اقتصاد۲۴- با نزدیک شدن به فصل و آبگیری آن، بیشتر افراد علاقهمند به استفاده و نگهداری از آب غوره در منازل خود هستند چرا که این میوه نارس انگور، خواص بسیاری دارد. علاوه بر آب غوره میتوان از این میوه رب و ترشی نیز تهیه نمود. آب غوره و غوره برای درمان بسیاری از بیماریها مفید است بنابراین نباید از مصرف این چاشنی خوشمزه در سالادها و غذاها غافل شد.
کاهش وزن و لاغری با غوره یا آب غوره؟
برخی از افراد به تصور اینکه آب غوره چربی خون را کاهش میدهد، آن را جایگزین داروهای خود میکنند و برخی دیگر با این فکر که آب غوره، چربیهای دور شکم را آب میکند، آن را به صورت ناشتا مصرف مینمایند. اما این تصورات تا چه اندازه درست میباشد.
غوره حاوی اسیدهای بسیاری است و طعم ترش و طبع سرد آن باعث کاهش حرارت بدن میشود. استفاده از آن در سالاد و غذا موجب برطرف شدن عطش میگردد.
آبغوره ترشحات معده را افزایش میدهد در نتیجه اشتها نیز تحریک میگردد، به همین دلیل مصرف آن بعد از غذاهای چرب و سنگین در هضم مواد غذایی مفید است. آب غوره سرشار از ویتامین C است که موجب کاهش التهاب مخاط در دهان میشود و از خونریزی لثه جلوگیری میکند. همچنین دارای ترکیبات ضدعفونی کنندهای است که موجب پاکسازی معده و روده میشود.
آیا آبغوره در لاغری و کنترل وزن تاثیر دارد؟
برخی افراد برای کاهش وزن، آبغوره را به طور ناشتا مصرف میکنند، این افراد باید بدانند که مصرف ناشتا و مداوم آبغوره میتواند به مخاط دستگاه گوارش آسیب وارد کرده و آن را مستعد زخم کند.
تغییر شیوه زندگی مانند افزایش فعالیت بدنی همراه با رژیم غذایی کم کالری میتواند در کاهش وزن افراد موثر باشد. اما افزودن آبغوره به سالاد به خوش طعم شدن آن کمک میکند و از آن جایی که این غذا کم کالری بوده میتواند در کنترل وزن موثر باشد.
طعم دار کردن سالاد با آب غوره موجب جذب بیشتر مواد غذایی موجود در سالاد مانند آهن میشود. آبغوره دارای اسیدهای آلی پتاسیم دار است که در درمان سیاتیک و روماتیسم و دفع سموم بدن از طریق کلیهها مفید میباشد. علاوه بر این آب غوره به دلیل داشتن طبع سرد موجب کاهش دمای کبد میشود و تا حدودی صفرابر میباشد.
جایگزین کردن آبغوره با دارو ممنوع!
تا کنون هیچ نتیجه از تحقیقات بر روی تاثیر آبغوره در کاهش چربی خون بدست نیامده است. اما بسیاری از افراد از آبغوره به جای مصرف داروهای خود استفاده میکنند. البته باید توجه داشت که آبغوره تا حدودی چربی خون را برطرف میکند و در صورتی که فرد دچار چربی و فشار خون بالایی باشد باید به پزشک مراجعه کرده و به مصرف آبغوره اکتفا نکند.
آبغوره برای چه افرادی مناسب نیست؟
افرادی که دارای طبع سرد هستند و یا به ضعف اعصاب مبتلا میباشند باید از مصرف آبغوره خودداری کنند.
ترشی زیاد آبغوره و اسیدی بودن آن، موجب حل شدن بسیاری از املاح بدن میشود، به همین دلیل برای افراد بیمار و سالمند مناسب نمیباشد.
برخی از افراد برای جلوگیری از کپک زدگی آبغوره، به آن نمک میزنند، که مصرف آن برای افراد مبتلا به فشار خون بالا توصیه نمیشود.
بیشتر بخوانید: تغییر رنگ کاهو مضر است یا بیضرر؟
نکات مهم برای نگهداری از آبغوره
برای تهیه آبغوره بهتر است از نوع غوره عسگری استفاده کنید. آب غورههایی که دارای هستههای بزرگ هستند، تلخ و گس میشود.
پس از تهیه آب غوره به روش خانگی، محصول را در شیشه ریخته و سپس داخل آب در حال جوش قرار دهید. این کار موجب جلوگیری از رشد باکتری و کپک در زمان نگهداری میشود. برای پیشگیری از ورود و خروج هوا، شیشه را تا حد امکان از آبغوره پر کرده و درب آن را محکم کنید.
فواید آبغوره در طب سنتی
غوره در طب سنتی، سرد و قابض است. همچنین برای درمان نری لثه، ورم مخاط دهان و زردی مفید میباشد.
آب غوره درمان مناسبی برای بیماری اسکوربوت است که ناشی از کمبود ویتامین C میباشد.
آب غوره حاوی تارتارات پتاسیم است، که برای درمان سیاتیک و رماتیسم حاد فوق العاده میباشد.
آبغوره علاوه بر دفع حرارت و صفرای بدن موجب تقویت کبد و ضدعفونی کردن رودهها میشود.
قرقره کردن آبغوره برای برطرف کردن ورم گلو مناسب است.
برای تقویت معده و دفع کرم از رودهها باید آش آبغوره را به مدت ۵ روز به همراه زیره سیاه مصرف کنید.
آب غوره برای درمان کمردرد و پا درد مفید است. برای درمان این بیماریها میتوان آش آبغوره را به مدت ۱۰ روز مصرف نمود. البته در این مدت نباید غذاهای سنگین میل شود.