اقتصاد24 - این تازه ترین خبر درباره لایحه جدید دولت در مورد دریافت مالیات است که معاون اقتصادی وزارت امور اقتصادی و دارایی آن را اعلام کرده است.
وزارت اقتصاد افزودن پایههای مالیاتی جدید را برای سال گذشته در دستور کار خود قرار داده بود که سرانجام براساس آخرین اخبار پایههای جدید مالیاتی همانند «مالیات بر جمع درآمد»، «مالیات بر عایدی سرمایه با اولویت مالیات بر عایدی املاک» و «مالیات بر سود سپرده بانکی» در دستور کار دولت قرار گرفته بود. در همین راستا سازمان امور مالیاتی به عنوان دستگاه متولی مسئول تدوین این لایحه شد. لایحهای که هفته گذشته به وزارت اموراقتصادی و دارایی رفت.
حال محمدعلی دهقان دهنوی، معاون اقتصادی وزارت امور اقتصادی و دارایی، در گفت و گو با «ایران» تازه ترین اخبار تدوین و تصویب این لایحه خبرساز را اعلام کرد.
این درحالی است که روز گذشته زهرا سعیدی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس نیز از تصویب کلیات طرح مجلس برای مالیات بر عایدی مسکن خبر داده که در روزهای اخیر تقدیم هیأت رئیسه مجلس شده است. این طرح مجلس با الحاق یک ماده به قانون مالیاتهای مستقیم با عنوان «مقابله با سوداگری و کاهش التهابات بازار مسکن» تنها مالیات بر عایدی مسکن را شامل میشود. طرحی که به گفته این نماینده مجلس 95 درصد مردم از آن معاف خواهند بود. اما لایحه دولت قرار است تمام بخشهای مالیات برعایدی سرمایه را پوشش دهد.
جزئیات لایحه دولت
معاون وزیر اقتصاد در پاسخ به این سؤال که آیا تدوین لایحه دولت و طرح مجلس به صورت موازی در یک حوزه مشکل ساز نیست، گفت: به طور معمول نمایندگان مجلس، به دلیل اینکه دولت مجری است لوایح پیشنهادی قوه مجریه را در اولویت قرار میدهند. ضمن اینکه درخصوص این لایحه تعامل مثبتی میان مجلس و دولت وجود دارد.
طبق گفتههای وی روز گذشته بررسی لایحه عایدی بر سرمایه در وزارت اقتصاد به پایان رسید و این لایحه به دفتر وزیر اقتصاد برای تأیید نهایی ارسال شد.
دهقان دهنوی ادامه داد: با توجه به اینکه این لایحه یکی از اولویتهای دولت محسوب میشود، پیشبینی میشود در کوتاه ترین زمان لایحه برای تصویب در اختیار هیأت وزیران قرار گیرد و پس از آن به مجلس تقدیم شود.
این مقام مسئول درباره جزئیات لایحه دولت گفت: در این لایحه مالیات بر سپردههای بانکی از دستور کار خارج شده و تنها عایدی بر سرمایه و بخشهای مختلف آن نظیر مسکن تدوین شده است.
وی توضیح داد: در مالیات بر عایدی سرمایه یک اصول کلی وجود دارد که باید مورد توجه قرار گیرد.درهمین راستا دریافت مالیات باید نزولی باشد.
به گفته وی، در مالیات بر عایدی سرمایه، دارایی که توسط شخصی نگهداری میشود باید دارای دو نوع بازدهی باشد که یکی بازدهی جاری و یکی بازدهی آتی است. برای مثال شخصی که واحد مسکونی میخرد، ضمن اینکه یک بازدهی جاری از اجاره یا سکونت در آن به دست میآورد با افزایش قیمت نیز بازدهی دومی به دست میآورد.
براساس توضیحات معاون وزیر اقتصاد، این درحالی است که در سپردههای بانکی تنها بازدهی جاری وجود دارد و حتی ممکن است که در بلندمدت از ارزش واقعی سپرده نیز کاسته شود. بنابراین همانگونه که در هیچ کشوری سپردههای بانکی جزو مالیات بر عایدی سرمایه تلقی نمیشود، ما نیز این موضوع را کنار گذاشتیم.
دهقان دهنوی درپایان خاطرنشان کرد: در لایحه جدید دولت انواع مالیات بر عایدی سرمایه مدنظر قرار گرفته که پس از تأیید جزئیات آن اعلام خواهد شد.
نگاهی به طرح مالیاتی مجلس
براساس طرح مجلس برای دریافت عایدی سرمایه مسکن، ظرف مدت یک ماه پس از تاریخ لازمالاجرا شدن قانون، هر نوع نقل و انتقال قطعی زمین، املاک و مستغلات با کاربریهای مسکونی، اداری و تجاری مشمول «مالیات بر عایدی سرمایه املاک» میشود که در کلیه مناطق کشور اعم از مناطق آزاد و ویژه اقتصادی و برای هرگونه نقل و انتقال اعم از صلح، معاوضه، وکالت، حق واگذاری محل و انتقال سهم بین مالکین مشاع، جاری است. بدین ترتیب انتقال قطعی ملک یا حق واگذاری محل، فقط پس از پرداخت مالیاتهای موضوع این ماده امکانپذیر است.
طبق تبصره یک این طرح، عایدی سرمایه املاک به معنای مابهالتفاوت قیمت خرید(انتقال دادن) و قیمت فروش (به انتقال گرفتن) است. همچنین نرخ مالیات بر عایدی سرمایه املاک در سال اول اجرا 5 درصد، در سال دوم 10 درصد، در سال سوم 15 درصد و از سال چهارم به بعد 20 درصد است.
