اقتصاد ۲۴- هرگاه به خرید هدیهای ارزشمند و نه صرفا گران برای عزیزانمان فکر میکنیم همیشه یکی از گزینههای جذاب و کم ریسک پیش رو طلا است. این فلز ارزشمند از قدیم الایام مورد توجه بوده و در بازههای بلند مدتی روند صعودی خود را حفظ کرده است. سرمایه گذاری در دلار نیز یکی از روشهای مناسب کسب بازدهی از بازارهای مالی داخلی است که تنها در صورت تحلیل درست شرایط اقتصادی میتوان در این زمینه به موفقیت دست یافت.
همیشه سرمایه گذاری در طلا به علت جذابیتهای موجود میتواند بخشی از سبد سرمایه گذاری افراد باشد؛ بخصوص زمانی که بازارهای موازی مانند مسکن، خودرو و یا سود بانکی جذابیتشان کاهش میابد. همچنین فعالان بازار سرمایه جهت پوشش ریسکهای موجود دربازار سرمایه از پشتوانه طلا جهت پوشش ریسک معاملاتشان استفاده میکنند. از مزایای سرمایه گذاری در دلار میتوان به حفظ ارزش سرمایه در برابر تورم، کالای شهودی و امکان خرید و فروش حضوری اشاره کرد.
البته یک سرمایه گذار آگاه به جای دلار از صندوقهای طلا، سکه و بازارهای پرنوسان وابسته به دلار برای سرمایه گذاری بهینه استفاده میکند؛ زیرا نوسانات دلار کمتر از طلا، سهام و به خصوص ارز دیجیتال میباشد و از صندوقهای طلا میتوان به عنوان سرمایه گذاری کم ریسک استفاده کرد. علم تحلیل بنیادی به ما کمک میکند تا ارزش ذاتی داراییها را به صورت تقریبی برآورد کنیم و با یک چشم اندازه درست وارد سرمایه گذاری شویم؛ از طرفی دیگر، علم تحلیل تکنیکال نیز ما را در بررسی حرکات قیمت و ساختار نموداری یاری میکند و با استفاده از هر دوی این علوم میتوان به یک دید جامع از روند بلند مدت دلار، طلا و صندوقهایای تی اف به عنوان یک دارایی ریسک گریز در پرتفوی سرمایه گذاری رسید.
در حال حاضر، ارزش ذاتی فعلی تمام سکه طرح جدید (امامی) به قیمت ۳۳ میلیون تومان با ۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان حباب، نیم سکه به ارزش ۱۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان با ۶ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان حباب و در نهایت ربع سکه به ارزش ذاتی ۸ میلیون و ۲۵۰ هزار تومان با حباب ۶ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان میباشد.
حباب فعلی سکههای طلا چقدر است؟
در حال حاضر، ارزش ذاتی فعلی تمام سکه طرح جدید (امامی) به قیمت ۳۳ میلیون تومان با ۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان حباب، نیم سکه به ارزش ۱۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان با ۶ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان حباب و در نهایت ربع سکه به ارزش ذاتی ۸ میلیون و ۲۵۰ هزار تومان با حباب ۶ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان میباشد که این حبابها به صورت دقیق و بر اساس قیمت روز اونس جهانی و دلار آزاد محاسبه شده است.
به یاد داشته باشیم که حباب سکههای طلا هیچ وقت در این شرایط اقتصادی به صفر نمیرسد؛ اما میتوانیم با افزایش بیش از حد این حبابها و فاصله گرفتن آن با قیمت بازار اقدام به فروش و یا سیو سود کنیم و از طرفی با کاهش حباب به زیر محدوده اشباع فروش اقدام به خرید کنیم. هر وقت حباب تمام سکه امامی به زیر ۶ میلیون تومان، حباب نیم سکه به زیر ۵ میلیون تومان و حباب ربع سکه به زیر ۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رسید، جذابیت خرید سکههای طلا به اوج خود خواهد رسید و میتوان به صورت پلهای خریدهای خود را تکمیل کرد.
