اقتصاد۲۴- هدی کاشانیان: مهاجرت به آمریکا به دلایل مختلفی همچون فرصتهای شغلی، تحصیلی و کیفیت بالای زندگی یکی از مقاصد محبوب و البته آرزوی بسیاری از مهاجران است. آمریکا گزینههای متعددی برای مهاجرت ارائه میدهد که بسته به مهارتها، تجربیات، وضعیت مالی و اهداف شخصی، میتوانید بهترین گزینه را انتخاب کنید. برای اطمینان از انتخاب درست و موفقیت در فرآیند مهاجرت، مشورت با یک مشاور مهاجرتی معتبر و آشنایی کامل با شرایط و الزامات هر برنامه توصیه میشود. در اینجا به بهترین راههای مهاجرت به آمریکا اشاره میکنیم:
۱. ویزای خانواده برای مهاجرت به آمریکا
یکی از متداولترین روشهای مهاجرت به آمریکا دریافت کارت سبز از طریق خانواده است. این برنامه شامل چندین دستهبندی میشود:
همسر، والدین و فرزندان شهروندان آمریکایی: این افراد اولویت بالاتری دارند و میتوانند به سرعت کارت سبز دریافت کنند.
خواهر و برادر شهروندان آمریکایی: این دستهبندی نیز امکان پذیر است، اما زمان انتظار بیشتری دارد.
همسر و فرزندان اقامتدائمیها: افراد با اقامت دائم نیز میتوانند برای اعضای خانواده خود اقدام کنند.
۲. ویزای کاری به آمریکا
یکی از روشهای مهاجرت به آمریکا، کار در این کشور است. اتباع خارجی دارای فرصتهای شغلی متنوعی در ایالات متحده آمریکا هستند. همچنین زمینههای شغلی متنوع زیادی نیز وجود دارد که اتباع خارجی میتوانند در آنها مشغول به کار شوند. اگر بهعنوان یک ایرانی قصد مهاجرت به کشور آمریکا از طریق کار و تجارت را داشته باشید، باید از یک دعوتنامه کاری از کارفرما و یا شرکتی معتبر در آمریکا برخوردار بوده و یا به عنوان نیروی کار یک شرکت بینالمللی، مشغول کار در آمریکا شوید.
بیشتر بخوانید: بهترین راه های مهاجرت به ایتالیا
کارفرما از طرف شما درخواست کار را به اداره مهاجرت آمریکا (USCIS) ارائه میدهد. اگر از مهارتها، تحصیلات و یا تجربه کاری مناسبی برخوردار باشید، ممکن است بتوانید ویزای مهاجرت مبتنیبر کار، در آمریکا را اخذ کنید.
اگر شما علاقهمند به کار در آمریکا هستید، ممکن است پیگیر اخذ ویزای کار موقت باشید و یا بخواهید که گرین کارت اشتغال را بگیرید. انواع ویزاهای کاری موقت وجود دارد و هرکدام به شما این امکان را میدهد که برای مدتزمان مشخصی در آمریکا بمانید. با دریافت گرین کارت اشتغال، به دلیل وضعیت کار خود، مقیم دائمی محسوب میشوید. هر گزینه شرایط مختلفی دارد و تعیین اینکه برای کدام واجد شرایط هستید مهم است.
۳. ویزای لاتاری آمریکا
هر ساله آمریکا از طریق برنامه لاتاری کارت سبز به حدود ۵۵,۰۰۰ نفر از کشورهای با نرخ مهاجرت پایین به آمریکا، کارت سبز اهدا میکند. افراد واجد شرایط میتوانند در این برنامه شرکت کنند و در صورت برنده شدن، به همراه خانواده خود به آمریکا مهاجرت کنند؛ بنابراین دریافت ویزای لاتاری شانسی است و ممکن است همه شانس برنده شدن لاتاری را نداشته باشد؛ پس هرچند روش متداولی برای مهاجرت به آمریکا نیست، ارزانترین و راحتترین راه مهاجرت به آمریکا محسوب میشود.
۴. ویزای تحصیلی به آمریکا
به گزارش اقتصاد۲۴ تحصیل در آمریکا یکی از روشهای مهاجرت به این کشور است. دریافت ویزای تحصیلی، یکیاز کم ریسکترین ویزاهای اغلب کشورها و آمریکا بهشمار میآید. کشور آمریکا دارای بهترین کالجها و دانشگاهها با بالاترین رتبهها در رنکینگ جهانی است.
• تحصیل در مدارس آمریکا
مهاجرت تحصیلی به آمریکا، از طریق پذیرش در مدارس این کشور به آسانی امکانپذیر نیست؛ مگر زمانیکه دانشآموزان همراه با والدین خود وارد این کشور شوند و والدین آنها اقامت آمریکا را اخذ کرده باشند. دانشآموزان خارجی که قصد تحصیل در مدارس آمریکا را دارند، فقط میتوانند در مدارس شبانهروزی یا همان بینالمللی این کشور تحصیل کنند. سال تحصیلی در آمریکا، از اوایل ماه سپتامبر شروع و در اواخر ماه ژوئن به پایان میرسد. تحصیل در کشور آمریکا به دو ترم یا سه ترم تقسیم میشود که سالهای ۲ ترمه با عنوان semesters و سالهای ۳ ترمه با عنوان trimester شناخته میشود.
