. اودارای پنج فرزند پسر و هفت فرزند دختر است. سه برادر دیگر امیر جدید پیش از او در بالاترین منصب در کویت خدمت کرده‌اند و او حالا چهارمین پسر خانواده است که توانسته با وجود سن بالا جانشین برادر ناتنی بزرگ‌تر خود باشد.

منبع: خبر آنلاین
ارسال نظر