تاریخ انتشار: ۱۱:۰۶ - ۰۶ تير ۱۳۹۸
اقتصاد۲۴ گزارش می‌دهد؛

عجیب‌ترین وعده‌های اقتصادی انتخاباتی: از وصل کردن دریای خزر به خلیج فارس تا منطقه آزاد کردن حوزه انتخابیه

نگاهی به عجیب‌ترین وعده‌های انتخاباتی دوره‌های قبل مجلس نشان از وعده‌هایی مانند وصل کردن دریای خزر به خلیج فارس دارد! اما نامزدهای انتخابات بر چه اساس این وعده‌ها را بیان می‌کنند؟

اقتصاد24 – انتخابات مجلس یازدهم اسفند ماه برگزار می‌شود و همچون دوره های قبل باید از همین امروز منتظر وعده‌های عجیب برخی داوطلبان نمایندگی مجلس باشیم. عجیب‌ترین وعده‌های انتخاباتی همیشه به بازاری برای گرم شدن تنور انتخابات تبدیل می شود. فرقی هم ندارد که انتخابات ریاست جمهوری باشد یا مجلس یا غیره. انتخابات سال هاست که تبدیل به یک بازار شده؛ بازاری پر شده از کسانی که بیشتر از خدمت، به دنبال دیده شدن هستند. از مردی با تیپ دوران جاهلی گرفته تا وعده های عجیب و غریبی که بازارش هرچه به انتخابات نزدیکتر شویم، داغ تر می شود.


اما نکته جالب تر وعده های اقتصادی است، وعده هایی که شاید در مرحله اول ناآگاهی نامزدهای انتخابات را نشان دهد و در مرحله دوم، ناآگاهی مردم به حقوق اولیه شان را. اینکه هر کدام از نامزدها وعده ای برای دیده شدن می دهند و مردم هم به راحتی آن را باور می کنند.


حتی گاهی پای وعده ها به حوزه های حساس تری هم کشیده می شود. مثل چند سال قبل که یکی از نمایندگان گفته بود اگر رای بیاورد، به همه زنان حق طلاق می دهد!


یکی دیگر از نامزدها هم گفته بود که اگر بار دیگر نماینده شود، کارخانه با برندهای معروف ایتالیا و آلمان را به منطقه خواهد آورد و تمام جوانان تحصیل کرده منطقه را در نهاد‌های اطلاعاتی استخدام می کند.


حتی کار به وعده هایی در حوزه طرح های عمرانی و نیمه کاره هم رسید. گزارش ها نشان می دهد که در استان مازندران، کمربندی نیمه کاره‌ای، سوژه انتخاباتی برخی کاندیدا‌ها شده است؛ کمربندی که سال‌ها تنها صحبت آن بوده و هر نامزدی که تاکنون آمده، وعده پایان رساندن آن را داده و تبدیل به یکی از عجیب‌ترین وعده‌های انتخاباتی شده است.


حتی برخی هم وعده ساخت خط آهن و مسائل کلان تر را مطرح کردند تا از این طریق مردم را به پای صندوق بکشانند و نام خودشان را روی تعرفه ها نقش بزنند.
هر بار که نزدیک به انتخابات می شود، چهره های عجیب و وعده های فضایی، سوژه خبرها می شود تا کمی فضای انتخابات را تلطیف کند، اما این مساله زمانی روی لطیف خود را کنار می زند که یکی از آنها رای بیاورد. آن وقت است که اگر نماینده مجلس باشد، صدای اعتراضش از بلندگوی مجلس بلند می شود و توپ را به زمین دولت می اندازد.



این وعده ها که هر کدام بخشی از لیست بلندبالای عجیب‌ترین وعده‌های انتخاباتی است، بیشتر شبیه به وعده های انتخاباتی مدارس شده و می تواند بخش زیادی از نارضایتی عمومی را سبب شده و آتش آن را شعله ور کند. بخشی از این مساله به ناآگاهی مردم باز می گردد و بخش دیگر مربوط به سابقه ای که در این میان وجود دارد؛ اینکه هر بار نامزدهای بسیاری وعده های اقتصادی و اجتماعی می دهند و کسی هم یقه آنها را نمی گیرد. هیچ پیگیری و بررسی صورت نمی گیرد. به خصوص با مطرح شدن خبر حضور برخی چهره های ورزشی در انتخابات مجلس، این حساسیت بیشتر هم می‌شود.

پیش از این برخی گزارش ها نشان از وعده های عجیبی همچون وصل کردن دریای خزر به خلیج فارس، ساخت فرودگاه، احداث کارخانه BMW، ایجاد تقسیمات جدید کشوری، کشتی‌سازی، احداث راه، شاغل کردن بیکاران، متاهل کردن مجردان، دادن پست‌های دولتی، تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام، منطقه آزاد کردن حوزه انتخابیه، ساخت سد، احداث کارخانه سیمان‌سازی یا ذوب‌آهن یا فولادسازی و آسفالت کردن کوچه‌ها بود.


اما قانون چه می گوید؟ بر اساس آنچه در قانون اساسی درباره وظایف نمایندگان مجلس شورای اسلامی آمده، این نماینده‌ها تنها در دو مقوله قانون‌گذاری و نظارت اختیاراتی دارند و طبیعتا این به منزله آن است که آن‌ها اختیارات اجرایی ندارند.


اما به نظر می رسد که نمایندگان مجلس به دادن این وعده ها ادامه می دهند. مانند نماینده ای که وعده فرودگاه‌سازی در آمل داده بود و حاشیه ساز شد. این وعده در شرایطی مطرح شده بود که گفته می شود مدیران عامل پیشین و فعلی شرکت فرودگاه‌های کشور بار‌ها گفته‌اند فعلا از کل فرودگاه‌های کشور شاید به تعداد انگشتان یک دست فرودگاه‌هایی باشند که بتوانند هزینه‌های جاری خود را تامین کنند و بقیه سودده نیستند.


مساله وعده های انتخاباتی دور آینده مجلس با مشخص شدن برخی چهره های جدید، حالا به بحث دوباره در میان خبرها تبدیل شده است. از ائتلاف تازه اصولگرایان گرفته که تعجب بسیاری را برانگیخته تا اصلاح طلبانی که هنوز وضعیت شان چندان مشخص نیست.
ارسال نظر