اقتصاد۲۴- خانوادهها در نحوه تفکر، عاطفه و سلامت روان فرزندان در تمام طول زندگی تاثیر بسیار زیادی دارند؛ به گونهای که اگر نیازهای فردی در خانواده برآورده نشود، ممکن است به سلامت روان او آسیب وارد شود و همچنین تاثیرات منفی آن را در تمام طول زندگی خود مشاهده کند.
این اثرات منفی میتواند تمام جوانب زندگی فرد را تحت تاثیر خود قرار دهد؛ مخصوصاً افرادی که به خارج از کشور مهاجرت کردهاند و از حمایت و عاطفه خانوادههای خود دور هستند، ممکن است در زمینه سلامت روان با مشکلات زیاد مواجه شوند که در این زمینه بهترین راهکار دریافت مشاوره است که بتواند سلامت روان را بهبود ببخشد. تمام این مطالب نشان دهنده نقش خانواده در سلامت روان است. برای کسب آگاهی بیشتر در این مورد، میتوانید در ادامه این محتوا از رسانه خبرفوری با ما همراه باشید.
نقش خانواده در ارضای نیاز روانی و عاطفی
خانواده مکانی امن برای برقراری آرامش و صلح است و در نتیجه بهترین مکانی است که در آن نیازهای عاطفی و روانی فرزندان به طور کامل برآورده میشود. در صورتی که نیاز روانی و عاطفی هر یک از افراد خانواده در این محیط برآورده نشود، ممکن است برای روح و روان آن مشکلات متعدد ایجاد کند و در نتیجه میتوان گفت آن فرد از لحاظ عاطفی به بلوغ کافی نمیرسد. این موضوع بیانگر تاثیر خانواده بر سلامت روان است.
در نتیجه وقتی فردی به بلوغ کافی نرسد و نیازهای عاطفی او برآورده نشود، در عرصههای مختلف زندگی خود با ناکامیهای زیاد روبرو میشود و در نهایت در نحوه ارتباط برقرار کردن نیز مشکل خواهد داشت. در کل میتوان گفت آرامش و سلامت روان آن فرد در طول زندگی دچار اختلال میشود؛ به همین دلیل یکی از مهمترین نقش خانواده در سلامت روان فرزندان، این است که نیاز روانی و عاطفی آن و در نهایت سلامت روان فرد را برآورده میکند.
نقش خانواده در شکلگیری عزت نفس
یکی از مشخصههای سلامت روان، داشتن عزت نفس است که خانواده و اعضای آن اولین افرادی هستند که باعث ایجاد عزت نفس در فرزندان میشوند. کودکان به طور ناخودآگاه تمامی اصول زندگی را از پدر و مادر خود میپذیرند و از آنها تقلید میکنند؛ به گونهای که میزان اعتماد به نفس و عزت نفس کودک و احساس خود ارزشی آن در ارتباط مستقیم با نحوه رفتار و طرز فکر والدین است.
نوع رفتاری که والدین با فرزندان خود دارند، میتواند رفتار کودک و طرز فکر آن را در مورد خودش را تغییر دهد؛ به همین دلیل افرادی که با اعتماد به نفس با فرزندان خود روبرو میشوند، تاثیر بسیار زیادی بر روی تمام ابعاد زندگی و سلامت روان فرزند خود دارند. پس میتوان گفت اهمیت خانواده برای سلامت روان به اندازهای مهم است که دوری از خانواده برای افرادی که مهاجرت کردهاند، باعث میشود که عزت نفس خود را از دست دهند.
عوارض دوری از خانواده
دوری از خانواده یک تجربه عاطفی سخت محسوب میشود که ممکن است تاثیرات بسیار زیادی روی سلامت روان، روابط اجتماعی و سایر جوانب زندگی فرد داشته باشد. توجه داشته باشید که نقش خانواده در سلامت روان فرد تا حدی زیاد است که اگر دوری از خانواده را تحمل کند، ممکن است تمام ابعاد زندگی او تحت تاثیر قرار بگیرد و عوارضی داشته باشد. برخی از مهمترین عوارض آن، در ادامه شرح داده میشوند.