• تحصیل در دانشگاههای آمریکا
تحصیل در دانشگاههای کشور آمریکا به زبان انگلیسی است. متقاضیان تحصیل در دانشگاههای آمریکا، ملزم به گرفتن حداقل نمره ۶ الی ۶.۵ در آیلتس و تافل با حداقل نمره ۸۰ هستند. متقاضیانی که بین سنین ۲۰ تا ۲۲، هستند شانس بیشتری در پذیرش دانشگاههای آمریکا در مقطع لیسانس را دارند. دانشجویانی که قصد تحصیل در دانشگاههای آمریکا را دارند، باید برای اخذ پذیرش تحصیلی مدارک مورد نیاز را برای دانشگاه ارسال نمایند و سپس منتظر جواب از طرف آنها بمانند. آن دسته از دانشجویانی که موفق به اخذ پذیرش تحصیلی از دانشگاه مد نظر خود در آمریکا میشوند، باید مدارک خود را به همراه نامه اخذ پذیرش تحصیلی به سفارت کشور آمریکا تحویل دهند و برای دریافت ویزای تحصیلی خود اقدام کنند.
دانشگاههای برتر آمریکا
برخی از دانشگاههای برتر آمریکا در جهان به همراه رنکینگ QS جهانی آنها در سال ۲۰۲۴ را میتوانید در زیر مشاهده کنید:
۱. موسسه فناوری تکنولوژی ماساچوست (MIT)
۲. دانشگاه استنفورد (Stanford University)
۳. دانشگاه هاروارد (Harvard University)
۴. دانشگاه شیکاگو (University of Chicago)
۵. دانشگاه پرینستون (Princeton University)
۶. دانشگاه جان هاپکینز (Johns Hopkins University)
۷. ویزای سرمایهگذاری (Investor Visa)
۵. ویزای پناهندگی و حمایت انسانی برای آمریکا
افرادی که به دلیل جنگ، شکنجه، آزار و اذیت یا ترس از آزار و اذیت از کشور خود فرار کردهاند، میتوانند از طریق برنامههای پناهندگی و حمایت انسانی به آمریکا مهاجرت کنند. یکی از روشهای مهاجرت به آمریکا ارائه درخواست پناهندگی به این کشور است. متقاضی برای اخذ اقامت آمریکا از طریق پناهندگی باید ثابت کند که در صورت برگشت به کشور خود مورد آسیب جسمی و روحی، شکنجه، تهدید و یا مرگ قرار میگیرد. اگر با درخواست پناهندگی متقاضی موافقت گردد، براساس کنواسیون پناهندگی آمریکا، دولت آمریکا موظف است حداقل امکانات لازم برای اقامت متقاضی در کمپهای پناهندگان را فراهم کند.
۶. ویزای توریستی به آمریکا
ویزای توریستی یکی از انواع ویزا به ایالات متحده آمریکا است و به ویزای B۲ نیز معروف است. این ویزا ماهیتی تفریحی دارد و میتوان از آن برای گردشگری، دیدار با دوستان یا اقوام، معالجه پزشکی و فعالیتهایی از نوع اجتماعی یا خدماتی در کشور آمریکا استفاده کرد. اگر برای ویزای B-۲ اقدام میکنید، باید به افسر کنسولی نشان دهید که مطابق با قانون مهاجرت و تابعیت ایالاتمتحده (INA) واجد شرایط ویزای توریستی ایالاتمتحده هستید و هدف شما از سفر به ایالاتمتحده یک دیدار موقت مانند: تجارت، تفریح یا معالجه پزشکی است و برای مدتزمان مشخص و محدودی در ایالاتمتحده باقی خواهید ماند.
۷. ویزای نخبگان به آمریکا
استعداد، منبع مهمی برای تقویت دانش اقتصاد امروز است. در جهان امروز کشورهای پیشرفته جهان از جمله آمریکا به این مسئله پی بردهاند که، با حمایت از افراد نخبه و بااستعداد میتواند کشور خود را به سمت قلههای پیشرفت هدایت کند. ازاینرو افراد بااستعداد و نخبه از سراسر جهان این کشور را برای مهاجرت و ادامه زندگی انتخاب میکنند. ویزای O آمریکا که به ویزای نخبگان معروف است برای اشخاصی صادر میگردد که توانایی فوقالعادهای در علوم، هنر، آموزش، تجارت یا دوومیدانی دارد یا از سابقه موفقیتآمیزی در صنعت فیلمبرداری یا تلویزیون برخوردار باشند و در سطح ملی یا بینالمللی شناخته شده باشند.