تاریخ انتشار: ۱۶:۲۸ - ۱۳ خرداد ۱۴۰۳
اقتصاد۲۴ گزارش می‌دهد:

مشخصات فنی هاروپ، پهپاد انتحاری ساخت اسرائیل

هاروپ یک پهپاد انتحاری است که توسط صنایع هوافضای اسرائیل طراحی و ساخته شده است.

اقتصاد ۲۴: هاروپ یک سیستم مهمات سرگردان است که در اسرائیل توسط بخش موشکی ام بی تی صنایع هوافضای اسرائیل توسعه یافته است. این هواپیمای بدون سرنشین به عنوان موشک مهمات پرنده هارپی-۲ نیز شناخته می‌شود. نحوه عملکرد هارپی بدین شکل است که در میدان نبرد پرسه می‌زند و با خود تخریبی به اهداف حمله می‌کند.

هواپیمای جنگی بدون سرنشین هاروپ از هواپیمای بدون سرنشین هارپی ساخته شده است که دومی نیز توسط صنایع هوا فضای اسرائیل ساخته شده است. این پهپاد جنگی در فوریه ۲۰۰۹ در نمایشگاه ایرو- ایندیا هند رونمایی شد.

طراحی پهپاد هاروپ

طول این سیستم مهمات ۲ متر و طول بال آن ۳ متر است. سیستم هاروپ متشکل از واحد‌های مهمات، پرتابگر‌های قابل حمل و یک پناهگاه کنترل ماموریت است که کنترل هاروپ توسط یک عامل انسانی را فراهم می‌کند.

بر خلاف سایر هواپیمای جنگی بدون سرنشین‌ها که کلاهک‌های انفجاری حمل می‌کنند، هاروپ خود مهمات اصلی است. درگیری‌های سیستم مهمات را می‌توان تأیید کرد یا حملات را می‌توان با استفاده از کنترلر متوقف کرد.

موشک‌های هاروپ را می‌توان از سکو‌های قابل حمل مختلف از جمله پرتابگر‌های دریایی و زمینی یا هوایی پرتاب کرد تا به سمت منطقه هدف بالقوه حرکت کند. هاروپ را می‌توان در هر زاویه ای، در یک مسیر افقی یا عمودی پرتاب کرد. این پرتابگر دارای سیستم سوخت رسانی است تا آمادگی تمام وقت را فراهم کند.


بیشتر بخوانید: اسلحه ضد پهپاد MK4؛ قاتل بی رحم پهپادها


ماموریت پهپاد هاروپ

هاروپ با یک ماده منفجره ۲۳ کیلوگرمی به اهداف دشمن حمله می‌کند. هاروپ می‌تواند به طور خودکار اهداف متحرک یا ثابت را در برد طولانی جستجو، شناسایی و با دقت مورد حمله قرار دهد. این پهپاد پالس‌های قوی ارسال شده از اهداف ارتباطی مانند رادار‌های موشکی را شناسایی کرده و با منبع برخورد می‌کند.

هاروپ را می‌توان برای جنگ شهری، درگیری‌های شدید و ماموریت‌های ضد ترور مورد استفاده قرار داد. این اهداف شامل موشک‌های متحرک دشمن با سرعت بالا، اهداف متحرک و حساس زمانی در دریا یا زمین مانند رادار‌ها و مخفیگاه‌ها می‌شود.

تجهیزات پهپاد هاروپ

بر خلاف سیستم موشکی خودکار هارپی، هواپیمای جنگی بدون سرنشین را می‌توان با استفاده از کنترل از راه دور در هنگام پرواز کنترل کرد. سیستم هوابرد دارای یک سیستم جستجوگر الکترواپتیکی و مادون قرمز با کیفیت بالا، شب و روز، جستجوگر الکترواپتیکال، مادون قرمز و سیستم ضد رادار برای انجام ماموریت‌ها به صورت ۲۴ ساعته در طول هفته است.

همچنین این پهپاد مجهز به دوربین مادون قرمز فلیر و دستگاه شارژ رنگی است که پوشش نیمکره‌ای ۳۶۰ درجه را ارائه می‌دهد. رله تصاویر ویدیویی به اپراتور در ارزیابی میدان نبرد از طریق پیوند داده سات کام کمک می‌کند.

قابلیت پهپاد هاروپ

هاروپ پس از پرتاب از یک کانتینر شروع به حرکت کرده و پرسه می‌زند. هنگامی که سیگنال‌ها در معرض دید قرار می‌گیرند، بلافاصله قبل از فعال شدن به هدف نقطه‌ای برخورد می‌کند. پهپاد انتحاری می‌تواند در دو حالت هدایت کار کند.

سامانه ضد رادار هاروپ به آن امکان حمله به اهداف رادیویی و متحرک را می‌دهد. یک هدف غیر تابشی مانند رادار‌های خاموش و سایت‌های مشکوک موشک بالستیک توسط حسگر الکترواپتیکال جستجوگر RF شناسایی می‌شود. این به اپراتور اجازه می‌دهد تا به اهدافی حمله کند که توسط سیستم خودکار شناسایی نمی‌شوند.

یک هواپیمای جنگی بدون سرنشین دوم می‌تواند برای ارائه ارزیابی آسیب نبرد منطقه هدف به اپراتور استفاده شود. همچنین حمله می‌تواند توسط اپراتور برای جلوگیری از آسیب‌های جانبی متوقف شود. پهپاد انتحاری هنگامی که ماموریت حمله متوقف می‌شود به حالت پرسه زدن برمی گردد. هاروپ که توسط یک ملخ هدایت می‌شود، برد عملیاتی ۱۰۰۰ کیلومتری دارد. می‌تواند تا شش ساعت در هوا مانور دهد.

سفارشات پهپاد هاروپ

صنایع هوا فضای اسرائیل مجموعه‌ای از نمایش‌های پروازی و آزمایش‌های عملیاتی مهمات پرسه زن هاروپ را برای مشتریان خود در نیمه اول سال ۲۰۱۵ تکمیل کرد. این نمایش‌ها شامل ارزیابی قابلیت‌های عملکرد هاروپ از جمله رصد و شناسایی، انهدام هدف، مانور و پرسه زدن بود.

در سپتامبر ۲۰۰۹، نیروی هوایی هند ده هاروپ را از صنایع هوا فضای اسرائیل تحت یک قرارداد ۱۰۰ میلیون دلاری خریداری کرد.

در همان ماه، آلمان تعداد نامعلومی از سیستم‌های مهمات پرسه زن هاروپ را از  صنایع هوا فضای اسرائیل خریداری کرد. نوع آلمانی با همکاری راین منتال دیفنس برای نیرو‌های مسلح آلمان ساخته خواهد شد. وزارت دفاع آلمان قبلاً بودجه توسعه هاروپ را بر اساس نیاز‌های خاص آن‌ها تأمین کرده بود. این هواپیمای جنگی بدون سرنشین نیز توسط نیرو‌های مسلح اسرائیل سفارش داده شده است.

گزارش شده است که ترکیه مشتری راه اندازی هواپیمای جنگی بدون سرنشین مصرفی در سال ۲۰۰۵ با قراردادی ۱۰۰ میلیون دلاری بود.

مشخصات کلی هاروپ

نوع پروژه: هواپیمای جنگی بدون سرنشین

توسعه دهنده: صنایع هوافضای اسرائیل

طول: ۲.۵ متر

طول بال ها: ۳ متر

دامنه عملیاتی: ۱۰۰۰ کیلومتر

استقامت: شش ساعت

تسلیحات: کلاهک ۲۳ کیلوگرمی

ارسال نظر