تحت تاثیر قرار دادن روابط اجتماعی
درد دوری از خانواده ممکن است روی ارتباطات فرد با دیگران تاثیر بگذارد و در نتیجه در طولانی مدت باعث میشود که فرد از دیگران فاصله گرفته و تعاملات اجتماعی خود را کاهش دهد.
تاثیر منفی بر سلامت روانی
دوری از خانواده موجب ایجاد اضطراب، افسردگی، افکار منفی و حتی حس ناامیدی میشود. در نهایت فرد در اکثر اوقات احساس تنهایی کرده و در نتیجه رضایت خود از زندگی را از دست میدهد و به بیماریهای مختلفی مبتلا میشود که سلامت روانی او را تحت تاثیر خود قرار میدهد.
تاثیر بر روابط آینده
دوری از خانواده میتواند تاثیرات بلند مدت روی آینده فرد نیز داشته باشد و در نتیجه فرد در زندگی آینده خود با محدودیتهای بیشتری وارد رابطه جدید میشود.
بیشتر بخوانید: چگونه رژیم غذایی ما ذهن را به هم میزند؟
تاثیر منفی بر سلامت جسمی
هنگامی که فرد پس از مهاجرت از خانواده خود دور میشود، استرس و اضطراب آن افزایش پیدا میکند. به طور مستقیم در ارتباط با سلامت جسمی آن است و امکان دارد بعد از آن دچار اختلالات خواب، فشار خون و تضعیف سیستم ایمنی شود.
مقابله با عوارض دوری از خانواده
افرادی که به خارج از کشور مهاجرت میکنند، بدون شک با دوری از خانواده خود احساس تنهایی، ناامیدی، اضطراب و استرس خواهند داشت. اگر این احساسات کنترل نشوند، ممکن است تاثیرات بسیار زیادی روی روان آنها داشته باشد. علاوه بر این که دوری از خانواده در خارج از کشور در کنار چالشهای جدیدی همچون: زبان جدید و محیط جدید، شروع جدید و آغاز ترس و اضطراب از نتوانستنها، مشکلات مالی در غربت و تفاوت فرهنگی در کشور جدید مواجه قرار میگیرد که دور بودن از خانواده در چنین شرایطی میتواند تاثیر دوچندان بر سلامت روان فرد بگذارد.
همچنین با توجه به اینکه نقش خانواده در سلامت روان بسیار زیاد است، دوری از خانواده و مهاجرت ممکن است که عوارض بسیار زیادی داشته باشد. در حالت کلی افرادی که به خارج از کشور مهاجرت میکنند، برای مدیریت و پذیرش درد دوری از خانواده خود و برخورداری از سلامت روحی و روانی مناسب، میتوانند از حمایتهای مشاوران بهره ببرند تا بتوانند تاثیرات منفی ناشی از درد دوری خانواده را کمتر کنند.
در این زمینه توصیه میکنیم که با روانشناس انلاین فارسی زبان در ارتباط باشید. معمولا حتی اگر یک مهاجر ایرانی، بهترین مرکز مشاوره را در خارج از کشور پیدا کند، باز هم نمیتواند نتیجه مطلوب را دریافت نماید؛ چرا که مشاوره، فرآیندی است که باید با احساس صمیمیت و راحتی پیش برود و در اکثر مواقع با یک مشاور خارجی و غیراز فارسی زبان نمیتوان این اتفاق را رقم زد. از همین رو میتوانید از کلینیک روانشناسی آگاه که یکی از مراکز مشاوره روانشناسی انلاین برای ایرانیان خارج از کشور است نوبت مشاوره با یک روانشناس فارسی زبان بگیرید تا بتوانند به شما کمک کنند که بهتر با درد دوری از خانواده در غربت کنار بیایید و در نتیجه سلامت روان خود را هنگام دوری از خانواده تامین کنید.
جمعبندی
در این مطلب به بررسی نقش خانواده در سلامت روان پرداختیم و متوجه شدیم افرادی که به دلیل مهاجرت به خارج از کشور از خانواده خود دور میشوند، ممکن است که با مشکلات متعدد روبرو شوند. به همین دلیل برای پیشگیری از عوارض آن، بهتر است با یک روانشناس متخصص فارسی زبان در ارتباط باشید تا بتوانید سلامت روان خود را هنگام دوری از خانواده تامین کرده و از اثرات آن برای تمام جوانب زندگی خود پیشگیری کنید.