تاریخ انتشار: ۱۶:۴۰ - ۲۹ مرداد ۱۴۰۳
اقتصاد۲۴ گزارش می‌دهد:

امیرحسین ثابتی کیست؟ / از تولد نواصولگرایی تا رانت استادی شریف

امیرحسین ثابتی نماینده تهران که ازسوی نزدیکان قالیباف به عنوان نواصولگرای سوپر انقلابی معرفی مشهور است روز گذشته در جلسه رای اعتماد وزرای دولت پزشکیان علیه عراقچی وزیر پیشنهادی وزارت خارجه نطق پرسروصدایی کرد و غوغایی به راه انداخت.

اقتصاد۲۴- امیرحسین ثابتی عمده شهرتش را مرهون برنامه جهان‌آراست برنامه‌ای که او مجری‌اش بود اگرچه او به‌واسطه حضورش در دانشگاه شریف آن هم پس از اخراج برخی از استادان این دانشگاه هم معروف شد.
ثابتی که این روز‌ها نماینده مجلس است در اسفند ۱۴۰۲ توانست به عنوان نفر دوم در فهرست تهران به مجلس دوازدهم راه پیدا کند مجلسی که این روز‌ها در آن بحث رای اعتماد به وزرای دولت مسعود پزشکیان داغ است.

در جریان همین آرای اعتماد روز گذشته امیرحسین ثابتی نماینده مردم تهران در ادامه سخنان عباس عراقچی وزیر پیشنهادی وزارت خارجه امیرحسین ثابتی نطقی کرد که غوغای زیادی به همراه داشت.

امیرحسین ثابتی کیست؟

امیرحسین ثابتی منفرد ۱۸ اردیبهشت ۱۳۶۷ در تهران به دنیا آمد.

او دانش‌آموخته دانشگاه تهران تا مقطع ارشد در رشته علوم سیاسی و دکتری از پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگیست. 

آغاز شهرت

امیرحسین ثابتی را معمولا از برنامه جهان‌آرا همان برنامه پرحاشیه می‌شناسیم. برنامه‌ای که به دلایل مسائل و سخنانی که در آن به‌وجود آمد حتا صدای اصول‌گرایان را هم درآورد. برای نمونه روزنامه اصول‌گرای فرهیختگان در واکنش به سخنان مهمان این برنامه علیه علی دایی نوشت: «این فقط لات و لوت‌های شیک‌وپیک کرده ایران‌اینترنشنال که از قطبی شدن جامعه نفع می‌برند. اگر آنالیز ذی‌نفعان را درمورد کسانی که به سر قطب دیگر ماجرا چسبیده‌اند هم انجام بدهیم، به کسانی بر می‌خوریم که ذیل عناوین مقدس و محترمی مثل مقاومت و ولایت‌پذیری، روی دیگر سکه ایران‌اینترنشنال و همه لات و لوت‌های این قبیله هستند.»

برنامه دیگر جهان‌آرا که سروصدای زیادی در فضای مجازی به پا کرد برنامه‌ای با محوریت زنان با حضور شهیندخت مولاوردی و زهرا شجاعی بود برنامه‌ای که آن‌ها روی آنتن زنده برنامه را به نشانه اعتراض ترک کردند.

استخدام ثابتی در دانشگاه شریف

همواره در ایران و پس از موجی از اعتراض‌هایی که به وضعیت کشور شده است شاهد خالص‌سازی‌ها و تسویه‌حساب‌هایی بوده‌ایم از زمان احمدی‌نژاد گرفته تا رییسی.

امیرحسین ثابتی کسی بود که پس از این‌گونه خالص‌سازی‌ها در فضای دانشگاهی و به‌دنبال اخراج استادانی مانند محسن برهانی، استاد دانشگاه تهران، علی شریفی‌زارچی، استاد دانشگاه صنعتی شریف، حمیده خادمی و آمنه عالی و مهدی خویی اساتید دانشگاه علامه طباطبایی و... استادانی که همگی در اعتراضات سال ۱۴۰۱ از مطالبه‌گری دانشجویان معترض حمایت کرده بودند؛ نامش در میان استادان تازه‌ورود به دانشگاه شریف بر سر زبان‌ها افتاد.

نمایندگی مجلس شورای اسلامی

ثابتی از نامزد‌های انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس بود که با شمارش آرا به‌عنوان نفر دوم این حوزه پس از سید محمود نبویان به مجلس راه پیدا کرد.

نطق جنجالی علیه عباس عراقچی

این روز‌ها روز‌های داغ مجلس است روز‌هایی که وزرای پیشنهادی پزشکیان برای گرفتن رای اعتماد به مجلس می‌روند و تلاش می‌کنند با ارائه برنامه‌های خود از نمایندگان رای اعتماد بگیرند و وارد کابینه شوند.

