تاریخ انتشار: ۰۳:۲۲ - ۱۰ فروردين ۱۴۰۳

۱۲ توصیه مهم برای رسیدن به آرامش درونی

آرامش درونی رویایی است که به نظر بیشتر مردم دست‌نیافتنی است. به‌ویژه اینکه دنیای این روزهای ما پر از آشفتگی و اخبار پراسترس است و آرامش را از ما دور می‌کند. اما تکنیک‌هایی وجود دارد که با کمک آنها می‌توانیم به آرامش درونی دست یابیم.

اقتصاد۲۴- وقتی احساس‌تان نسبت به خود، دیگران و محیط زندگی‌تان در هر حالتی بدون تنش و همراه با آرامش است شما آرامش درونی دارید. در این وضعیت کمتر تحت تاثیر اضطراب و نگرانی‌های موجود در زندگی قرار می‌گیرید.

آرامش درونی زمانی ایجاد می‌شود که نقاط ضعف و قوت، خواسته‌ها و رویاهایتان را کاملا می‌شناسید و می‌دانید که آنچه در زندگی و همچنین اطراف‌تان رخ می‌دهد بخش جدایی‌ناپذیر این هستی است.

آرامش درونی چیزی نیست که به‌خودی خود وجود داشته باشد و شما در حسرت رسیدن به آن باشید. این ویژگی چیزی است که باید آن را در وجود خود نهادینه کنید. برای این کار می‌توانید تکنیک‌های موثر زیر را به کار برید:

۱. مدیتیشن یا مراقبه

با اینکه مراقبه عملی بسیار ساده است، وجودتان را سرشار از آرامش می‌کند. برای انجام مراقبه، به مکانی دنج و دور از هیاهو بروید و درحالی که نشسته‌اید، چشم‌هایتان را ببندید. سپس با نفسی عمیق هوا را به درون ریه‌هایتان بکشید و با بازدم آن را آهسته بیرون بفرستید. روش‌های مختلفی برای انجام مراقبه هست که می‌توانید به برخی از آن‌ها از طریق اینترنت دست یافته و انجام دهید.

۲. زندگی در زمان حال

اگر دایم خاطرات ناراحت‌کننده گذشته‌تان را به یاد بیاورید یا نگران آینده‌تان باشید، نمی‌توانید به آرامش درونی دست پیدا کنید. یاد بگیرید در زمان حال زندگی کنید. برای این کار باید کار‌هایی را که دوست دارید، مثل پیاده‌روی یا نواختن موسیقی انجام دهید. سعی کنید به محیط اطراف‌تان، حتی بو یا صدا‌هایی که می‌آیند کاملا توجه کنید. با این روش مغزتان کمی استراحت می‌کند و برایتان آرامش به ارمغان می‌آورد.

۳. ذهن مثبت

ذهن انسان بسیار قدرتمند است. آن می‌تواند دوست یا خطرناک‌ترین دشمن‌مان باشد. برای اینکه بتوانید ذهن‌تان را به دوست خودتان تبدیل کنید باید مثبت‌اندیشی را بیاموزید. برای این کار به تمرین نیاز دارید. مثلا، روی کاغذی تمام داشته‌هایتان را یادداشت کنید و از آن‌ها سپاسگزار باشید. هر فکر منفی هم که خواست پنهانی وارد ذهن‌تان شود، روی آن خط بکشید و فکری مثبت را جایگزین آن کنید.

۴. عشق به خود

دوست داشتن دیگران از عشق ورزیدن به خود شروع می‌شود. البته این کار همیشه ساده نیست. اما برای این کار باید نقاط قوت خود را بیابید و آن‌ها را گرامی بدارید. برگه‌ای را برداشته و هر آنچه را که از خود دوست دارید، روی آن بنویسید. بدین‌ترتیب پس از مدتی می‌توانید به خودتان عشق بورزید.

۵. مراقبت از خود

حفظ سلامت جسمی، ذهنی و عاطفی خود را کاری تجملاتی ندانید. هرکسی باید از خود به‌اندازه کافی مراقبت کند؛ بنابراین هر روز زمانی را به خود اختصاص دهید و استراحت کنید، کتاب مورد علاقه‌تان را بخوانید، حمام کنید، در طبیعت پیاده‌روی کنید یا یوگا انجام دهید. پس از مدتی احساس آرامش خواهید کرد.

