تاریخ انتشار: ۱۳:۳۱ - ۱۹ اسفند ۱۴۰۲

معرفی پروفیل‌های ارزان و گران در بازار

وجود تولیدکنندگان پرشمار پروفیل در ایران موجب تنوع فراوان در کیفیت، خواص، مشخصات فنی و قیمت این محصول شده است. ازآنجایی‌که پروفیل‌ها هم در مصارف ساختمانی و هم صنعتی کاربرد گسترده‌ای دارند، تهیه این مقاطع با کیفیت مناسب و قیمت مقرون‌به‌صرفه یکی از دغدغه‌های مهندسان است. حال با وجود این تعداد بالای تولیدکننده، انتخاب بین آن‌ها سخت‌تر هم می‌شود. اگر به دنبال خرید پروفیل ارزان، اما باکیفیت هستید، در این مقاله با معرفی انواع پروفیل ارزان و گران با ما همراه باشید.

اقتصاد۲۴-وجود تولیدکنندگان پرشمار پروفیل در ایران موجب تنوع فراوان در کیفیت، خواص، مشخصات فنی و قیمت این محصول شده است. ازآنجایی‌که پروفیل‌ها هم در مصارف ساختمانی و هم صنعتی کاربرد گسترده‌ای دارند، تهیه این مقاطع با کیفیت مناسب و قیمت مقرون‌به‌صرفه یکی از دغدغه‌های مهندسان است. حال با وجود این تعداد بالای تولیدکننده، انتخاب بین آن‌ها سخت‌تر هم می‌شود. اگر به دنبال خرید پروفیل ارزان اما باکیفیت هستید، در این مقاله با معرفی انواع پروفیل ارزان و گران با ما همراه باشید.

ارزان‌ ترین پروفیل بازار کدام است؟

رایج‌ترین پروفیل‌های موجود در بازار از نوع فولادی و در گرید St37 هستند. این محصولات از ورق سیاه فولادی تولید می‌شوند و چون ورق سیاه ارزان‌ترین ورق فولادی در بازار است، پروفیل‌های St37 تولیدشده از آن ارزان‌ترین نوع پروفیل هستند. البته توجه شود که تنها جنس ورق تعیین‌کننده قیمت نهایی محصول نیست. بلکه پارامترهای دیگری هم در قیمت‌گذاری پروفیل‌ها دخیل هستند که در ادامه به آن‌ها خواهیم پرداخت.

با توجه به اینکه پرکاربردترین و محبوب‌ترین نوع پروفیل، پروفیل آهنی است، معمولاً تمامی تولیدکنندگان این محصول را تولید می‌کنند. اما استاندارد ساخت، وزن محصول و مشخصات ابعادی آن‌ها متفاوت از یکدیگر است. به همین دلیل شاهد تفاوت در نرخ تولیدکنندگان مختلف هستیم. ضمن اینکه، میزان تقاضا برای برخی برندهای خاص کمتر است. درنتیجه محصولات تولیدی آن‌ها ارزان‌تر هستند. ازجمله پروفیل‌های ارزان در بازار می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • پروفیل نیکان
  • پروفیل صدرا
  • پروفیل کیان پرشیا

گران ‌ترین پروفیل بازار کدام است؟

در حالت کلی، پروفیل استیل گران‌ترین نوع پروفیل در بازار است و پس‌ازآن پروفیل‌های آلومینیومی و گالوانیزه در رتبه‌های بعدی قرار دارند. پروفیل استیل به دلیل استحکام بسیار خوب و مقاومت به خوردگی فوق‌العاده، ازنظر خواص، کارایی و مشخصات ظاهری رقیب ندارد. اما چون بسیار گران است، تنها در برخی کاربردهای خاص مورداستفاده قرار می‌گیرد.

قیمت کیلویی پروفیل آلومینیومی به دلیل برخورداری از وزن بسیار سبک‌تر نسبت به پروفیل آهنی، بسیار گران‌تر است. این محصول در عین سبک بودن، از مقاومت به زنگ‌زدگی مطلوبی برخوردار است اما چون استحکام کافی را ندارد، کارایی آن محدود می‌شود. توجه شود که اگر پروفیل آلومینیومی به‌صورت شاخه‌ای در نظر گرفته شود، تبدیل به ارزان‌ترین پروفیل بازار خواهد شد.

پروفیل گالوانیزه در واقع همان پروفیل آهنی است که از طریق فرآیند آبکاری، روی سطح آن پوششی از جنس عنصر روی اعمال می‌شود. این پوشش نقش محافظتی از محصول را در برابر عوامل خورنده و رطوبت بر عهده دارد و درنتیجه مقاومت به خوردگی آن افزایش می‌یابد. به همین دلیل قیمت آن گران‌تر از پروفیل فولادی معمولی است. بااین‌حال، این محصول نیز به‌اندازه پروفیل آهنی St37 کارایی ندارد.

