تاریخ انتشار: ۰۹:۴۸ - ۰۹ تير ۱۴۰۳
اقتصاد۲۴ گزارش می‌دهد؛

بهترین زمان تعویض لنت ترمز خودرو چه وقت است؟

اولین نکته‌ای که باید ذکر کنیم آن است که نمی‌توان زمان مشخص و دقیقی برای تعویض لنت ترمز خودرو تعیین کرد. عوامل مختلفی در عمر مفید لنت ترمز نقش دارند. بررسی‌های کارشناسان و متخصصان این حوزه نشان می‌دهد که زمان تعویض لنت جلو و عقب خودرو یکسان نیست. معمولا لنت‌های جلو در هنگام ترمزگیری فشار بیشتری را متحمل می‌شوند. به‌همین دلیل زمان تعویض لنت ترمز جلو، زودتر فرا می‌رسد.

اقتصاد۲۴- هدی کاشانیان: تعویض به موقع لنت‌های ترمز برای ایمنی و عملکرد بهینه خودرو حیاتی است. با مراجعه به کتابچه راهنمای خودرو، توجه به علائم ظاهری و عملکردی لنت‌ها و مشاوره با مکانیک‌های حرفه‌ای، می‌توانید زمان مناسب برای تعویض لنت‌های ترمز را تعیین کنید و از سلامت و ایمنی خودرو خود اطمینان حاصل کنید.

چه زمانی باید لنت ترمز تعویض شود؟

توصیه سازنده خودرو

کتابچه راهنمای خودرو: بهترین منبع برای تعیین زمان تعویض لنت ترمز، کتابچه راهنمای خودرو است که توسط سازنده ارائه شده است. در این کتابچه، معمولاً فاصله زمانی یا مسافتی برای تعویض لنت‌ها مشخص شده است.

فاصله زمانی معمول: به طور کلی، لنت‌های ترمز باید هر ۳۰,۰۰۰ تا ۷۰,۰۰۰ کیلومتر تعویض شوند. این بازه بستگی به نوع لنت، سبک رانندگی و شرایط رانندگی دارد.

نوع رانندگی و شرایط جاده

سبک رانندگی: رانندگی در شرایط سخت مانند رانندگی پرشتاب، ترمزگیری‌های ناگهانی و رانندگی در ترافیک سنگین می‌تواند عمر لنت‌ها را کاهش دهد.

شرایط جاده: رانندگی در جاده‌های کوهستانی یا جاده‌های با ترافیک سنگین می‌تواند باعث سایش سریع‌تر لنت‌های ترمز شود.

با این توضیحات، اولین نکته‌ای که باید ذکر کنیم آن است که نمی‌توان زمان مشخص و دقیقی برای تعویض لنت ترمز خودرو تعیین کرد. عوامل مختلفی در عمر مفید لنت ترمز نقش دارند که جلوتر به آن‌ها اشاره خواهیم کرد. بررسی‌های کارشناسان و متخصصان این حوزه نشان می‌دهد که زمان تعویض لنت جلو و عقب خودرو یکسان نیست. معمولا لنت‌های جلو در هنگام ترمزگیری فشار بیشتری را متحمل می‌شوند. به‌همین دلیل زمان تعویض لنت ترمز جلو، زودتر فرا می‌رسد. در مجموع متخصصان پیشنهاد می‌کنند که زمان تعویض لنت ترمز جلو بین ۱۰ تا ۳۰ هزار کیلومتر است. این در حالی است که زمان تعویض لنت ترمز عقب ممکن است تا ۷۰ هزار کیلومتر نیز متغیر است. علاوه بر آن باید بین مسافت ۷۰ تا ۱۲۰ هزار کیلومتر نسبت به تعویض دیسک ترمز اقدام کنید. لازم به ذکر است که وقتی به دفترچه راهنمای خودروی خود نگاه کنید، معمولا در بخش نگهداری و سرویس دوره‌ای ماشین، زمان پیشنهادی برای بازرسی لنت ترمز ذکر شده است. معمولا در دفترچه راهنمای خودروها، زمان تعویض لنت ترمز مشخص نمی‌شود، بلکه دوره زمانی مناسب برای بررسی لنت‌ها تعیین می‌شود تا در صورت نیاز نسبت به تعویض آن اقدام کنید. با ذکر این نکته توجه شما را به مطلب زیر جلب می‌کنیم.

