اقتصاد۲۴- هدی کاشانیان: پاپریکا یک ادویه پرخاصیت است که میتواند به بهبود سلامت عمومی کمک کند. از خواص ضد التهابی و آنتیاکسیدانی گرفته تا تقویت سیستم ایمنی و بهبود سلامت قلب، این ادویه میتواند به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم مورد استفاده قرار گیرد. مصرف منظم پاپریکا به بهبود وضعیت سلامت و پیشگیری از بسیاری از بیماریهای مزمن کمک میکند. با این حال، مشورت با پزشک قبل از شروع مصرف مکملهای پاپریکا، به ویژه در صورت داشتن مشکلات خاص پزشکی، توصیه میشود. فلفل پاپریکا از آسیاب کردن انواع مختلف فلفلهای خشک شده به دست میآید و دارای طعمهای متفاوتی از شیرین تا تند است. این ادویه به خاطر طعم و رنگ جذابش در آشپزی بسیار مورد استفاده قرار میگیرد و دارای خواص درمانی بسیاری است. در زیر به مهمترین خواص فلفل پاپریکا اشاره میشود:
۱. منبع غنی از ویتامینها و مواد معدنی
پاپریکا سرشار از منابع ویتامین C ،A و E است. ویتامین A برای حفظ سلامت چشمها، پوست و موها ضروری است. همچنین، ویتامین C به عنوان یک آنتیاکسیدان قوی عمل کرده و به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند. ویتامین E نیز در حفظ سلامت پوست بسیار موثر است.
۲. خواص آنتیاکسیدانی
پاپریکا حاوی آنتیاکسیدانهای مختلفی است که به محافظت از سلولها در برابر آسیبهای اکسیداتیو کمک میکنند. این آنتیاکسیدانها میتوانند به کاهش خطر بیماریهای مزمن مانند بیماریهای قلبی و سرطان کمک کنند. فلفل پاپریکا حاوی مقدار زیادی آنتیاکسیدان است که به حفظ سلامت سلولهای بدن کمک میکند. آنتیاکسیدانها موجود در فلفل پاپریکا میتوانند از مبتلا شدن به بیماریهای قلبی، سرطان و بیماریهای مرتبط با پیری پیشگیری کنند.
۳. خواص ضدالتهابی
پاپریکا دارای ترکیبات ضد التهابی است که میتواند به کاهش التهابها و دردهای مرتبط با بیماریهای مزمن کمک کند. این خاصیت میتواند به بهبود علائم بیماریهایی مانند آرتریت کمک کند. این ادویه با توجه به دارا بودن ترکیباتی مانند کاپسایسین، میتواند در برخی افراد حساسیت و آلرژی ایجاد کند. در صورتی که فردی حساسیت به فلفل دارد، مصرف فلفل پاپریکا نیز میتواند باعث ایجاد علائم آلرژی شود. علائم حساسیت به فلفل پاپریکا میتواند شامل سردرد، درد شکم، تحریک بینی، سرفه، خارش و قرمزی پوست باشد. در صورت بروز هر یک از این علائم، بهتر است مصرف فلفل پاپریکا متوقف شده و در صورت نیاز به مصرف آن، با پزشک مشورت شود.
بیشتر بخوانید: با مهمترین خواص سماق آشنا شوید
۴. کمک به هضم غذا
فلفل پاپریکا بهدلیل داشتن اثرات ضد التهابی و آنتیاکسیدانی، میتواند به بهبود عملکرد گوارشی کمک کند. این ادویه میتواند تحریک کننده ترشحات معدهای باشد و سوء هاضمه را به خوبی از بین ببرد. همچنین، فلفل پاپریکا میتواند درد شکمی را رفع کرده و تورم را کاهش دهد. فلفل پاپریکا عملکرد رودهها را بهبود میبخشد و در مواردی مانند اسهال و یبوست مفید است. این ادویه بهدلیل داشتن خواص ضد عفونی کننده عفونتهای رودهای را کاهش داده و باعث بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن میشود. از طرفی، مصرف بیش از حد فلفل پاپریکا میتواند منجر به تحریک اسید معده شود. به همین دلیل، افرادی که مبتلا به زخم معده هستند، باید مصرف فلفل پاپریکا را به حداقل برسانند.
۵. کمک به رشد مو
ممکن است شما هم از ریزش مو ناراحت باشید یا دوست دارید موهای بلندتر و زیباتری داشته باشید، نگران نباشید؛ خواص پاپریکا به رشد موهای شما کمک خواهد کرد. برای بهرهمندی از فواید پاپریکا در رابطه با رشد مو، مقدار کمی از این فلفل را به غذای خود اضافه کنید. پاپریکا منبعی سرشار از آهن است که به رساندن اکسیژن به فولیکولهای موی شما کمک میکند.
۶. بهبود سلامت قلب
پاپریکا میتواند به بهبود سلامت قلب کمک کند. مصرف این ادویه به کاهش کلسترول LDL (کلسترول بد) و افزایش کلسترول HDL (کلسترول خوب) کمک میکند که این موضوع به بهبود سلامت قلب و کاهش خطر بیماریهای قلبی کمک میکند. خاصیت گشادکنندگی عروق است. گشادشدن عروق باعث ایجاد ظاهری شاداب در پوست شما میشود. البته برخی دیگر از ادویهها مانند دارچین و مریمگلی هم در این مورد تاثیر مشابهی را بههمراه دارند.
۷. کنترل قند خون
یکی از دلایل ابتلا به بیماری دیابت، عدم توانایی بدن در استفاده از انسولین است. ترکیبات موجود در پاپریکا میزان حساسیت به انسولین را بهبود میبخشد؛ بنابراین در کنترل قند خون موثر خواهد بود.
ماده کپسایسین ادویه پاپریکا میتواند تجزیه قندها را کنترل کند و از این راه، به تنظیم میزان قند خون بدن کمک کند.
۸. کمک به کاهش وزن
برخی ترکیبات موجود در پودر پاپریکا مانند کپسایسین موجب احساس سیری میشود؛ همچنین میتواند حجم بافتهای چربی بدن را کاهش دهد. از سوی دیگر با اضافه کردن پودر پاپریکا به غذا، دیگر نیازی به مصرف سسهای چرب و پرکالری نخواهید داشت. پاپریکا با وجود کالری کم موجب افزایش وزن شما نخواهد شد. پاپریکا میتواند به افزایش متابولیسم و سوزاندن چربیها کمک کند و به این ترتیب به کاهش وزن کمک کند. ترکیبات فعال در پاپریکا میتوانند به کنترل اشتها و کاهش تجمع چربیها در بدن کمک کنند.
نحوه مصرف پاپریکا
به عنوان ادویه در غذاها: میتوانید پاپریکا را به غذاهای مختلف از جمله سوپها، خورشها، سالادها، و گوشتها اضافه کنید.
چای پاپریکا: تهیه چای پاپریکا با ترکیب پاپریکا، آب داغ و عسل یکی از راههای مصرف این ادویه است.
مکملهای پاپریکا: در صورت تمایل میتوانید از مکملهای پاپریکا که به صورت کپسول یا پودر موجود هستند، استفاده کنید.