در بین تولیدکنندگان پروفیل، گران‌ترین پروفیل فولادی متعلق به تولیدکنندگان زیر است:

  • پروفیل جهان
  • پروفیل تهران شرق
  • پروفیل یاران
  • پروفیل صابری
  • پروفیل پایا اصفهان

تفاوت پروفیل ارزان و گران

عوامل مختلفی بر قیمت تمام‌شده قوطی و پروفیل اثرگذار هستند که برخی از آن‌ها متأثر از شرایط اقتصادی حاکم بر جامعه و برخی دیگر عوامل وابسته به مشخصات فنی محصول هستند. قیمت دلار، میزان عرضه و تقاضا، قیمت مواد اولیه (قیمت ورق فولادی، گالوانیزه، استیل و آلومینیومی)، هزینه‌های سوخت، انرژی و حمل‌ونقل و نیز قیمت جهانی فولاد ازجمله عواملی هستند که موجب ایجاد نوسان قیمت در بازار می‌شوند. این پارامترها به‌صورت مقطعی موجب افزایش یا کاهش قیمت پروفیل می‌شوند.

اما تفاوت پروفیل ارزان و گران بیشتر به پارامترهای وابسته به مشخصات فنی محصول مربوط می‌شود. این پارامترها عبارت‌اند از:

  • وزن پروفیل: هرچه وزن پروفیل افزایش یابد، قیمت شاخه‌ای آن نیز گران‌تر خواهد بود. اما اگر مبنای قیمت‌گذاری واحد کیلوگرم باشد، در آن صورت پروفیل‌های سبک‌تر، گران‌تر خواهند بود.
  • ضخامت: افزایش ضخامت و ابعاد پروفیل به معنای افزایش وزن این محصول است و سبب افزایش قیمت تمام‌شده آن می‌شود.
  • کیفیت ساخت: استانداردهای مورداستفاده در تولید هر محصول و روش تولید آن‌ها به‌طور مستقیم بر خواص و قیمت آن اثر می‌گذارند. توجه به این نکته هم ضروری است که هرچه وزن پروفیل به وزن درج‌شده در جدول اشتال قوطی نزدیک‌تر باشد، نشانه کیفیت بالاتر پروفیل خواهد بود.
  • مواد اولیه: همان‌طور که اشاره شد، پروفیل‌های استیل گران‌ترین و پروفیل‌های فولادی St37 ارزان‌ترین نوع قوطی پروفیل در بازار هستند. دلیل این امر گران‌تر بودن ورق‌های استیل 304 و 316 نسبت به ورق سیاه St37 است.
  • اعتبار برند: تقاضا برای خرید پروفیل از برخی تولیدکنندگان به دلیل برخورداری محصولات آن‌ها از وزن استاندارد و کیفیت مطلوب، بیشتر است. درنتیجه محصولات این کارخانه‌ها قیمت گران‌تری در بازار دارند. به‌عنوان‌مثال، پروفیل جهان به سبب کیفیت بسیار خوبی که دارد، گران‌ترین نوع پروفیل در بازار است.

از کجا پروفیل ارزان و باکیفیت بخریم؟

تنوع بالای قوطی و پروفیل، آن‌هم در رنج قیمتی گسترده اغلب موجب دشواری تشخیص پروفیل باکیفیت و مرغوب از پروفیل تقلبی و بی‌کیفیت می‌شود. برخی فروشندگان با قالب کردن محصولات سبک‌تر از حد استاندارد با قیمت ارزان به‌جای پروفیل‌های مرغوب، سعی در جذب مشتری و کسب سود بیشتر دارند. درنتیجه پیشنهاد می‌شود برای سفارش و خرید این محصولات حتماً به فروشندگان معتبر مراجعه نمایید.

در همین راستا، لازم است قبل از ثبت سفارش حتماً از آخرین قیمت این محصول مطلع شوید. برای این منظور می‌توانید از لیست قیمت پروفیل در فولاد ایرانیان استفاده نمایید. مجموعه فولاد ایرانیان (www.fooladiranian.com) پروفیل‌های فولادی، گالوانیزه، استیل و آلومینیومی را در تمامی سایزها و ضخامت‌های رایج و پرکاربرد با قیمت مقرون‌به‌صرفه و درعین‌حال کیفیت مثال‌زدنی عرضه می‌کند.

جمع‌بندی

پروفیل‌ها یکی از متنوع‌ترین محصولات فولادی ازنظر سایز، ابعاد، جنس و شکل ظاهری هستند و تقاضا برای آن‌ها نیز بسیار بالاست. چراکه هم در کاربردهای ساختمانی و هم صنعتی مورداستفاده قرار می‌گیرند. درنتیجه تولیدکنندگان متعددی در زمینه تولید این محصول فعالیت می‌کنند و این امر موجب عرضه پروفیل‌های ارزان و گران با کیفیت‌های مختلف به بازار می‌شود. راز تجربه یک خرید موفق و اقتصادی، شناخت پروفیل‌های ارزان و گران موجود در بازار و اطلاعات فنی آن‌هاست که در این مقاله به‌طور مفصل به آن‌ها پرداخته شد.

ارسال نظر