زمان تعویض لنت ترمز کوییک

۱۰ هزار کیلومتر یا ۱۲ ماه لنت جلو
۲۰ هزار کیلومتر یا ۲۴ ماه لنت عقب

زمان تعویض لنت ترمز تیبا

۱۰ هزار کیلومتر یا ۱۲ ماه لنت جلو
۲۰ هزار کیلومتر یا ۲۴ ماه لنت عقب

زمان تعویض لنت ترمز پراید

۱۰ هزار کیلومتر یا ۶ ماه لنت جلو
۲۰ هزار کیلومتر یا ۱۲ ماه لنت عقب

زمان تعویض لنت ترمز ۲۰۶

۱۰ هزار کیلومتر یا ۱۲ ماه لنت جلو
۲۰ هزار کیلومتر یا ۲۴ ماه لنت عقب

زمان تعویض لنت ترمز جک S۵   

۵ هزار کیلومتر یا ۶ ماه (بازرسی لنت عقب و جلو)

زمان تعویض لنت ترمز دنا

۱۵ هزار کیلومتر یا ۱۲ ماه لنت جلو
۲۵ هزار کیلومتر یا ۲۴ ماه لنت عقب

علائم نیاز به تعویض لنت ترمز

صدای غیرعادی هنگام ترمزگیری

صدای جیغ یا سوت: شنیدن صدای جیغ یا سوت هنگام ترمزگیری معمولاً نشان‌دهنده فرسودگی لنت‌های ترمز است.

صدای خراش یا خرچنگ: اگر صدای خراش یا خرچنگ از ترمز‌ها شنیده شود، ممکن است لنت‌ها کاملاً ساییده شده و به دیسک ترمز آسیب برسانند.

کاهش کارایی ترمز

افت قدرت ترمزگیری: اگر قدرت ترمزگیری کاهش یافته و فاصله ترمز افزایش یابد، احتمالاً لنت‌های ترمز نیاز به تعویض دارند.

احساس لرزش: اگر هنگام ترمزگیری احساس لرزش در پدال ترمز یا فرمان خودرو می‌کنید، ممکن است لنت‌ها یا دیسک‌های ترمز دچار مشکل باشند.

بررسی ضخامت لنت‌ها

ضخامت لنت: بررسی ضخامت لنت‌های ترمز از طریق بازدید چشمی یا با استفاده از ابزار‌های مخصوص انجام می‌شود. اگر ضخامت لنت‌ها به کمتر از ۳ میلی‌متر برسد، باید تعویض شوند.

چراغ هشدار ترمز

چراغ هشدار: بسیاری از خودرو‌های مدرن دارای چراغ هشدار برای لنت‌های ترمز هستند. اگر چراغ هشدار ترمز روشن شود، باید لنت‌ها را بررسی و در صورت لزوم تعویض کنید.

خطرات عدم تعویض لنت ترمز

در حالی که نشانه‌های لنت ترمز فرسوده می‌تواند بسیار آزاردهنده باشد، ممکن است عوارض جانبی شدیدتری نسبت به جلب توجه شما ایجاد نماید! در اینجا چهار موردی که ممکن است هنگام رانندگی با لنت ترمز فرسوده اتفاق بیفتد آورده شده است:

