تاریخ انتشار: ۱۰:۵۹ - ۰۷ بهمن ۱۴۰۲
اقتصاد ۲۴ گزارش می‌دهد؛

قارچ ناخن چیست؟

قارچ یک بیماری عفونی است که به دلایل متفاوت ممکن است ایجاد شود. این عفونت می‌تواند بر روی هر قسمت ناخن شما به خصوص صفحه و ریشه ناخن تاثیر بگذارد و بیشتر بر روی ناخن پا ایجاد می‌شوند.

اقتصاد۲۴- هدی کاشانیان: در بخش زیبایی، کاشت ناخن طرفداران بسیاری را به خود اختصاص داده است، چراکه این کار، جلوه‌ای زیبا به دستان شما می‌دهد، اما این زیبایی ممکن است گاهی فاجعه آور هم باشد و بر روی ناخن کاشت شده عفونت و قارچ ایجاد شود. قارچ یک بیماری عفونی است که به دلایل متفاوت ممکن است ایجاد شود. این عفونت می‌تواند بر روی هر قسمت ناخن شما به خصوص صفحه و ریشه ناخن تاثیر بگذارد و بیشتر بر روی ناخن پا ایجاد می‌شوند. عفونت قارچی بسیار مسری است و امکان ابتلا به آن در سالن‌های ناخن و زیبایی به راحتی امکان پذیر است.

رنگ قارچ ناخن

معمولاً هنگامی که ناخن‌های شما به قارچ مبتلا می‌شود، تغییراتی از جمله ایجاد لکه‌های سفید یا زرد رنگ روی ناخن را در ناخن قارچی مشاهده می‌کنید که به آن قارچ ناخن سفید گفته می‌شود و اگر به موقع درمان نشود باعث افزایش عقونت‌های قارچی شده و ممکن است به یک رنگ تیره یا یک لخته خون تبدیل شود.

علائم قارچ ناخن کاشته شده

قارچ ناخن نیز مانند سایر بیماری‎ها، علائم و نشانه‌هایی دارد که در صورت نمایان شدن هر یک از این موارد، بهتر است آگاه باشید و آن را درمان کنید. از علائم قارچ ناخن کاشته شده می‌توان به عواملی ذیل اشاره کرد، این عوامل عبارتند از:

•    بوی ناخوشایند ناخن
•    خارش
•    تغییر رنگ ناخن به رنگ‌های زرد یا سبز
•    افزایش ضخامت ناخن
•    شکنندگی ناخن
•    به وجود آمدن ورم
•    امکان به وجود آمدن درد هنگام لمس ناخن

شدت و میزان هر یک از این علائم در افراد متفاوت است. شکسته شدن ناخن‌های انگشتان دست و پا یکی از معضلاتی است که برای برخی خانم‌ها پیش می‌آید و مسبب بروز این بیماری می‌شود.

پیشگیری از قارچ ناخن کاشت شده

عفونت قارچی از عوارض کاشت ناخن است. قارچ یک بیماری عفونی و بسیار مسری است، قارچ ناخن نقاط سفید یا زرد زیر ناخن‌هاى دست و پا است و عفونت قارچی در صورت پیشرفت باعث تغییر رنگ ناخن، افزایش ضخامت و تغییر بافت ناخن می‌شود. برای پیشگیری از قارچ ناخن به مواد زیر توجه کنید:

۱- اول یک ناخن مبتلا شده و سپس به ناخن‌های کناری نیز سرایت خواهد کرد. برای پیشگیری از قارچ ناخن بعد از کاشت، باید کاشت ناخن‌های خود را در یک سالن که اصول بهداشتی را رعایت می‌کند، انجام دهید.

۲- بعد از حمام کردن یا شنا ناخن را به خوبی خشک کنید، از اسپری یا پودر ضد قارچ روی ناخن‌ها استفاده کنید. اجسام تیز را زیر ناخن استفاده نکنید، چون رطوبت حبس شده در زیر ناخن ایجاد قارچ می‌کند.


بیشتر بخوانید: گریه باعث چروک صورت می‌شود؟


۳- در افراد مبتلا به بیماری‌های دیابت، مشکلات گردش خون و ضعف سیستم ایمنى، احتمال ابتلا به قارچ ناخن بالا می‌رود، با پاى برهنه در محیط نمناک و رطوبت دار مثل استخرها، باشگاه‌ها و حمام هاى عمومى وارد نشوید.

۴- با تعریق زیاد، احتمال ابتلا به قارچ بیشتر خواهد شد. برای درمان قارچ استفاده از قرص و قطره در اولویت اول قرار دارند. لیزر درمانی راهی برای درمان قارچ ناخن کاشت است، قارچ ناخن توسط پرتو‌های لیزر از بین می‌روند.

۵- برداشتن ناخن به وسیله جراحی در صورتی است که راه‌های دیگر جواب ندهد. برای عفونت قارچی ناخن بیش از دو هفته، فورا به پزشک متخصص مراجعه کنید.

درمان قارچ ناخن کاشته شده

روش‌های زیادی جهت درمان قارچ ناخن کاشته شده وجود دارد که در ادامه به بررسی موثرترین این روش‌ها می‌پردازیم:

•    ریمو ناخن کاشته شده: یکی از اصلی‌ترین کار‌هایی که برای درمان قارچ ناخن کاشته شده باید صورت بگیرد، ریمو ناخن است چرا که با این کار، رطوبت زیر ناخن کم می‌شود و باعث انتقال هوای آزاد به ناخن می‌شود.

•    کوتاه کردن ناخن: روش دیگری که برای درمان قارچ ناخن کاشته شده باید انجام پذیرد، کوتاه کردن ناخن می‌باشد که با این کار، آلودگی‌ها را از زیر ناخن از بین می‌برید. 

علاوه بر این دو کار مهم که برای درمان قارچ ناخن کاشته شده باید انجام دهید، درمان‌های خانگی موثری وجود دارند که بسیاری از افراد با استفاده از این درمان‌های خانگی توانسته اند قارچ ناخن کاشته شده را از بین ببرند.

درمان خانگی قارچ ناخن کاشته شده

برای درمان و کاهش علائم قارچ ناخن کاشته شده می‌توان از روش‌های خانگی استفاده کرد که در ادامه به برخی از این روش‌ها اشاره می‌کنیم:

•    استفاده از سرکه: یک ماده ضد قارچ بسیار موثر برای درمان قارچ ناخن کاشته شده، سرکه است که به این منظور لازم است ناخن آسیب دیده را به مدت نیم ساعت هر روز درون سرکه قرار دهید تا کاملاً قارچ ناخن کاشته شده از بین برود.
•    استفاده از روغن درخت چای: یکی از موثر‌ترین روغن‌هایی که جهت درمان قارچ ناخن استفاده می‌شود روغن درخت چای است، چرا که دارای خواص ضد قارچی است.
•    استفاده از روغن‌های گیاهی: روغن‌ها کاربرد‌های درمانی بسیاری در درمان بیماری‌های گوناگون دارند، که برای درمان قارچ ناخن کاشته می‌توان از روغن‌های گیاهی مانند روغن آویشن، لیمو ترش و میخک استفاده کرد.
•    استفاده از پماد‌های ضد قارچ: امروزه پماد‌های بسیاری جهت درمان قارچ ناخن کاشته وجود دارد که با مراجعه به مراکز معتبر قابل تهیه است.

ارسال نظر