اقتصاد24 - دکتر منصور غلامی در حاشیه نشست همایش پژوهش فناوری و مسئولیت اجتماعی که امروز در دانشگاه تربیت مدرس در حال برگزاری است، در جمع خبرنگاران حاضر شده و بر ضرورت وجود نوآوری در پایاننامههای دانشجویی به ویژه رساله های دوره دکتری تاکید کرد و افزود: بخش مهمی از نوآوری در حوزه های کشف علوم است نه در کاربرد آنها، این موضوع اهمیت پایاننامههای دوره دکتری را نشان میدهد که البته بخشی از آن میتواند کاربردی باشد اما من معتقدم پایاننامه ها معمولا در کتابخانه یا دانشگاهها قرار میگیرد البته فایل آن به صورت پی دی اف در ایران داک نیز قرار داده میشود. بنابراین هرکسی که جویای علم باشد باید دنبال این پایاننامه ها باشد و نباید ما این پایاننامه ها را در ماشین قرار بدهیم و دور بزنیم تا ببینم چه کسانی خواهان آنها هستند.
وی در ادامه تصریح کرد: اینکه عدهای میگویند ما پایاننامه ها را ندیدم یا پیدا نکردیم به این دلیل است که سراغ آن نرفتند. چرا که اگر کسی دنبال آن باشد می تواند آن را در داخل کتابخانه ها پیدا کند.توصیه میکنم افراد بروند به کتابخانه ها، دانشگاهها واز پایان نامههایی که دنبالش هستند بهره ببرند چرا که این پایاننامهها بخشهای کابردی هم دارند. توصیه من این است که برای کاربردی شدن، خود افراد نیز سراغ پایاننامههای دانشجویی بروند و اعضای هیات علمی نیز برای کاربردی شدن پایاننامهها کمک کنند چرا که کاربردی کردن این پایاننامهها در دوره های ارشد و دکتری امکان پذیر است.
وزیر علوم در پاسخ به سوال ایسنا در خصوص برخورد وزارت علوم با پایاننامههای کپی شده و تخلف در پایاننامههای دانشجویی نیز گفت: سیستم داخل دانشگاهها بر پایاننامههای دانشجویان دقت دارند، بخشنامه ای نیز برای ارزیابی دقت و صحت پایاننامهها صادر شده که نشان میدهد با تخلفات علمی برخوردهای جدی میکنیم و کسانی که تخلف کنند هم با دانشجویان و هم اعضای هیات علمی برخورد انضباطی خواهیم کرد.
غلامی در خصوص میزان رشد بودجه آموزش عالی در سال 98 نیز گفت: قرار بود میزان این بودجه در مقایسه با سال 97 تفاوت داشته باشد ولی باید منتظر باشیم بیبینم که مجلس شورای اسلامی چه تصمیمی خواهد گرفت.
منبع: ایسنا