تاریخ انتشار: ۱۶:۲۳ - ۱۷ تير ۱۳۹۸
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار:

اقتصادِ فرهنگ چابهار با صنعت سوزن دوزی بلوچ توسعه می‌یابد

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار با بیان این که هنر سوزن دوزی ریشه و اصالتی دارد که می تواند در اقتصاد فرهنگ به کار آید، گفت: سوزن دوزی بلوچ به عنوان یک اصالت ایرانی در لباس بانوان کاربردی شده است.

اقتصاد24 -  پیش از ظهر امروز دوشنبه 17 تیر با حضور حمید قبادی دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور، عبدالرحیم کردی مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار، یوسفی فرماندار کنارک، علی زینی وند معاون سیاسی اجتماعی استانداری سیستان و بلوچستان و حسین مسگرانی مدیر کل ارشاد استان سیستان و بلوچستان در کارگروه سالن جلسات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

در این نشست، مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار، با اشاره به ورود منطقه آزاد چابهار به بحث سوزن دوزی و راه اندازی کارگاه های سوزن دوزی در این منطقه گفت: ما در منطقه چابهار علاوه بر نقش اقتصاد ملی به رفاه به توسعه محلی هم توجه می کنیم. ما در کنار پروژه ها و مسایلی که دنبال می کردیم برای اینکه توسعه را پایدار کنیم باید مشارکت جوامع محلی را در فرآیند توسعه داشته باشیم. بر همین اساس تلاش کردیم با رویکرد جلب مشارکت جوامع محلی بر اقتصاد تاثیر بگذاریم و در بررسی ها بر این تاکید شد به توانمندی و پتانسیل مردم منطقه بیشتر توجه کنیم و از آنها کمک بگیریم که از پتانسیل آنها بهره برداری اقتصادی شود.

عبدالرحیم کردی با بیان اینکه تولیدات سوزن دوزی بلوچ یک ظرفیتی است که کمتر مورد توجه قرار گرفته است، افزود: می خواهیم به این پتانسیل منطقه بیشتر بپردازیم و در همین راستا سراغ طرح و برنامه ای رفتیم و کل زنجیره تولید را مطالعه کردیم و دیدیم اشکال اصلی در فرآیند کار این است که ما برای مارکتینگ کمک کنیم. بر همین اساس به نیاز بازار به طرح و رنگ بیشتر توجه کردیم و در همین راستا کلاس های آموزشی را برای کاربردی کردن نقوش سوزن دوزی برپا کردیم.

 

کردی گفت: در سال گذشته برای اولین بار هفت تعاونی سوزن دوزی در منطقه آزاد چابهار راه اندازی شد و هفت سوزن دوز به صورت مستقیم بیمه شدند و این برای سوزن دوزان پیام خوبی بود که بقیه آنها هم به ما بپیوندند.
وی با اشاره به حمایت از سوزن دوزان و برپایی دو نمایشگاه در خارج از کشور گفت: ما دو نمایشگاه در کشورهای عمان و ایتالیا برپا کردیم و پس از آن شرکت کنندگان در این نمایشگاه در چندین نمایشگاه خارجی نیز شرکت کردند.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار افزود: سال گذشته در راستای تفاهم نامه ای با معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بخش بین الملل جشنواره مد و لباس فجر در چابهار برگزار شد و در راستای همین تفاهم نامه ما مجوز مدرسه عالی هنر و دپارتمان طراحی دوخت لباس را در چابهار راه اندازی کردیم.

کردی با بیان اینکه ما به اقتصاد فرهنگ اعتقاد داریم، گفت: هنر سوزن دوزی یک ریشه و اصالتی دارد که می شود بر روی آن کار کرد. ما می خواهیم ضمن توسعه فعالیت های فرهنگی و فرهنگ به مردم هم کمک کنیم و این در عین حال به حس هویت ما نیز کمک می کند.

وی تصریح کرد: برای راه اندازی یک کارگاه سوزن دوزی حداکثر منبع مالی که لازم است، یک میلیون است و با این می شود کاری را شروع کرد که محصولی که تولید می شود، محصولی با قیمت پنج میلیون تولید می کند. سوزن دوزی بلوچ به عنوان یک اصالت ایرانی امروز در لباس های بانوان کاربردی شده است.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار از راه اندازی اولین نمایشگاه دایمی صنایع دستی در منطقه چابهار خبر داد و گفت: در این نمایشگاه دایمی سوزن دوزان و هنرمندانی که صنایع دستی تولید می کنند، محصولات شان را به آنجا می آورند و به فروش می رسانند. با توافقی که با معاونت صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری داریم، بازارچه صنایع دستی تا عید امسال در منطقه چابهار برپا خواهد شد.

کردی در پاسخ به این سوال که برای کاربردی و امروزی تر کردن سوزن دوزی بلوچ چه کلاس های آموزشی برای هنرمندان سوزن دوز برپا می کنید، گفت: ما در همین راستا یک مدرسه عالی هنر در چابهار برپا کرده ایم که دپارتمان طراحی دوخت دارد، سرفصل های آموزشی در این دپارتمان مورد توجه قرار گرفته است. در این کلاس های آموزشی رنگ شناسی و نقوش سوزن دوزی آموزش داده می شود البته تاکید ما در بحث آموزش در تجاری سازی و مدلینگ است.

منبع: شبستان
ارسال نظر