بیشتر بخوانید: طلای جهانی ترمز برید
برآورد ارزش سکههای طلا
ارزش ذاتی دلار را برای سال ۱۴۰۳ رقم ۸۴ هزار و ۶۰۰ تومان و اونس جهانی طلا را نیز ۲۶۵۵ دلار به دست آوردیم. در نهایت، ارزش ذاتی تمام سکه طرح جدید را به قیمت ۵۲ میلیون و ۸۵۰ هزار تومان، نیم سکه ۲۶ میلیون و ۴۲۵ هزار تومان و ربع سکه ۱۳ میلیون و ۲۱۲ هزار تومان برای سال ۱۴۰۳ برآورد میکنیم. ارزش گذاری دلار را بر مبنای شاخص تورم و ارزش گذاری اونس جهانی طلا را نیز بر مبنای میانگین ارزش کف ۲۰۸۰ دلاری و تارگت پیش بینی شده ۳۲۳۰ دلار انجام دادیم که معقولتر و محتاطانهترین روش محاسبات و تحلیل است.
هدف نهایی قیمت تمام سکه را محدوده ۱۱۶ میلیون تومان، نیم سکه ۷۰ میلیون تومان و ربع سکه را ۴۶ میلیون تومان برای سیکل بعدی در سالهای ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴ پیش بینی میکنیم. اگر بخواهیم از دید تکنیکالی به قیمت نگاه کنیم، ۶۰ میلیون تومان برای تمام سکه، ۳۰ میلیون تومان برای نیم سکه و ۲۲ میلیون تومان برای ربع سکه میتواند هدف قیمتی درون روندی باشد که به عنوان مقاومت هم عمل کند. کف واقعی تمام سکه را ۳۹ میلیون تومان، نیم سکه ۲۰ میلیون تومان و ربع سکه را هم ۱۴ میلیون تومان در نظر میگیریم و در این نواحی به دنبال موقعیتهای خرید خواهیم بود.
بازدهی سکههای طلا
تمام سکه طی یک سال اخیر به میزان ۷۳ درصد، سه سال ۴۰۰ درصد و پنج سال ۱۱۲۰ درصد بازدهی داشته است و این نشان میدهد از نرخ تورم جلوتر حرکت میکند و نرخ رشد خوبی را به ثبت میرساند. در مقابل، ربع سکه در حالت میانگین بیشتر از تمام سکه رشد دارد و طی پنج سال اخیر ۱۴۵۰ درصد بازدهی داشته است که ۳۳۰ درصد بیشتر از تمام سکه میباشد. شاخص کل بورس نیز با ثبت بازدهی ۱۵۷۰ درصدی تاپ گینر بازارهای پرسود است و پس از آن هم دلار آزاد ۵۶۰ درصد رشد قیمت را تجربه کرده است، ولی از تمام بازارها نوسان کمتری دارد.
تشکیل پرتفوی بهینه
با توجه به شرایط اقتصادی و بازارهای مالی، پیشنهاد میشود حداقل ۳۵ درصد و حداکثر ۵۰ درصد از بودجه تان را به خرید طلای فیزیکی، سکه و بخصوص صندوق طلا اختصاص دهید و ۵۰ درصد دیگر را به سهام، ارز دیجیتال و سایر داراییهای ریسک پذیر که در این صورت تعادل میان داراییها و تنوع سبد حفظ میشود. همانطور که گفته شد، ماهیت سرمایه گذاری در طلا بلند مدت است و صندوقهای طلا نیز بازدهی بیشتری نسبت به خود طلا و سکه دارند که اگر بتوانیم از میان صندوقها بهترین گزینه را در موقعیتی کم ریسک بخریم، بیشترین بازدهی را کسب خواهیم کرد.
هادی بهرامی، نویسنده این مقاله به عنوان کارشناس تحلیل بنیادی و تکنیکال در رابطه با ارزش ذاتی، نمودار قیمت و نکات آموزشی بازارهای طلا صرفا نظریه و دیدگاههای خود را به سرمایه گذاران و مخاطبان به صورت چکیده و خلاصه وار تشریح کرده است؛ بدون هیچ گونه توصیه مالی و تارگتهای نامعقول. در این مقاله از سلسله ارزش گذاریها سعی بر آن بود که با کمک مدلهای جدید و کمتر شناخته شده فراکتال، پیش بینی بازدهی و کف قیمتی به ارزش واقعی سکههای طلا و اونس جهانی طلا بپردازیم تا چشم اندازی برای سالهای ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴ جهت چینش پرتفوی سرمایه گذاری بهینه داشته باشیم.