تاریخ انتشار: ۰۷:۰۴ - ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۳
اقتصاد ۲۴ گزارش می‌دهد؛

بهترین موشک های ایران + مشخصات

در این مطلب به بررسی مشخصات و قابلیت های بهترین موشک های ایران خواهیم پرداخت.

اقتصاد ۲۴: اگرچه ایران صد‌ها سال است جنگی علیه هیچ کشوری به راه نینداخته است، اما ظرفیت‌های دفاعی جمهوری اسلامی، قادر به دفاع از مرز‌های کشور و منافع فرامرزی در منطقه و حتی در هر نقطه‌ای از جهان هستند. یکی از قابلیت‌های برتر دفاعی کشورمان انواع موشک‌ها هستند که برای دشمنان این مرز و بوم تبدیل به کابوس شده است. در ادامه به بهترین موشک‌های ایران اشاره خواهد شد.

۱. موشک هایپرسونیک فتاح

فتاح موشک هایپرسونیک با برد ۱۴۰۰ کیلومتر و سرعت ۱۳ تا ۱۵ ماخ است. این موشک مجهز به سرجنگی مانور دهنده است و کلاهک با قابلیت گلایدکنندگی دارد که در اصطلاح HGV نامیده می‌شود. گلایدر هایپرسونیک یا اچ‌جی‌وی نوعی کلاهک برای موشک بالستیک است که می‌تواند با سرعت هایپرسونیک در اتمسفر مانور دهد و سر بخورد. تنها ۴ کشور جهان از جمله جمهوری اسلامی ایران فناوری این نوع از تسلیحات هایپرسونیک را در اختیار دارند.

۲. موشک خلیج فارس

موشک بالستیک ضدکشتی «خلیج فارس»، که برخی آن را «هواپیمابَرکُشِ» ایران [قاتل ناو‌های هواپیمابر]یاد می‌کنند، نقش مهمی در توانایی‌های دریایی ایران دارد. این موشک شبه‌بالستیک تک‌مرحله‌ای سوخت جامد دارای بردی تقریباً ۳۰۰ کیلومتری است و می‌تواند محموله‌ای ۶۵۰ کیلوگرمی را با خود حمل کند. «خلیج فارس» که بر پایه‌ موشک «فاتح-۱۱۰» ساخته شده، به سامانه‌ هدایت با قابلیت «گریز از رهگیری» مجهز است.

۳. موشک خیبرشکن

موشک نقطه زن خیبرشکن با برد ۱۴۵۰ کیلومتر یکی از موشک‌های دوربرد بالستیک نسل سوم سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و دوربردترین موشک سوخت جامد ایران است. این موشک در فاز فرود (شیرجه) با وجود سرعت بسیار بالا (۲ تا ۳ ماخ)، از قابلیت مانور برای عبور از سپر موشکی برخوردار است و با ۱۰.۵ متر طول و ۴۵۰۰ کیلوگرم وزن، از کلاهک بازگشتی مانورپذیر با وزن ۵۰۰ کیلوگرم مواد منفجره پیشرفته برخوردار است که قدرت انفجاری چندین برابر تی ان تی دارد. ایران این موشک را برای پاسخ هرگونه ماجراجویی نظامی رژیم اسرائیل کنار گذاشته و در حمله به تروریست‌های سوریه در بامداد ۲۶ دی ۱۴۰۲ از این موشک استفاده کرد

۴. موشک سجیل

«سجیل» خانواده‌ای از موشک‌های بالستیک میان‌برد با سوخت جامد است. موشک سجیل ۱۸ متر طول و ۱/۲۵ متر قطر دارد و وزن کل آن در هنگام پرتاب ۲۳،۶۰۰ کیلوگرم است. این موشک می‌تواند محموله‌ای در حدود ۷۰۰ کیلوگرم را تا برد ۲۰۰۰ کیلومتری خود برساند» با توجه به این‌که سجیل حداکثر بردی حدود ۲۰۰۰ کیلومتر دارد، برخی از کارشناسان غربی مدعی اند ایران پس از ساخت سلاح هسته‌ای، از این موشک برای حمل کلاهک‌های هسته‌ای استفاده خواهد کرد. از آن‌جایی که زمان گریز هسته‌ای ایران [زمان لازم برای ساخت یک سلاح هسته‌ای]به‌سرعت در حال کاهش است تهدیدی که سجیل برای دشمنان این کشور ایجاد می‌کند، افزایش یافته است.


بیشتر بخوانید: قدرت رزمی ایران زیر ذره‌بین رسانه‌های غربی؛ ارزیابی توان تسلیحاتی ایران و اسرائیل


سجیل اولین موشک دوربرد سوخت جامد ایران است که با بهره گیری از موتوری دو مرحله‌ای، قادر به انهدام اهداف در برد ۲۰۰۰ کیلومتری است. این موشک یک موشک ضد هواپیمای بسیار قوی است. کلاهک این موشک ۵۴ کیلوگرم و همانند نمونه زمین به هوای هاوک است. طبق استاندارد‌های موشک‌های میانبرد این مقدار مواد منفجره برای یک موشک میانبرد هواپایه زیاد است. موشک سجیل با وزن بیش از ۲۳ تن، دارای موتور دو مرحله‌ای سوخت جامد است که شتاب آن تا ۴۳۰۰ متر در ثانیه می‌رسد و می‌تواند اهداف تعیین شده را با دقت بسیار بالایی منهدم کند.

