تاریخ انتشار: ۱۵:۵۹ - ۲۴ دی ۱۴۰۲

عرضه شمش طلا و ضرب سکه جدید چگونه قیمت‌ها را مهار می‌کند؟

عرضه شمش طلا و ضرب سکه جدید، تازه‌ترین اقدام بانک مرکزی برای مهار افسار قیمت‌ها در بازار است. براساس خبری که روز یکشنبه ۲۴ دی‌ماه روی خروجی سایت بانک مرکزی و مرکز مبادله ارز و طلا قرار گرفت، عرضه شمش یک کیلویی طلا از روز چهارشنبه ۲۷ دی در بستر مرکز مبادله ارز و طلا کلید می‌خورد و عنقریب شاهد ضرب و فروش سکه‌های طلای جدید خواهیم بود.


اقتصاد۲۴- فروش شمش طلا و ضرب سکه جدید اصطلاحا یکجور افزایش عرضه در بازار است و پتانسیل پایین آوردن قیمت‌ها را دارد. از زمان انتشار خبر عرضه شمش طلا و ضرب سکه‌های جدید توسط بانک مرکزی، قیمت سکه امامی در عرض یکی، دو ساعت حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان پایین آمد و نرخ هرگرم طلا ۱۸ عیار با کاهش ۳۰ هزار تومانی از مرز حساس دو میلیون و ۷۰۰ فاصله گرفت.
معاملات شمش طلا آنطور که رییس کل بانک مرکزی می‌گوید از هفته پایانی دی‌ماه آغاز می‌شود و قرار است بعد از مدت‌ها شاهد ضرب سکه جدیدی در بازار طلا باشیم. خبری که روز یکشنبه ۲۴ دی‌ماه روی خروجی سایت بانک مرکزی قرار گرفت، نشان می‌دهد خریدوفروش شمش طلا از روز چهارشنبه ۲۷ دی ماه ۱۴۰۲ در مرکز مبادله ایران استارت می‌خورد و بحث ضرب روزانه ۲۰ هزار سکه جدید هم مطرح شده است.

رییس کل بانک مرکزی با اشاره به این موضوع گفت: بانک مرکزی به دنبال تعدیل قوانین مربوط به واردات طلای کشور است. همواره تلاش داشتیم ذخایر طلای کشور افزایش یابد و اقدامات اخیر باعث افزایش ذخایر ارز و طلا کشور شده است.

عرضه شمش طلا در مرکز مبادله ارز و طلا براساس اظهارت علی سعیدی به‌عنوان مدیرعامل این مرکز به شکلی است که شمش‌ها به صورت یک کیلویی عرضه می‌شوند. قیمتی که در مرکز مبادله ایران مبنای مبادلات طلا خواهد بود، مبتنی بر عرضه و تقاضاست که به قیمت‌های روز نزدیک است.

ضرب سکه جدید هم برخلاف سکه‌هایی که درحال حاضر در صرافی‌ها و طلافروشی‌ها وجود دارد، به‌شکلی است که بدون تاریخ و به صورت تمام بهار آزادی، اما با طرح جدید ضرب شده و قاعدتا باید با سکه‌هایی که به اسم تمام‌بهار آزادی طرح جدید (امامی) و سکه تمام‌بهار آزادی (طرح قدیم) تا الان ضرب شدند، تفاوت‌هایی داشته باشد. سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم به سکه‌های ضرب‌شده در سال‌های قبل از ۸۶ گفته می‌شود و ضرب تمام سکه طرح جدید (سکه امامی) بعد از سال ۸۶ انجام شده است.

سکه‌های جدید بانک مرکزی با این اوصاف بدون درج تاریخ ضرب می‌شوند و صحبت‌های رییس کل بانک مرکزی مشخص می‌کند ضرب سکه‌های جدید با سکه تمام کلید می‌خورد. البته طبق حرف‌های محمدرضا فرزین زمان عرضه سکه‌های جدید بانک مرکزی دقیقا مشخص نیست و فعلا قرار به عرضه و آغاز معاملات شمش طلا در هفته جاری است.

معاملات شمش طلا و بحث ضرب و عرضه سکه‌های جدید تاحدود زیادی در راستای کنترل و سروسامان دادن اوضاع بازار مطرح شده و آنطور که محمد کشتی آرای به‌عنوان رییس پیشین اتحادیه طلا و جواهر پیش‌بینی می‌کند، می‌تواند در تعدیل قیمت‌ها تاثیر گذار باشد. همین الان باوجود عقب‌نشینی سکه امامی از مزر ۳۳ میلیون، حباب آن بیش از شش میلیون و ۶۰۰ هزار تومان تخمین زده می‌شود.


بیشتر بخوانید: پیش‌بینی قیمت سکه امروز ۲۳ دی ماه


حباب سکه چقدر است؟

قیمت سکه امامی امروز یکشنبه ۲۴ دی کارش را از جایگاه ۳۳ میلیون و ۴۶۱ هزار تومان آغاز کرد، اما یکی، دوساعت از انتشار خبر عرضه شمش طلا در مرکز مبادله ارز و طلا سکه امامی به‌شکل تکفروشی بیشتر از ۳۲ میلیون و ۱۵۱ هزار تومان خریدار نداشت.

قیمت سکه امامی به این ترتیب در کمتر از یک روز معاملاتی یک میلیون و ۳۱۰ هزار تومان پایین آمد، اما از یک طرف دیگر حباب قیمت سکه امامی حدود شش میلیون و ۶۰۸ هزار تومان تخمین زده می‌شود که معادل ۲۰ درصد ارزش فعلی سکه امامی است.

سکه تمام‌بهار آزادی طرح قدیم که دیروز کارش را در جایگاه ۲۹ میلیون و ۵۰۵ هزار تومان به‌پایان رساند و عصر امروز وادار به عقب‌نشینی به زیر مرز ۲۹ میلیون شد و حالا حباب آن سه میلیون و ۴۳۸ هزار تومان محاسبه می‌شود.

نیم‌سکه که دیروز ۱۸ میلیون و ۸۵۰ هزار تومان معامله می‌شد و همزمان با نیمه ابتدایی معاملات امروز اسبش را برای فتح کانال ۱۹ میلیون زین کرده بود، عصر یکشنبه نهایتا ۱۸ میلیون و ۶۵۰ هزار تومان فروخته شد.

قیمت ربع‌سکه امروز درحالی به ۱۱ میلیون و ۶۳۵ هزار تومان رسید که عصر دیروز خرید ربع‌سکه ۱۱ میلیون و ۹۳۵ هزار تومان آب می‌خورد. قیمت سکه گرمی هم با کاهش ۲۰۰ هزار تومانی به شش میلیون و ۱۲۰ هزار تومان تقلیل پیدا کرد تا حباب آن دو میلیون و ۹۷۱ هزار تومان تخمین زده شود.

منبع: فرارو
ارسال نظر