اقتصاد24 - «بهرام قاسمی» اظهارداشت: معاندین به ایجاد ثبات در منطقه علاقه ای ندارند و از دیگران فرمان می گیرند تا برای ناامن کردن منطقه تلاش کنند.
وی در خصوص اقدامات وزارت امور خارجه برای آزادی بقیه مرزبانانی که در اختیار گروهک تروریستی جیش الظلم هستند، گفت: بعد از ورود تروریست ها به خاک ایران و ربایش مرزبانان، وزارت امور خارجه و سایر نهادها کار خود را آغاز کردند و در تماس های مکرر با طرف پاکستانی موضوع دنبال شد.
سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: در این زمینه بلافاصله وزیر خارجه در راس هیاتی نظامی به پاکستان رفت و با اغلب مقامات عالی رتبه این کشور صحبت کرد و نتیجه این پیگیری ها آزادی پنج نفر از مرزبانان بود.
قاسمی ادامه داد: درباره آمار دقیق نفرات باقی مانده در دست گروهک تروریستی نمی توانم اظهار نظر کنم اما تعدادی هنوز در اختیار ربایندگان هستند و مذاکرات با طرف پاکستانی همچنان ادامه دارد و وعده هایی در این زمینه داده شده است.
سخنگو وزارت امور خارجه در پاسخ به این سوال که آیا احتمال اقدام مشترک نظامی ایران و پاکستان علیه گروهک های تروریستی وجود دارد؟ گفت: در این زمینه تفاهمی بین ایران و پاکستان به منظور تقویت امنیت و ایجاد ثبات در مرزها وجود دارد؛ ما و پاکستان اعتقاد داریم که مرز بین دو کشور مرز صلح و دوستی است و باید کماکان مرز صلح باقی بماند.
وی با بیان اینکه اراده لازم در دو طرف به منظور ایجاد مرزهایی امن تر وجود دارد، بیان کرد: مکانیزم هایی بین دستگاه های نظامی و امنیتی دو کشور تعریف شده است و امیدواریم برای تقویت امنیت مرزها گام های موثری برداشته شود.
سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: با اراده ای که در دو طرف وجود دارد قطعا شاهد مرزهایی امن تر در این منطقه خواهیم بود و معاندین برای ایجاد ناامنی در منطقه راه به جایی نمی برند.
24 مهرماه سال جاری تعدادی از مرزبانان و بسیجیان بومی در نقطه صفر مرزی میرجاوه در جنوب شرق کشور توسط گروهک تروریستی جیش الظلم ربوده و به کشور پاکستان منتقل شدند.
پنج نفر از این مرزبانان 24 آبان ماه با پیگیری های دولت پاکستان آزاد و به ایران تحویل داده شدند، اما بقیه مرزبانان در اختیار این گروه تروریستی قرار دارند.
پیش از این شهریار حیدری مدیرکل امور مرزی وزارت کشور با بیان اینکه نیروی نفوذی عامل اصلی بروز این اتفاق بوده است، گفته بود: نیروهای نفوذی گروهک تروریستی جیش العدل شناسایی شده اند، با این حال تاکنون دستگیری خاصی در این رابطه انجام نشده است.
این در حالی است که در گذشته نیز بارها تروریست ها پس از اقدامات تروریستی در نقاط مختلف استان سیستان و بلوچستان به مکان های امن در خاک پاکستان متواری می شدند.
١٨ بهمن 1392 پنج سرباز دیده بان کشورمان در مرز جکیگور سیستان و بلوچستان مفقود شدند که مسئولیت آن را نیز گروهک تروریستی جیش الظلم بر عهده گرفت؛ پرونده ای که در نهایت با آزادی چهار سرباز و شهادت یک نفر دیگر بسته شد.
اردیبهشت ماه امسال هم این گروهک در جریان درگیری با مرزبانان کشورمان در میرجاوه، 9 نفر را به شهادت رسانده، دو نفر را مجروح و یک تن دیگر را به گروگان گرفتند.
منبع: ایرنا