تاریخ انتشار: ۱۱:۴۸ - ۱۸ خرداد ۱۴۰۳
اقتصاد ۲۴ گزارش می‌دهد:

مسعود زریبافان کیست؟ /از معاونت احمدی‌نژاد تا حواشی بنیاد شهید

مسعود زریبافان، چهره‌ای شناخته‌شده در جریان اصولگرایی، در دوره ریاست‌جمهوری محمود احمدی‌نژاد، به عنوان معاون رئیس‌جمهور فعالیت می‌کرد. وی به تازگی برای انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳ ثبت نام کرده است، به همین بهانه با ما همراه باشید تا با کارنامه کاری و بیوگرافی مسعود زریبافان بیشتر آشنا شوید.

اقتصاد۲۴- مهدی توفیقی: مسعود زریبافان از جمله چهره‌های نزدیک به احمدی‌نژاد بود که بعد‌ها از وی اعلام برائت کرد. گاه مصاحبه‌های او موجب جلب توجه رسانه‌ها می‌شد، اما بعد از یک دوره طولانی بی‌خبری در این اواخر، نام او مجدداً به دلیل ثبت‌نام در چهاردهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری، بر سر زبان‌ها افتاده است.

بیوگرافی مسعود زریبافان

مسعود زریبافان، متولد سال ۱۳۳۶ در تهران، مهندس عمران است و مدرک کارشناسی ارشد خود را در رشته شهرسازی و برنامه‌ریزی شهری دریافت کرده است.

سوابق اجرایی مسعود زریبافان چیست؟

مسعود زریبافان سوابق متنوعی در عرصه‌های مختلف داشته است:

عضو شورای شهر تهران در دوره دوم بوده است. همچنین در مقطعی دبیر هیئت دولت بود، اما به دلیل مصوبه مجلس مبنی بر ممنوعیت اشتغال در چند پست توسط کارکنان دولت، مجبور به استعفا شد. در سال ۱۳۸۴ مسئولیت ستاد مردمی حمایت از محمود احمدی‌نژاد در نهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری را بر عهده داشت و عضو هسته مرکزی ستاد احمدی‌نژاد بود. وی همچنین در دولت محمود احمدی‌نژاد به عنوان معاون رئیس‌جمهور مشغول به فعالیت بود.

زریبافان همچنین در سومین دوره انتخابات شورا‌ها به عنوان کاندیدای ائتلاف «رایحه خوش خدمت» ثبت‌نام کرد. پس از آنکه نتوانست در این انتخابات پیروز شود، به ریاست مجمع باشگاه دولتی استقلال منصوب شد. او همچنین جایگزین حسین دهقان به عنوان معاون رئیس‌جمهور در دولت دهم شد و همچنین ریاست بنیاد شهید و امور ایثارگران را بر عهده داشت.

علاوه بر این، زریبافان در گذشته سوابقی همچون کارشناس اداره کل شهرسازی شهرداری تهران، شهردار و معاون فرماندار مهاباد، معاون عمرانی استاندار کردستان و قائم مقام معاونت عمران بنیاد مستضعفان و جانبازان را در کارنامه خود دارد.

اقدامات جنجالی مسعود زریبافان درسال ۸۸

در جریان اتفاقات سال ۸۸ در بازداشتگاه کهریزک، یک منبع آگاه در بنیاد شهید تهران، به خبرگزاری مهر گفته بود: «بعد از حوادث تلخ و تخلفات عده‎ای که منجر به جنایت در بازداشتگاه کهریزک بعد از حوادث انتخاباتی سال گذشته شد، با تائید مراجع ذیصلاح قانونی برای ۳ جانباخته این رویداد یعنی محسن روح الامینی، محمد کامرانی و امیر جوادی فر پرونده شهادت با کد ۸۸ صادر شده است.» اما مسعود زریبافان که در آن زمان ریاست بنیاد شهید و امور ایثارگران را برعهده داشت، اعلام کرد که این سه نفر را شهید محسوب نمی‌کند، با وجود اینکه اسامی آنان در بین شهدای اعتراضات پس از انتخابات قرار گرفته بود.


بیشتر بخوانید: محمود احمدی نژاد کیست و هدف او از نام‌نویسی در انتخابات چه بود؟


در خصوص اظهارات مسعود زریبافان در طی این سال‌ها می‌توان موارد زیر را بیان کرد:

زریبافان در دوران حضور در حلقه نزدیکان احمدی‌نژاد، در مورد اسفندیار رحیم مشایی، او را دائم‌الذکر و اهل توسل معرفی کرده و ارتباط دیرینه‌ای با وی داشته است.