به‌دنبال همین روند روز گذشته عباس عراقچی وزیر پیشنهادی پزشکیان برای مسند وزارت امور خارجه به مجلس رفت و از برنامه‌هایش گفت.

امیرحسین ثابتی یار غار سعید جلیلی و از حامیان پروپاقرص او پس از سخنان عراقچی نطقی تند علیه او ایراد کرد سخنانی پر از تکرار و بعضا دروغ که نتوانست راه به جایی برد.

غوغای ثابتی تنها به‌دلیل آن‌چه علیه عراقچی در صحن علنی گفت، نبود. او در شبکه اجتماعی ایکس نیز نوشت: «مرگ بر آن مرز و معیاری که مرا به خاطر به دنیا آمدن در سرزمینی که در آن عراقچی و ظریف و روحانی و بنی‌صدر و ... به دنیا آمده‌اند «آشنا» با آن‌ها میداند، اما شیرمردان فاطمیون را، چون چند کیلومتر آنطرف‌تر به دنیا آمده اند «غریبه» با من حساب می‌کند.»

این سخنان و نوشته‌ها موجی از اعتراضات علیه او را به همراه داشت. هادی محمدی، فعال رسانه‌ای در حوزه سیاست خارجی، نوشت: «همان دروغ‌ها و خلاف‌گویی‌های ۸ سال اخیر در مورد برجام را ادامه می‌دهند. همچون نواری که هر بار به بهانه‌ای از اول میگذارند و فقط خودشان باور می‌کنند. حتی دوستان قدیمیشان هم از این دروغ‌ها عبور کرده‌اند، اما تندرو‌ها بعد از شکست اخیر متوهمانه ادامه می‌دهند»


بیشتر بخوانید: تکرار حمله یار و یاور جلیلی به سید عباس عراقچی


اکبر منتجبی، روزنامه‌نگار اصلاح‌طلب نیز نوشت: «جهت اطلاع آقای ثابتی: به گزارش ایرنا، علی باقری در نشست سه شنبه شورای امنیت سازمان ملل متحد در نیویورک گفت: برجام به عنوان یک ابتکار موفق چند جانبه توانست یکی از موضوعات غیر ضروری و یک نگرانی ساختگی از سوی کشور‌های غربی در خصوص برنامه صلح آمیز هسته‌ای ایران مورد توجه قرار دهد ...»

احسان بداغی روزنامه‌نگار اصلاح‌طلب نیز بخشی از نطق ثابتی را منتشر کرد و نوشت: «در همین یک دقیقه ۴ دروغ بزرگ می‌گوید:

-نابودی راکتور اراک

-از بین رفتن تلاش دانشمندان هسته‌ای

-مکانیسم ماشه

-امضا کری تضمین است»

او در ادامه نوشت: «دروغ بودن سیمان ریختن در قلب راکتور اراک بعد از برجام نشانه‌های زیادی دارد. از جمله اینکه هم اکنون طبق آمار سازمان انرژی اتمی، راندمان تولید آب سنگین ایران در خنداب ۲۰% است، در حالی که در اروپا بین ۱۳ تا ۱۵% است. اگر راکتور اراک نابود شده، پس این‌ها چیست؟

همچنین ادعای بر باد رفتن تلاش دانشمندان هسته‌ای در برجام اگر صحیح است چطور ایران حدفاصل پائیز ۹۹ تا بهار ۱۴۰۰ ظرف کمتر از ۵ ماه توانست به غنی‌سازی ۶۰% برسد؟ پس یا ادعای از بین رفتن صنعت هسته‌ای کشور دروغ بوده یا ادعای رسیدن به این غنی‌سازی در ۵ ماه

منتقدان برجام مکانیسم ماشه را اینگونه خلاصه می‌کنند: این بند اجازه می‌دهد تمامی تحریم‌ها به صورت خودکار بازگردند، بدون آن که اعضای شورا در این خصوص حق وتو داشته باشند.

الان ۶ سال از خروج آمریکا از برجام گذشته. با همین تعریف چند قطعنامه شورای امنیت علیه ایران بازگشته؟

برخلاف ادعای دلواپسان، عبارت «امضا کری تضمین است» نه به برجام بلکه به اجرای قانون لغو روادید آمریکا برمی‌گردد. عراقچی حتی در همان سخنان تاکید کرده بود امضا آن نامه توسط کری متضمن رفتار دولت‌های بعدی آمریکا نیست. اما دلواپسان این بخش‌ها را تحریف می‌کنند.»

جواد دلیری، روزنامه‌نگار اصلاح‌طلب همزمانی نطق تند ثابتی علیه یک دیپلمات را با سالگرد کوتادی ۲۸ مرداد مورد توجه قرار داده و جالب دانسته است.

ارسال نظر