۶. تجسم مکانی آرام

تجسم مکانی آرام و شاد در ذهن برای فرار از عوامل استرس‌زا بسیار موثر است. اگر این کار را مرتب انجام دهید، می‌توانید آرامش درونی‌تان را تقویت کنید. برای انجام این کار به گوشه‌ای دنج بروید و به مکانی زیبا و پر از آرامش مانند ساحل دریا، جنگل یا حتی خاطره‌ای دوست‌داشتنی فکر کنید. وقتی به این روش تسلط پیدا کنید، هر وقت دچار اضطراب شوید، فورا می‌توانید افکار اضطراب‌آور را از ذهن‌تان بیرون کنید.

۷. تنفس صحیح

شاید به نظرتان احمقانه بیاید. اما تنفس عمیق و آگاهانه، اثری آرامش‌بخش دارد. هر زمان دچار اضطراب شدید، چند لحظه روی تنفس‌تان متمرکز شوید. با این کار آرام می‌شوید. برای انجام تنفس صحیح و عمیق، ابتدا با آرامش ریه‌هایتان را پر از هوا کنید، چند ثانیه آن را نگهدارید و سپس به‌آرامی آن را بیرون دهید. این کار را آرام و بدون عجله انجام دهید. هر وقت دچار اضطراب شدید، این روش آرام‌تان می‌کند.

۸. رفتن به طبیعت

طبیعت بسیار آرامش‌بخش است. به طبیعت‌گردی عادت کنید. البته لازم نیست دست به ماجراجویی بزنید. می‌توانید در طبیعت پیاده‌روی کنید یا به تماشای زیبایی‌های آن بنشینید. حتی می‌توانید باغبانی کرده و سرتان را با گل و گیاه گرم کنید. پس از مدتی به آرامش درونی دست پیدا می‌کنید و هر موضوعی، شما را به اضطراب مبتلا نمی‌کند.

۹. قدردانی

قدردانی باعث می‌شود تمرکزتان از نداشته‌هایتان به داشته‌هایتان تغییر دهد. این روش مسیری سریع برای رسیدن به آرامش درونی است. هر روز حداقل سه موردی را که باعث خوشحالی‌تان شده است یادداشت کنید و سپاسگزار آن‌ها باشید.

۱۰. پذیرش رویداد‌های غیرقابل کنترل

زندگی پر از وقایعی است که کنترلی روی آن‌ها نداریم؛ بنابراین سعی کنید هر چیزی را همانطور که هست بپذیرید، نه آنگونه که دوست دارید باشند. البته قرار نیست همیشه تسلیم باشید. فقط باید یاد بگیرید به جای جنگیدن با واقعیت‌ها آن‌ها را بپذیرید. این روش باعث می‌شود حتی ضربه‌هایی را که در زندگی چشیده‌اید راحت‌تر از سر بگذرانید و از قدرت آزار آن‌ها بکاهید.


بیشتر بخوانید: عاداتی که که شما را پیرتر می‌کند


۱۱. دوری از قضاوت

افکار و احساسات خود را بدون اینکه آن‌ها را قضاوت کنید یا برچسب‌های «خوب» یا «بد» به آن‌ها بچسبانید، بپذیرید. این کار موجب آرامش درونی‌تان می‌شود. برای اینکه بتوانید از قضاوت‌های بیجا فرار کنید، هر وقت درباره موضوعی خواستید به خودتان برچسب بزنید، به خودتان بگویید این فقط یک فکر است و مانند ابری در آسمان است که می‌گذرد و می‌رود.

۱۲. داشتن ارتباط سالم با دیگران

با افرادی وقت بگذرانید که موجب افکار مثبت در شما می‌شوند و به شما آرامش می‌دهند. البته به این معنا نیست که باید از هر رابطه‌ای که چالش‌برانگیز است پرهیز کنید. بلکه باید تلاش کنید، شبکه‌ای قوی از افراد حامی و مثبت در اطراف خود داشته باشید تا با کمک آن‌ها بتوانید به آرامش درونی دست پیدا کنید.

با تمرین و یادگیری ترفند‌ها و تکنیک‌های فوق می‌توانید به آن آرامش درونی که آرزویش را دارید، به‌راحتی دست بیابید.

ارسال نظر