همچنین، در مراسم رونمایی از «متن قرآن کریم بر روی پوست» که در برج میلاد تهران برگزار شد، زریبافان از حضور در این رویداد امتناع کرد و دلیل آن را تعلق داشتن برج میلاد به شهرداری عنوان کرد.

همچنین، وی با انتقاد از اختصاص سهمیه‌هایی برای تحصیل و اشتغال فرزندان شاهد و ایثارگر، معتقد بود که این امر موجب خدشه‌دار شدن کرامت ایثارگران در جامعه شده است. برخی رسانه‌ها نیز از موضع وی انتقاد کرده‌اند.

به گزارش اقتصاد۲۴ همچنین، زریبافان با انتقاد از فیلم «اخراجی‌های ۳»، اظهار داشت که انتظار بیشتری از آقای ده‌نمکی داشتند و ساحت مقدس ایثارگران را منزه‌تر از آن می‌دانستند که به منظور جذب مخاطب، دست مایه طنز قرار گیرد.

حواشی فساد‌های مالی در بنیاد شهید در دوران ریاست مسعود زریبافان

در زمان حضور زریبافان در رأس بنیاد شهید، در دوره ریاست‌جمهوری محمود احمدی‌نژاد، این نهاد با اتهامات گسترده فساد مالی مواجه شد که مورد بررسی هیئت تحقیق و تفحص مجلس قرار گرفت. در این پرونده فساد که چندین مورد را در بر می‌گرفت، پرونده ۵۰ تا ۷۰ نفر از شبکه فساد مورد بررسی قرار گرفت. در یکی از این موارد، یکی از مدیران ارشد این سازمان حدود ۷ میلیارد تومان اختلاس کرده بود.

بااین‌حال، خجسته، عضو کمیته تحقیق و تفحص، اذعان کرد که «انصاف حکم می‌کند که زریبافان، رئیس وقت بنیاد شهید، مورد خاصی نداشته است و این مفاسد بیشتر در سطح مدیران میانی و اقتصادی این سازمان رخ داده است. اما انتقاد این کمیته این بود که اگر زریبافان مدیریت قوی و نظارت کارآمدی اعمال می‌کرد، این فساد‌ها احتمالاً رخ نمی‌داد.»

کاندیداتوری مسعود زریبافان در انتخابات ۱۴۰۰

مسعود زریبافان از چهره‌های سیاسی بود که در انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ نیز ثبت‌نام کرده بود. اما در نهایت، او به نفع ابراهیم رئیسی از رقابت‌های انتخاباتی کنار‌گیری کرد.

اعلام برائت مسعود زریبافان از محمود احمدی نژاد

زریبافان در مصاحبه‌ای گفته است که از کسی که به گفته او انتخابات را به خاطر خودش تخریب می‌کند، اعلام برائت کرده است. او گفته است که همراه کسانی است که خود را سرباز انقلاب و نظام و ولایت و نوکر مردم می‌دانند. زریبافان تأکید کرده که وارد انتخابات نشده است و دوستی و رفاقت او با افراد بستگی به میزان اعتقاد و دلبستگی آن‌ها به نظام، انقلاب و ولایت دارد. به گفته او، به هر اندازه که افراد به نظام، انقلاب، مردم و ولایت نزدیک باشند، خود او نیز به آنان نزدیک خواهد بود و به هیچ فردی وابستگی ندارد. زریبافان معتقد است که دوست او کسی است که به شدت انقلابی و ولایی باشد و بنابراین نباید به نفع کسی که نظام را تخریب می‌کند و انتخابات را قبول ندارد، کنار رفت.

ثبت نام مسعود زریبافان در انتخابات ۱۴۰۳

صبح یکشنبه ۱۳ خرداد ۱۴۰۳، مسعود زریبافان، رئیس سابق بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت احمدی‌نژاد، در ستاد انتخابات وزارت کشور حاضر شد و برای شرکت در چهاردهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری، کاندیداتوری خود را ثبت کرد. وی در وزارت کشور، با محمدعلی آبادی، وزیر ورزش دولت دهم (احمدی‌نژاد)، حاضر شده بود.

در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا در صورت تأیید صلاحیت، تا آخر در صحنه انتخابات می‌ماند، زریبافان گفت: "الان به عنوان کاندیدای پوششی نیامدم. اما اگر در ادامه فردی را اصلح از خود بدانم، به وی کمک می‌کنم. "

همچنین در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه آیا فکر می‌کند صلاحیت وی تأیید خواهد شد، زریبافان اظهار کرد: "بنده این صلاحیت را در خودم دیدم که برای انتخابات ریاست‌جمهوری ثبت‌نام کردم، اما شورای نگهبان را صالح‌تر از همه برای بررسی و اعلام صلاحیت‌ها می‌دانم. "

ارسال نظر