۵. موشک شهاب ۳

موشک شهاب ۳، موشکی از نوع بالستیک میان‌برد با سوخت مایع است که با ایرانی سازی موشک ندونگ کره شمالی ساخته شده و در دهه ۸۰  به تولید انبوه رسیده است.

این موشک قابلیت اتصال کلاهک جنگی ۸۰۰ تا ۱۲۰۰ کیلویی را داراست که بسته به حجم کلاهک جنگی آن دارای بردی بین ۱۳۰۰ تا ۲۱۰۰ کیلومتر است. وزنی معادل ۱۶ تن و قطری به اندازه‌ ١.٣ متر به همراه طول ۱۶ متری از خصوصیات ظاهری این نوع موشک است. وزن شهاب ۳ حدود ٢١٨٠ کیلوگرم است.

۶. موشک خرمشهر۴ (خیبر)

موشک «خرمشهر ۴» برد ۲ هزار کیلومتری داشته و وزن سرجنگی آن ۱۵۰۰ کیلوگرم است. طول سرجنگی آن حدود ۴ متر است و هدایت آن در فاز میانی انجام می‌شود. بر خلاف سایر انواع ترکیبات سوخت/اکسیدکننده، پیشران جدید را می‌توان برای سال‌ها در مخازن نگه داشت و زمان آماده‌سازی پرتاب را به ۱۲ دقیقه کاهش داد و آن را به یک سلاح تاکتیکی تبدیل کرد.

۷. موشک پاوه

 یکی از آخرین دستاورد‌های موشک‌های کروز ایران «پاوه» نام دارد که طبق تصاویر منتشرشده، می‌توان به چند تفاوت در طراحی نسبت به نسل موشک‌های سومار پی برد.  ارتفاع پروازی این موشک نیز کمتر از ۵۰ متر است که همین موضوع، شناسایی و رهگیری آن را توسط رادار‌ها و سیستم‌های پدافندی به شدت سخت و مشکل خواهد کرد.

برد «پاوه» ۱۶۵۰ کیلومتر اعلام شد که بُرد کروز‌های ضد اهداف زمینی ایرانی را لااقل ۲۲ درصد افزایش می‌دهد. این موشک می‌تواند اهداف مورد نظر را از مسیر‌های پیچیده‌تر یا به‌قول سردار حاجی‌زاده حتی از سمت مخالف هدف قرار دهد.

۸. موشک قدر

این موشک در دو نوع قدر اچ با برد ۱۶۵۰ کیلومتر و قدر اف با برد ۱۹۵۰کیلومتر تولید شده‌ است. موشک قدر ۱۱۰، مدل بهسازی شده موشک شهاب ۳ است و در باور برخی، این موشک یک موشک دو مرحله‌ای است که مرحله اول آن، سوخت مایع و مرحله دوم، سوخت جامد دارد که به آن امکان داشتن برد ۱۹۵۰ کیلومتر را می‌دهد.

۹. موشک عماد

برد موشک عماد در حدود ۱۶۰۰ تا ۲۵۰۰ متر برآورد شده است و درصد خطای هدف گیری آن در مقایسه با موشک شهاب سه، یک چهارم اعلام شده است. سوخت مورد استفاده این موشک دوربرد، از نوع سوخت مایع بوده و در ساختار فنی آن علاوه بر دماغه قابل کنترل، از بالک‌های هدایت پذیر نیز بهره گیری شده است.

این موشک قابلیت پرتاب از سکو‌های ثابت و متحرک را دارد و سر دماغه آن مجهز به سیستم‌ها و سنسور‌های کنترل و هدایت شوندگی است. طول این موشک ۱۵ متر و نیم بوده و قطر بدنه آن نیز حدود ۱ متر و ۲۵ سانتی متر است. موشک عماد از وزنی بیش از ۱۷ هزار کیلوگرم برخوردار است و وزن سر جنگی آن فقط ۷۵۰ کیلوگرم برآورد شده است.

۱۰. موشک حاج قاسم

موشک «شهید حاج قاسم» با برد ۱۴۰۰ کیلومتر را می‌توان دوربردترین موشک بالستیک تاکتیکی جهان برشمرد. وزن سر جنگی موشک حاج قاسم ۵۰۰ کیلوگرم و حداکثر سرعت آن ۱۲ ماخ است. وزن کلی این موشک ۷ تن و دارای ۸ بالک است. دقت این موشک زیر ۱۰ متر اعلام شده است. این موشک با سرعت ورود به جو معادل ۱۲ برابر سرعت صوت قادر است از هرگونه سامانه دفاع موشکی عبور کرده و با توجه به دقت بسیار بالا و سرجنگی پرقدرت خود، هدف را نابود می کند.

ارسال نظر