تاریخ انتشار: ۱۲:۳۹ - ۲۵ مرداد ۱۴۰۳
اقتصاد۲۴ گزارش می‌دهد؛

مهمترین نکات بهداشتی پس از بازگشت از پیاده روی اربعین چیست؟

هرچند علاقه‌مندان به امام حسین (ع) با عشق، مسیر پیاده‌روی اربعین را طی می‌کنند، اما پس از این کار طاقت‌فرسا، می‌باید نکاتی که مستقیماً با سلامت فرد و اطرافیان در ارتباط است را با دقت توجه و دنبال کنند.

اقتصاد۲۴- هدی کاشانیان: دیدار از زائران کربلای حسینی و مخصوصاً آن‌هایی که پیاده‌روی اربعین را انتخاب کردند، مرسوم است، ولی در سال‌های اخیر به علت شایع شدن بعضی بیماری‌ها و ازدحام بیش از حد پیاده‌روی اربعین، توصیه می‌شود با رعایت نکات بهداشتی بیشتر و جدی‌تری، این رویه انجام شود؛ برای حفظ سلامت زائران کربلا و نزدیکان آن‌ها نکاتی در ذیل لیست شده است. لطفاً برای پیشگیری از شیوع بیماری، نکات بهداشتی مهم و چاره‌اندیشی‌های مهم بعد سفر و راهپیمایی اربعین را با جدیت رعایت کنید.

نکات بهداشتی مخصوص زائران اربعین پس از بازگشت

•    اگر علائمی مانند احساس پر بودن شکم و صدای غرغر در آن، استفراغ، اسهال، عطش و تشنگی را تجربه می‌کنید، فوراً به پزشک یا نزدیک‌ترین مرکز بهداشتی و درمانی بروید.

•    افرادی که در گروه‌های در معرض خطر برای ابتلا به بیماری آنفلوانزا و عوارض ناشی از آن قرار دارند، باید تا هر چه سریعتر در فصل‌های سرد پاییز و زمستان واکسن آنفلوانزا را دریافت کنند. این گروه‌ها عبارتند از افراد بالای ۶۵ سال، بیماران قلبی عروقی، کودکان ۶ ماه تا ۵ سال، زنان باردار، کادر پزشکی، افراد چاق، و مبتلا به بیماری‌های صعب العلاج مانند دیابت، بیماری‌های مزمن کلیوی، سرطان، و بیماران پیوندی.

•    در صورت امکان و با مشورت پزشک، توصیه می‌شود که همه افراد این گروه‌ها واکسن آنفلوانزا را تزریق کنند. همچنین، اگر علائمی نظیر تب، درد در بدن، درد‌های استخوانی و عضلانی، سرفه، و آبریزش بینی رخ داد، از بوسیدن و در آغوش کشیدن بستگان و دوستان خود به شدت پرهیز کنید.

•    براساس نتایج مطالعات انجام شده در ژاپن، حتی شستشوی دست به مدت ۳۰ ثانیه با استفاده از آب لوله کشی معمولی می‌تواند به از بین بردن اثر بیماریزایی ویروس آنفلوآنزا و جلوگیری از انتقال بیماری به دیگران کمک کند، پس نسبت به این کار مهم، بی‌تفاوت نباشید.

•    در صورتی که علائم مربوط به بیماری برای شما بیش از سه روز ادامه دارد، حتماً به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه کنید تا دارو‌های ضدویروسی مخصوص به شما تجویز شود؛ سهل انگاری در این کار، عواقب بدی به بار خواهد آورد.

برای رفع خستگی پا‌های زائران کربلا بعد از بازگشت از پیاده‌روی چه باید کرد؟

به منظور رفع خستگی و تقویت عضلات پا، می‌توانید از ترکیب موارد زیر استفاده کنید:

ماساژ با روغن گل بنفشه

در هنگام استراحت، روغن گل بنفشه را با مالش دست گرم کنید و به آرامی روی پا‌های خود را ماساژ دهید. از پاشنه تا انگشتان پا و حتی از پا‌ها به سمت ساقه‌ها می‌توانید این ماساژ را انجام دهید. این کار به تسکین خستگی عضلات کمک می‌کند و لذت بخش است.

ماساژ با روغن سیاه دانه و بادام تلخ

از ترکیب روغن سیاه دانه و بادام تلخ هم می‌توانید برای تقویت عضلات پا‌ها و جلوگیری از گرفتگی آن‌ها استفاده کنید. این روغن‌ها را باهم ترکیب کنید و یا به تنهایی به پا‌های خود بمالید و ماساژ دهید. این کار به تقویت عضلات کمک می‌کند.

بالا نگه داشتن پا در زمان خواب

به مدت یک هفته، در هنگام خواب پا‌های خود را بالا نگه دارید. این کار می‌تواند به جریان خون بهتر در پا‌ها کمک کند و از خستگی عضلات پیشگیری کند.

حجامت ساق پا‌ها توسط متخصص

حجامت یک تکنیک ترتیبی است که با کمک گذاشتن فشار ویژه در نقاط مشخص بر روی پوست ساق پا‌ها انجام می‌شود. این تکنیک به تسکین خستگی عضلات و بهبود جریان خون کمک می‌کند. بهتر است این کار توسط یک متخصص حجامت انجام شود.

ارسال نظر