اقتصاد۲۴-سهم تراکنشها با ارز واحد اروپا یعنی یورو در ماه مارس به ۲۱.۹۳ درصد رسید که نشان دهنده کاهش ۱.۳۲ درصدی نسبت به ماه قبل از آن است و بسیار کمتر از سطح ۲۴.۴ درصدی است که در زمان معرفی مقیاس جدید سوئیفت ثبت شده بود.
دادهها از سال ۲۰۱۰ جمعآوری شدهاند، اما از ماه ژوئیه این ارقام نشاندهنده تعدیل فنی سوئیفت در استانداردهای گزارشدهی تجاری است.
در طول سال گذشته میلادی، سهم یورو در پرداختهای بینالمللی تقریباً به نصف کاهش یافته است. در ژانویه ۲۰۲۳، تسویه با این ارز به ۳۷.۸۸ درصد رسیده بود، در حالی که ارقام دسامبر ۲۰۲۳ کاهش این سهم و رسیدن به ۲۲.۴۱ درصد را نشان میدهد.
بر اساس این گزارش، دلار آمریکا با افزایش ۰.۸۱ درصدی از فوریه به ۴۷.۳۷ درصد و بالاترین سطح از دسامبر ۲۰۲۳، رتبه اول را به خود اختصاص داد. پس از آن ارزهای یورو، پوند و یوان قرار گرفتند.
بیشتر بخوانید:جان کمپبل کیست؟/ برجستهترین اقتصاددان حوزه مالی
سهم پول ملی بریتانیا در معاملات انجام شده توسط سوئیفت به ۶.۵۷ درصد رسید، در حالی که بخش تسویه حساب با یوان چین شاهد افزایش دیگری بود و به ۴.۶۹ درصد رسید.
سلطه یورو در معاملات جهانی، که با فاصله زیادی از دلار آمریکا قرار دارد، به عنوان یک ارز جهانی، با ظهور چین و همچنین بدتر شدن روابط با روسیه و تلاشهای قابل توجه برای دستیابی به استقلال مالی توسط اقتصادهای نوظهور مانند هند و برزیل در سراسر جهان متزلزل شده است.