به روتور و کالیپر ترمز آسیب می‌زند، ترمز‌های خودروی شما یک سیستم متصل به هم از قطعات متحرک هستند و هنگامی که یکی از قطعات آسیب ببیند، سایش می‌تواند به عناصر دیگر نیز نفوذ کند. مثلاً هنگامی که لنت ترمز شما از یک نقطه خاص فرسوده می‌شود، می‌توانید خطر آسیب دیدن روتور ترمز را داشته باشید. وقتی ترمز می‌کنید، لنت‌های ترمز روتور را فشار می‌دهند تا ماشین شما متوقف شود. اما زمانی که لنت‌ها بیش از حد فرسوده می‌شوند، هر بار که ترمز می‌کنید، فلزی که روی لنت‌ها در معرض دید قرار می‌گیرد، در برابر روتور‌ها ساییده می‌شود و صدای ساییدگی تولید می‌کند و احتمالاً به روتور‌ها هم آسیب بزند. همچنین، گرمای تولید شده از سنگ زنی روی فلز که هنگام فشار دادن لنت‌های فرسوده روی روتور اتفاق می‌افتد نیز می‌تواند روتور را منحرف کرده و شکاف دهد و به طور معمول، روتور‌های ترمز از لنت ترمز بیشتر است. با این حال، تعویض نکردن لنت ترمز می‌تواند به این قطعات آسیب برساند که نیاز به تعمیرات مکرر را بالا می‌برد. تعویض لنت ترمز و بازرسی منظم سیستم ترمز می‌تواند به شما کمک کند تا بیشترین عمر را از تمام قطعات آن ببرید و از تعمیرات ترمز گران قیمت و قابل پیشگیری جلوگیری کنید.

ممکن است ترمز‌های شما زمان پاسخ آهسته‌ای داشته باشند؛ هرچه ترمز‌های شما فرسوده‌تر شوند، کاهش سرعت و توقف وسیله نقلیه برای آن‌ها سخت‌تر می‌شود. اگر احساس می‌کنید لنت ترمز‌های شما فرسوده شده است، توجه به زمان کارایی آن‌ها ضروری است. اگر با ترمز‌های فرسوده‌ای که لعاب دارند رانندگی می‌کنید، ممکن است احساس کنید که برای توقف باید بیشتر پدال ترمز را به سمت پایین فشار دهید. سایر عوارض جانبی رانندگی در ترمز‌های لعاب‌دار عبارتند از: فواصل توقف طولانی‌تر، لیز خوردن ترمز و کشیدن ماشین به یک طرف هنگام ترمز. حالت دوم زمانی رخ می‌دهد که لنت‌های ترمز آن طور که طراحی شده است، روتور را درگیر نمی‌کنند یا آن را جدا نمی‌کنند، و لنت‌ها نمی‌توانند هر دو طرف را به طور یکنواخت در دست بگیرند، که باعث رانش یا لیز خوردن هنگام ترمز می‌شود.

ماشین شما هنگام ترمز می‌لرزد؛ هنگامی که سیستم ترمز شما به خوبی کار می‌کند، وسیله نقلیه شما باید به آرامی ترمز کند. اما زمانی که لنت‌های ترمز شما بیش از حد فرسوده شوند یا روتور‌های ترمز آسیب ببینند، می‌توانند لرزش‌هایی را در سراسر خودروی شما ارسال کنند. اگر هنگام ترمز کردن، ماشین تکان می‌خورد یا فرمان می‌لرزد و با رها کردن پدال ترمز می‌ایستد، به احتمال زیاد وقت آن است که لنت‌های ترمز را تعویض کنید.
سبب فرسودگی لاستیک‌های می‌شود؛ شاید باور نکنید اما، رانندگی با ترمز‌های فرسوده در واقع می‌تواند تایر‌های شما را نیز فرسوده کند! هنگامی که با لنت ترمز، روتور یا کالیپر فرسوده رانندگی می‌کنید، ممکن است بیشتر اوقات به پدال ترمز بکوبید تا خودرو را کند یا متوقف کنید. تمام این ترمز‌های سخت می‌تواند لاستیک‌های شما را سریع‌تر فرسوده کند یا باعث نامتعادل شدن آن‌ها شود و منجر به سایش ناهموار لاستیک شود. مراقبت از ترمز به معنای مراقبت از لاستیک‌ها نیز هست!

ارسال نظر