اقتصاد۲۴-احمد احمدپور برآورد کرد: بیش از ۳۰ هزار میلیارد ریال به این محصول کشاورزی جنوب کرمان خسارت وارد شده است.
وی افزود: به علت بارندگی چند روز پیش ممکن است بخش دیگری از محصول هم دچار ترشیدگی شود که چند روز بعد علائم آن نمود پیدا میکند و به همین دلیل میزان خسارت افزایش خواهد یافت.
بیشترین خسارت در جیرفت و عنبرآباد
احمدپور با بیان اینکه بیشترین خسارتها در شهرستانهای جیرفت و عنبرآباد بوده ادامه داد: حدود ۸۰ درصد محصول خرمای جیرفت از بین رفته و ۲۳ هزار میلیارد ریال خسارت به این محصول وارد شده است.
وی اضافه کرد: ۳۰ هزار هکتار از نخیلات زیر کشت جنوب کرمان بارور است و ۲۲۰ هزار تن سال گذشته در جنوب استان تولید خرما داشتهایم.
رییس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان بیان کرد: با وجود اخطارهای هواشناسی، اما امکان برداشت با سرعت وجود ندارد، چون برخی از رقمها دیرتر میرسند و همچنین نیروی کار مختص برداشت خرما بهراحتی فراهم نمیشود.
وی در پاسخ به وضعیت بیمه محصولات با بیان اینکه بیمه برای کشاورزان جذابیت ندارد افزود: میزان حق بیمه و پرداختی خسارت مناسب نیست.
احمدپور ادامه داد: بیمه خرما و مرکبات باید به شیوه بیمه ترجیحی یا مبتنی بر عملکرد باشد، بر اساس حجم و نوع محصول تعرفه بیشتری داده میشود و خسارت هم بر اساس تعرفه و با پرداخت بیشتر صورت گیرد.
وی گفت: خرما جزو محصولاتی است که ضریب ریسک بالایی دارد و بیمه تمایل چندانی برای قبول ندارد.
احمدپور افزود: ما گزارش خسارت را به بیمه دادیم که کارشناسان خود را برای بررسی محصول کشاورزانی که باغ خود را بیمه کردهاند اعزام کنند.
خسارت بیمه جوابگو نیست
وی یادآور شد: خسارت پرداختی بیمه جوابگوی ضرر کشاورز نخواهد بود بنابراین پیگیر هستیم که مدیریت بحران استان، کشور و وزارتخانه کمکی تاثیرگذار صورت گیرد.