اقتصاد24- مایک پمپئو که روز پنجشنبه با پاسخ قاطع رهبر معظم انقلاب اسلامی در نفی مذاکره با دولت ترامپ روبه رو شد، در نشست خبری فوق العاده تلاش کرد با مرتبط کردن حادثه آتش سوزی دو نفتکش در دریای عمان به ایران، شکست کارزار فشار حداکثری بر تهران را بپوشاند.
پمپئو در این نشست خبری کوتاه که بدون پاسخ دادن به پرسشی برگزار شد، مدعی شد: هیچ کسی جز نیروهای مورد حمایت ایران نمی تواند به این دقت و پیچیدگی به کشتی ها حمله کند.
وی در این اظهارات که به خوبی نشان دهنده شکست سیاست خارجی افراطی دولت ترامپ بود، حادثه این نفتکش را تازه ترین اقدام جمهوری اسلامی علیه منافع ایالات متحده و متحدان آن دانست.
وزیر خارجه آمریکا که کشورش مبدع تروریسم اقتصادی در جهان است، بدون ارائه هیچ گونه شواهد و مدارکی مدعی شد حادثه خرابکاری چهار کشتی در بندر الفجیره، انفجار خط لوله انتقال نفت عربستان سعودی، شلیک موشک به منطقه سبز بغداد و همچنین حمله به فرودگاه های عربستان به ایران ارتباط دارد.
پمپئو ادعای خود را اینگونه توجیه کرد که در ۲۲ آوریل، ایران به جهان قول داد که گذر نفت از تنگه هرمز را مختل خواهد کرد و الان به این وعده عمل می کند.
وی با این ادعا که اقدام های ایران بر آزادی ناوبری در دریاها تاثیر گذاشته است، اظهار داشت: نخست وزیر آبه شینزو سفر تاریخی به ایران انجام داد تا از ایران بخواهد وارد گفت وگو شود، رهبر ایران این درخواست را رد کرد و گفت هیچ پاسخی به ترامپ نخواهیم داد.
وزیر خارجه آمریکا بدون در نظر گرفتن تاکیدات رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره همکاری های ایران و ژاپن گفت که ایران با حمله به نفتکش ژاپنی در خارج از آبهای خود به دولت ژاپن توهین کرد.
پمپئو با اشاره به اظهارات محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران درباره حادثه این نفتکش ها گفت: وزیر خارجه ایران گفته است با شک و تردید نمی توان به این حملات پاسخ داد. ممکن است این مساله برای ظریف خنده دار باشد اما هیچ کسی دیگری اینگونه فکر نمی کند.
وی افزود: ایران با این اقدام ها می خواهد کارزار فشار حداکثری موفق ما برداشته شود. به هیچ وجه اجازه نمی دهیم این کارهای ایران ادامه یابد. جامعه جهانی اقدام های ایران در هدف گرفتن بی گناهان و کشتی های تجاری را تایید نمی کند.
وزیر خارجه آمریکا تاکید کرد: این اقدام ها، صلح و امنیت بین الملل را تهدید می کند و از سفیر خود در سازمان ملل متحد خواسته ایم تا در شورای امنیت این مساله را پیگیری کند.
پمپئو که دیپلماسی مد نظر خود را تاکنون فقط در خروج از پیمان های بین المللی، دخالت در امور داخلی کشورها، تغییر رژیم و تحریم تعریف کرده است، در اظهارنظری مضحک از ایران خواست تا دیپلماسی را با دیپلماسی پاسخ دهد.
اما جلسه روز پنجشنبه شورای امنیت سازمان ملل متحد که به پیشنهاد آمریکا برای بررسی حادثه آتش سوزی نفتکش ها در دریای عمان تشکیل شد همچون شکست های متعدد آمریکا در برابر ایران، بدون هیچ نتیجه ای پایان یافت و این نمایش شبانه واشنگتن علیه تهران هم بی ثمر ماند.
منصور العتیبی نماینده کویت در سازمان ملل و رئیس دوره ای شورای امنیت در پایان این نشست که عصر پنجشنبه به صورت غیر علنی برگزار شد، در جمع خبرنگاران گفت: در این نشست اطلاعات اولیه این حادثه بیان شد.
وی افزود: در این خصوص هیچسند و شواهدی ارائه نشده و لازم است تحقیقات ادامه یابد.
رئیس دوره ای شورای امنیت درباره اینکه آیا ایران پشت این حادثه بوده است یا خیر، هیچ پاسخی نداد و گفت که نام هیچ کسی برده نشده است.
اما جاناتان کوهن سفیر آمریکا در سازمان ملل که با دست خالی از این نمایش ساختگی خارج شده بود با تکرار ادعای وزیر خارجه آمریکا بدون ارائه هرگونه شواهد و حتی پاسخ به سوالات، ایران را در این ماجرا متهم کرد.
وی افزود که آمریکا با ادامه کارزار فشار حداکثری ایران را به میز مذاکره خواهد آورد.
اما مذاکره در حالی معنا پیدا می کند که طرفین در همه حال صداقت خود را اثبات کرده باشند چرا که صحبت از مذاکره با رئیس جمهوری که بدون هیچ دلیل و تنها به واسطه زورگویی از یک معاهده بین المللی (برجام) خارج و آن را تمام شده تلقی می کند و حال مجدداً می خواهد به مذاکره روی آورد، بی معناست.
آمریکا باید در مرحله اول صداقت خود را ثابت کند که البته این موضوع با رفتارهای عجیب و غیرقابل پیش بینی ترامپ ثابت شدنی نیست و همواره در مدت رئیس جمهوری وی خلاف آن ثابت شده است.
منبع: ایرنا