تاریخ انتشار: ۰۷:۰۱ - ۰۶ اسفند ۱۴۰۲
اقتصاد ۲۴ گزارش می‌دهد؛

دوست خوب چه ویژگی‌هایی دارد؟

هیچ کدام ما در انتخاب خانواده هیچ حق انتخابی نداریم، اما می‌توانیم یک دوست مناسب و صمیمی برای خود پیدا کنیم. دوستی که بتوانیم برای روابط بلندمدت و پایدار روی آن‌ها حساب باز کنیم.

اقتصاد۲۴- هدی کاشانیان: قطعاً همه ما انسان‌ها در هر سنی که باشیم، نیاز به یک همراه و دوستی داریم که خاص و قابل اعتماد باشد، چراکه دوستی‌ها می‌توانند زندگی ما را معنادارتر کنند. همه ما در طول زندگی خود با افراد زیادی در ارتباط هستیم، اما نمی‌توانیم به تمام آن‌ها لقب دوست را نسبت بدهیم، زیرا یافتن یک دوست خوب امری سخت و دشوار است. به هرحال هیچکدام ما در انتخاب خانواده هیچ حق انتخابی نداریم، اما می‌توانیم یک دوست مناسب و صمیمی برای خود پیدا کنیم، دوستی که بتوانیم برای روابط بلندمدت و پایدار روی آن‌ها حساب باز کنیم.

یک دوست خوب ویژگی‌های مشخصی دارد، اما ما نباید فقط به‌دنبال دوستی با افرادی باشیم که این ویژگی‌ها را دارند، بلکه اگر می‌خواهیم دوستی ما با این افراد ماندگار باشد، باید خودمان هم این ویژگی‌های شایسته را داشته باشیم. در ادامه این ویژگی‌ها را بررسی می‌کنیم.

ویژگی یک دوست خوب

۱- در دسترس بودن: یک دوست خوب باید دوستی را در اولویت قرار دهد. برای داشتن دوستی معنادار و پایدار باید برای یکدیگر وقت و انرژی گذاشت، تا این امر به صورت آگاهانه و عمدی و از ته قلب ایجاد شود؛ بنابراین نقطه شروع یک دوستی پایدار مستلزم گذاشتن وقت برای آن رابطه است. یکی از چیز‌هایی که پیوند دوستی را ضعیف می‌کند این است که افراد به خوبی برای بودن با دوستانشان وقت نمی‌گذارند.

۲- واقع‌گرایی: دوستان نقش مهمی در زندگی، ارزش ها، اهداف و آرزو‌های ما دارند. وقتی با افرادی رفت و آمد می‌کنید که متعهد به ساختن یک زندگی شاهانه هستند، احتمال این که شما هم آینده روشن داشته باشد زیاد می‌شود. به قول قدیمی‌ها «با عاقل بگرد تا عاقل شوی. با احمق بگرد و نابودی زندگی خود را ببین».

۳- قدرت بخشش: گاهی بین دوستان اختلاف پیش می‌آید که یک دوست خوب باید بتواند قدرت بخشش داشته باشد. در حقیقت هیچ رابطه دوستی‌ای کامل نیست و هر از گاهی دل خوری بین دو دوست پیش می‌آید که با پشیمانی و گذشت رفع می‌شود.

۴- قابل اعتماد بودن: اگر می‌خواهید دوست خوبی باشید، قابل اعتماد باشید. اعتماد به یک دوست بر حسب این که چقدر می‌توانیم آن را مدیریت و ارائه کنیم می‌تواند قوی‌تر یا ضعیف‌تر شود و یکی از مهم‌ترین ارزش‌های دوستی قابل اعتماد بودن، است. قابل اعتماد بودن برای یک دوستی سالم و پایدار ضروری است.


بیشتر بخوانید: هوش مصنوعی چگونه روابط عاشقانه را تغییر می‌دهد؟


۵- صداقت و وفاداری: دوستان خوب با یکدیگر صادق هستند و در تمام شرایط تلاش می‌کنند پای عهد و پیمان خود بمانند. در واقع یک دوست وفادار، هیچ‌گاه نمی‌خواهد به رابطه دوستی خود لطمه بزند و رفاقت برایش ارزشمند است. یک دوست خوب برای اینکه شما احساس بهتری داشته باشید به شما دروغ نمی‌گوید در عوض حقیقت را می‌گوید و شما را نصیحت می‌کند.

