تاریخ انتشار: ۰۹:۵۱ - ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۳

احتکار طلا در چین

رکوردزنی قیمت طلای جهانی در ماه‌های اخیر نشان می‌دهد که این دارایی همبستگی معکوس خود را نسبت به نرخ تورمی، نرخ بهره بالا و تقویت شاخص ارزی شکسته است. اما تمایل مقامات آمریکایی به آغاز سیاست‌های انبساطی موجب شد تقاضای بانک مرکزی چین در ۱۸ ماه اخیر روند صعودی به خود بگیرد. گفتنی است که ذخایر طلای چین در ماه مارس حدود ۵ تن افزایش یافته و احتکار طلا از سوی این کشور حدود ۶ درصد بیشتر از مدت مشابه سال گذشته گزارش شده است.

اقتصاد ۲۴- روند اقتصادی چین در سال گذشته نشان می‌دهد که این کشور با وجود بیکاری گسترده جوانان، فروپاشی‌ها در بخش مسکن و مستغلات، اثر تحریم‌های ایالات‌متحده، کاهش وابستگی‌ها به دلار آمریکا و در نهایت امید به شروع سیاست‌های انبساطی و رکوردزنی‌های جدید قیمت طلا در ماه‌های آتی، در حال افزایش ذخایر طلای خود است. نا‌گفته نماند که علاوه بر بانک مرکزی این کشور، خانوار‌ها نیز به ذخایر فلز زرد پناه آورده‌اند. در این بین بانک مرکزی خلق چین، هفدهمین خرید ماهانه متوالی را در ماه مارس گزارش کرد. به گفته این نهاد ۵ تن به ذخایر طلا اضافه شد و با رقمی معادل ۲۲۶۲ تن حدود ذخایر طلا به ۴.۶ درصد از ذخایر رسید. نا گفته نماند که چین در سه ماهه اول سال جاری ۲۷ تن ذخایر طلا را افزایش داد.

چرایی ذخایر طلای بانک مرکزی

با حمله روسیه به اوکراین، گروه G۷ به رهبری ایالات‌متحده تحریم‌های گسترده‌ای را علیه روسیه آغاز کردند. از مهم‌ترین تبعات این تحریم باید به مسدود شدن حدود ۳۲۳ میلیارد دلار از ذخایر ارزی روسیه اشاره کرد و در ادامه نیز این کشور از سیستم پیام‌رسانی سوئیفت که زیر‌بنای سیستم‌مالی جهانی است خارج شد؛ بنابراین در پاسخ به این سوال که چرا بانک مرکزی چین هر ماه ذخایر طلای جهانی خود را افزایش می‌دهد باید گفت که با مشاهده وقایعی که برای روسیه ناشی از وابستگی به دلار آمریکا رخ داد، فاصله گیرند. بدین‌ترتیب این کشور جهت جلوگیری از آسیب‌های اقتصادی ناشی از وابستگی به دلار آمریکا به ذخیره فلز ارزشمند روی آورده است.


بیشتر بخوانید: احتمال ریزش قیمت طلای ۱۸ عیار تا این رقم/ شیرینی آرامش در بازار طلا به کام طلافروشان زهر شد/ حرکت زرگران به سمت بازار‌های دبی و استانبول


حضور چین پررنگ شد

آمار‌ها حاکی از آن است که یک دهه پیش حدود ۱.۳ تریلیون دلار اوراق از اوراق خزانه‌داری آمریکا متعلق به چین بوده است. این رقم سه سال پیش به ۱.۱ تریلیون دلار کاهش پیدا کرد و در نهایت در فوریه سال جاری چین با فروش ۲۲.۷ میلیارد دلار از این اوراق، دارایی‌های خود را به ۷۷۵ میلیارد دلار رساند. با کمرنگ‌تر شدن حضور چین در بازار اوراق آمریکا، حضور او در بازار طلا پررنگ‌تر شد. در نتیجه مجموع خرید طلای جهانی (بانک مرکزی و خانوارها) در ماه مارس ۵ تن افزایش یافت و مجموع آن به ۲۲۶۲ تن رسید. همچنین گزارش‌ها نشان می‌دهد این فلز گران‌بها حدود ۴.۶ درصد از ذخایر ارزی را تشکیل می‌دهد که نسبت به ماه‌های گذشته شیب صعودی قابل توجهی را تجربه کرده است.

منبع: دنیای اقتصاد
ارسال نظر