تاریخ انتشار: ۰۹:۲۹ - ۰۸ تير ۱۳۹۸

ارتش لیبی دستور حمله به کشتی های ترکیه را صادر کرد

سخنگوی ارتش ملی لیبی که از حمایت دولت شرق این کشور برخوردار است، بامداد شنبه گفت: دستور حمله به کشتی های ترکیه ای در آب های سرزمینی لیبی صادر شده است.

اقتصاد24- "احمد المسماری" اعلام کرد: دستور بازداشت اتباع ترکیه ای در لیبی داده شده است.

وی با ادعای اینکه "خاک لیبی به محلی برای اشغالگری ترکیه تبدیل شده است" اضافه کرد: به هر نقطه از لیبی که با ترکیه در ارتباط باشد، حمله می کنیم.

المسماری با اشاره به اینکه ارتش شرق لیبی هرگونه پرواز هوایی تجاری از لیبی به ترکیه را ممنوع خواهد کرد، گفت: ما با هر هواپیمای ترکیه ای که بخواهد در طرابلس فرود بیاید، به عنوان هواپیمای متخاصم برخورد خواهیم کرد.
سخنگوی ارتش وفادار به ژنرال خلیفه حفتر تصریح کرد: آنکارا پوشش هوایی برای پهپادها ایجاد کرد تا شبه نظامیان (دولت وفاق ملی لیبی) بتوانند وارد شهر غریان شوند.

نیروهای وفادار به دولت شرق لیبی، ترکیه و قطر را متهم می کنند که از دولت وفاق ملی حمایت می کنند؛ درحالی که دولت فایز السراج رئیس شورای ریاست جمهوری که از حمایت بین المللی برخوردار است، عربستان، امارات و مصر را حامی دولت حفتر معرفی می کند.

اتهام زنی به قطر و ترکیه در حمایت از دولت وفاق ملی درحالی مطرح می شود که منابع خبری وابسته به این دولت، روز جمعه به نقل از فعالان لیبیایی در شهر غریان در نزدیکی طرابلس گزارش دادند که در این شهر مهمات و ادوات نظامی اماراتی کشف و ضبط شده است.

بر اساس این گزارش، موشک هدایت شونده ضدتانک "جاولین" (Javelin) ساخت آمریکا که واشنگتن به ابوظبی فروخته است، از جمله سلاح هایی است که نیروهای دولت وفاق ملی در شهر غریان به غنیمت گرفتند.

شهر غریان در ۷۵ کیلومتری جنوب شهر طرابلس؛ پایتخت لیبی قرار دارد و پیش از کنترل آن به دست نیروهای وفاق ملی، اتاق عملیات نیروهای وفادار به ژنرال حفتر بود و حملات به پایتخت دولت وفاق ملی از این نقطه هدایت می شد.

غسان سلامه فرستاده سازمان ملل متحد در امور لیبی در خصوص به کنترل در آمدن شهر غریان در جنوب طرابلس، این موضوع را یک تحول برجسته به سود دولت وفاق ملی دانست.

وی در پاسخ به این سوال که "آیا حفتر در صورت آغاز مذاکرات در نهایت مذاکره می کند" گفت: سؤال این نیست که روند سیاسی با چه کسی آغاز شود، بلکه پرسش، درباره زمان این روند است و ما نباید برای مذاکرات پیش شرط بگذاریم.

اوضاع در لیبی از ۱۵ فروردین و همزمان با دستور حفتر به نیروهای تحت امرش برای حمله به طرابلس، متشنج است. این کشور از زمان سرنگونی «معمر قذافی» دیکتاتور پیشین در سال ۲۰۱۱ به دو دولت موازی در شرق و غرب تقسیم شده است.

منبع: ایرنا
ارسال نظر