۶- گوش دادن به یکدیگر: یک دوست خوب، با اشتیاق به صحبت‌های شما گوش می‌کند و در صورت نیاز راهکار‌های باارزش و سازنده را ارائه می‌دهد. می‌توانید ساعات زیادی را بدون خستگی و ترس از قضاوت با او صحبت کنید و برای بسیاری از مشکلات خود راه چاره پیدا کنید.

۷- تشویق و حمایت: یک دوست خوب همیشه شما مشوق و در شرایط سخت حامی شما است. هیچ‌گاه اهداف شما را کوچک تلقی نمی‌کند و از موفقیت‌ها و دستاورد‌های کوچک و بزرگ شما خوشحال می‌شود. یک دوست خوب همیشه شما را برای انجام کار‌ها تشویق می‌کند و در شرایط سخت حامی شما است. هیچ گاه اهداف شما را کوچک تلقی نمی‌کند و از موفقیت‌ها و دستاورد‌های کوچک و بزرگ شما خوشحال می‌شود.

۸- کمک به رشد افکار: دوستان خوب، هم‌گام با هم در مسیر پیشرفت و توسعه فردی قدم برمی‌دارند. هیچ‌گاه یکدیگر را از ادامه مسیر منصرف نمی‌کنند و از تغییرات فکری مثبت یکدیگر استقبال می‌کنند. همچنین با انتقادات و پیشنهادات سازنده، به رشد فکری و شخصیتی یکدیگر کمک می‌کنند.

۹- همدلی کردن: یک دوست خوب همیش با شما همدلی است و در شرایط سخت، یار و یاور شما است. در مواقع بحران زندگی این دوستان خوب هستند که تحمل درد و رنج را برای ما آسان‌تر می‌کنند و پناه ما می‌شوند.

عدم توانایی در داشتن یک دوست خوب

مهمترین دلیل نداشتن دوست خوب، تجربیات دوران کودکی یا سبک‌های تربیتی خانواده است. مهم‌ترین دلایل نداشتن دوست خوب به شرح ذیل است:

• روابط خانوادگی: مهمترین علت ناتوانی در یافتن دوست پیدا کردن، تربیت خانوادگی است. برخی خانواده‌ها روابط محدود و بسته را به فرزندان خود یاد می‌دهند یا آن‌ها را محتاط، محافظه کار، بی‌اعتماد به دیگران و غیر اجتماعی بزرگ کرده‌اند.

• مغرور بودن: بعضی اوقات درست یا اشتباه، افراد به دیگران نگاه از بالا دارند. غرور بیش از حد آن‌ها باعث می‌شود دیگران را کمتر از خود ببینید و نخواهند با نزدیک شدن به آن‌ها سطح خود را پایین بیاورند.

• خجالتی بودن: یکی از اصلی‌ترین دلایل نداشتن دوست خوب ناتوانی در برقراری ارتباط با دیگران به دلیل خجالتی بودن است.

• توقع بالا: گاهی توقع شما از دوستی بسیار بالاست. مثلا این تفکر که دوست خوب کسی است که هر کار از او می‌خواهیم انجام دهد و هر وقت می‌خواهیم باشد و تمام رفتار‌های شما را بپذیرد.

• اعتماد به نفس پایین: احساس کمتر بودن از دیگران، شما را از دیگران دور می‌کند. نمی‌توانید به دیگران نزدیک شوید، چون زشت، ضعیف، بی‌هنر و به طور کلی دیگران از شما خوششان نمی‌آید.

• عدم احترام به تفاوت‌ها: یکی دیگر از مشکلاتی که مانع از ایجاد یک دوستی عمیق می‌شود؛ قبول نکردن تفاوت‌هاست. این مسئله که انسان باید با کسانی دوستی کند که همفکر و هم عقیده او باشد درست است، اما گاهی آدم‌های ارزشمندی در زندگی ما پیدا می‌شوند که بخاطر تفاوت‌ها، نمی‌توانیم به آن‌ها نزدیک بمانیم.

ارسال نظر