تاریخ انتشار: ۰۰:۰۷ - ۰۷ مرداد ۱۴۰۳
در گفتگو با اقتصاد ۲۴ مطرح شد؛

گرفتاری بازار طلا در برزخ انتقال دولت/ صدای پای ترامپ در گوش بازار جهانی طلا پیچید/ چرا حباب سکه از بین نمی‌رود؟

طلای ۱۸ عیار در روز شنبه با رشد ۵۰ هزار تومانی نسبت به هفته گذشته به ۳ میلیون و ۳۹۰ هزار تومان رسیده است. سکه نیز از ۴۰ میلیون تومان هفته قبل به ۴۱ میلیون رسیده و در این کانال در حال پیشروی است. البته این نسبت در اولین روز هفته برای ساعاتی بر هم می‌ریخت و طلا و سکه را برای ساعاتی در مسیر متفاوت قرار می‌داد. مسیری که «سهراب اشرفی» فعال و کارشناس بازار طلا از آن به عنوان وضعیت برزخی بازار میان دولت گذشته و دولت جدید یاد می‌کند.

اقتصاد ۲۴- نازنین خودی- طلا و سکه از هفته گذشته با فعال شدن دو بازوی کمکی انس جهانی و دلار داخلی وارد فاز افزایشی شده است. پیش از آن به رغم کاهش دلار در آستانه تحلیف رئیس جمهور جدید و پروسه انتقال دولت دیدیم که طلا افت چندانی نداشت. در گزارش قبلی اقتصاد ۲۴ بر این تاکید شد که رکوردزنی طلای جهانی مانع از واکنش بیشتر طلا و سکه شده است. اما در اولین هفته مرداد ورق برگشته و دلار هم با نوسان در پشت کانال ۵۹ هزار تومانی به کمک این بازار شتافته است.

بر این اساس طلای ۱۸ عیار در روز شنبه با رشد ۵۰ هزار تومانی نسبت به هفته گذشته به ۳ میلیون و ۳۹۰ هزار تومان رسیده است. سکه نیز از ۴۰ میلیون تومان هفته قبل به ۴۱ میلیون رسیده و در این کانال در حال پیشروی است. البته این نسبت در اولین روز هفته برای ساعاتی بر هم می‌ریخت و طلا و سکه را برای ساعاتی در مسیر متفاوت قرار می‌داد. مسیری که «سهراب اشرفی» فعال و کارشناس بازار طلا از آن به عنوان وضعیت برزخی بازار میان دولت گذشته و دولت جدید یاد می‌کند.

شرایط سخت‌تر بازار‌های بین المللی با رای آوری کاندیدای جمهوری خواه

سهراب اشرفی، فعال بازار طلا در گفت‌وگو با اقتصاد ۲۴ عنوان می‌کند: بازار طلا در حال حاضر در شرایط برزخی میان دو دولت سیزدهم و چهاردهم قرار گرفته است. در این شرایط برزخی فعالان بازار منتظرند که ببینند تیم اقتصادی دولت جدید چه کسانی هستند. با مشخص شدن این تیم و سیاست‌های دولت، دلار هم راهش را پیدا می‌کند و چشم انداز‌ها درباره بازار طلا نیز طی ماه‌های آینده روشن خواهد شد.

او در تحلیل روند انس جهانی طلا می‌گوید: انس جهانی طلا تحت تاثیر شاخص‌های اقتصادی و اتفاقات سیاسی است که در دنیا بالاخص در آمریکا وجود دارد. انتخابات آمریکا که در آبان ماه برگزار می‌شود تعیین کننده خواهد بود. در این مدت نیز تمام فعل و انفعالاتی که در مسیر این انتخابات شاهد بودیم، نوساناتی را در بازار جهانی طلا ایجاد کرده است. چه ترور نافرجام ترامپ و چه انصراف آقای بایدن همه این‌ها در روند شاخص‌های اقتصادی آمریکا اثرگذار بود. این اثر را به طور غیر مستقیم در دلار آمریکا نیز دیدیم که به تبعیت از آن طلای جهانی درگیر نوسان شد. رای آوردن کاندیدا‌های جمهوری‌خواه شرایط را کمی برای بازارهای بین‌المللی سخت می‌کند.

حباب سکه ناشی از سیاست‌های بانک مرکزی است

هفته گذشته اعلام شد که بانک مرکزی برای از بین بردن حباب سکه بیش از ۵ تن طلای بانک مرکزی را مصرف کرده است. این در حالی است که حباب همچنان وجود دارد، موضوعی که اشرفی نیز آن را تایید می‌کند و باور دارد حباب سکه شاخصی است که وضعیت اقتصادی جامعه را نشان می‌دهد.


بیشتر بخوانید: تلاطم بازار طلا در جدال دلار داخلی و انس جهانی/ سرنوشت قیمت سکه در دولت چهاردهم چه خواهد شد؟


به گفته او حباب سکه شاخصی است که خیلی به وضعیت اقتصادی جامعه حساس است. اگر مقدار حباب سکه افزایش داشته باشد نشان دهنده این است که مدیران اقتصادی مدیریت درستی ندارند. افزایش حباب سکه نیز از اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ شدت گرفت. اگر بانک مرکزی آن شاخصه‌های مهم تاثیرگذار بر اقتصاد را اعمال کند، حباب سکه هم کاهشی می‌شود و اصلا نیازی به هزینه کردن ذخایر طلای کشور نیست.

صنعتی شدن تولید، بازار طلای دست دوم را حذف می‌کند

این فعال بازار طلا همچنین درباره ممنوعیت فروش طلای دست دوم در بازار به اقتصاد ۲۴ عنوان می‌کند: این ماجرا هنوز تاثیری بر تقاضا نگذاشته است، اما اگر نظارت اتحادیه طلا بر واحد‌های صنفی ادامه داشته باشد و آن‌ها بخشنامه را دقیق و درست اجرا کنند تا طلای دست دوم دیگر فروش نرود، ممکن است در ماه‌های آینده تقاضا افت کند.

به باور وی، البته بُعد مثبت این ماجرا رونق بیشتر تولید خواهد بود. نیاز است تا همکاران ما در تولید به سمت صنعتی شدن بروند تا این هدف محقق شود. در حال حاضر این روند سنتی است و این هزینه اجرت را بالا می‌برد. با صنعتی شدن تولید، اجرت مصنوعات طلا کاهش می‌یابد و دیگر خود مردم به سمت طلای دست دوم نمی‌روند.

بیگانگی سیستم بانکی با صنف طلا به دلیل لوکس شدگی این صنعت

سهراب اشرفی در این باره خاطرنشان می‌کند: این مهم نیازمند همکاری دولت نیز هست. در این مدت دولت هیج همراهی دراین زمینه نداشته است. حتی در حوزه صادرات. اگر دولت به صنف طلا کمک کند، آن موقع همکاران ما هزینه و انرژی خود را برای تولید بیشتر و با کیفیت‌تر می‌گذارند واین می‌تواند منجر به افزایش صادرات و افزایش درآمدشان شود. افزایش درآمد نیز به معنای مالیات بیشتر است، اما متاسفانه در ۲۰ سال گذشته سیاست‌ها به گونه‌ای بوده که صنف طلا یک صنف لوکس معرفی شده است. در نتیجه سیستم بانکی همواره در حالت قهر با این صنف بوده و از پیشرفت نیز باز مانده است. در همه دنیا صنعت و دولت و بانک‌ها در کنار هم هستند و این به نفع آن‌ها تمام می‌شود.

ارسال نظر