برپایه این طرح، اولین انتقال املاکی که قبل از اجرای این قانون خریداری شده باشند، اولین انتقال ساختمانهای نوساز که از أخذ پروانه ساخت آن بیش از پنج سال نگذشته باشد، نقل و انتقال واحد مسکونی اصلی هر شخص حقیقی، یک بار در هر دو سال، نقل و انتقال به منظور وقف ملک و زمانی که قیمت فروش (انتقال دادن) مساوی یا کمتر از قیمت خرید (به انتقال گرفتن) باشد از مالیات معاف است.
منبع: روزنامه ایران
پیشنهادم برای اداره مالیات برای کسب درآمد بیشتر اینه که هر کسی دزدی و کلاهبرداری یا اختلاس میکنه و یا سودی از رانت بدست میاره بیاد مالیاتشو بده....!!باور کنید کاروبارتون سکه میشه....
برادر من حفظ ارزش پول که در تمام دنیا رایج هست طمع نیست و تدبیره.البته تدبیری که ناقص بود و سکمونو باید از دلال و بازار آزاد میگرفتیم.من خودم کارمند و بیکار شدم جدیدا...پول 20سال کارمه بدون خرج و تفریح...هیچ لذتی نبردم و پول فروش خونمه که تابستون یک چهارم قیمت فروختم...مردم رو ندانسته قضاوت نکن دوست عزیز...امیدوارم از اینکه بیکارو بی خونه..بی ماشین و مجرد موندم و بدون تفریح مرهمی بر دل تو عزیز باشه
ساعت کار دیوان از ۸صبح تا ۲بعداز ظهره.از شنبه تا چهارشنبه
وقتی وارد شدید از حیاطش رد میشید وارد ساختمان اصلی میشید موبایلتونو میگیرن بعد سمت راست میرید بازرسی میشید و سالن اول که شلوغه واسه پیگیری شکایته کاری بهش ندارید و وارد سالن بعدی میشید...یه عده دارن فرماشونو پر میکنن و شما نیاز به گرفتن شماره ندارید...پشت هر کدام از باجه ها خالی شد دو نسخه فرمتونم تحویلش میدین و کارت بانکیم میگیره ۳هزارتومان ازش برداشت میکنه و تمام...
فقط یادتون باشه از قبل به نزدیکترین دفتر خدمات قضایی برید برای گرفتن کد ثنا و اگر از قبل دارید نیازی نداره...کپی کارت ملی رو هم زیر فرما الصاق بفرمایید.من برای محکم کاری کپی شناسنامه و کپی رسید ثنامم الصاق کردم.
جدیدترین فایل دادخواست در کانالها موجوده دو سری ازش دانلود میکنید و زیر آنها کپی کارت ملی و شناسنامه را میزنید
کلا ۱۰ صفحه میشه با کپی کارت ملی وشناسنامه میشه دوازده صفحه برای هر سری...
در صفحه اول بالای صفحه قسمت تمبر مینویسید معاف از تمبر به علت طرح در هیئت عمومی و زیرشو امضا میزنید...
سه صفحه فرم دادخواست رو هم زیرشون امضا و انگشت میزنید...بعد گرفتن کد سنا از نزدیکترین دفتر خدمات قضائی کد ملیتون مبیشه کد کاربریتون و اونو در فرم زیر کاربری ثنا مینویسید...خوبی ثنا اینه که برای پیگیری و اصلاع رسانی از سمت دیوان یا هر مرجع قضائی دیگه نیاز به مراجعه حضوری نیست و در تمام کارهای قضایی و دادگاه ها و دادسراها این ثنا رو باید داشته باشید و اجباریه در کل کاریه که باید انجام بدید.
راه ساده تر دیگش اینه که در دفتر خدمات قضایی هم کد ثنا بگیرید و هم خودشون فرم دادخواستو دارن البته باید بهشون بگید جدیدترین و کاملترین نسخه رو استفاده کنن و در نهایت 20تومن بابت تمبر میگیرن و هر دو سری گپی تو یک پاکت براتون پست میکنن.
امیدوارم این راهنمایی براتون مفید واقع شده باشه
وفای به عهد « … وَ أَوفُوا بِالعَهدِ إنَّ العَهدَ كانَ مَسئُولـاً » (سوره مباركه إسراء آیه 34)
ترجمه آیه:( و به پیمان (خود) وفا كنید، كه قطعا از پیمان سؤال میشود
چون از نظر اماری بررسی کردند که اکثرا سکه ها را نفروختند که قیمت سکه بالا رفته.
وقتی شما مدعی میشی نفروختی یعنی به طور ضمنی بخشنامه را قبول کردی فقط میخوای اثبات کنی که مشمول شما نیست
که اثبات چنین موضوعی برای اشخاص حقیقی که دفاتر قانونی ندارند در نظام مالیاتی عمل غیر ممکن هست.
- از صدا و سیما درخواست داریم ورود کند و به این دولت و وزیرش گوشزد کند دیگر حرفی از حقوق شهروندی و عدل و عدالت و تدبیر و امید نزنند.
.الان باید بانک مرکزی پاسخگو باشد...نه اینکه آقای همتی بگن من نبودم دستم بود دستمم تو آستینم بود!!!!!آقای سیف مسوول هستند و باید پاسخگو باشند.
.آیا اداره محترم مالیاتی کارشناس قانونی و کارشناس شرعی و محاسباتی دارد؟ محاسباتشون نه براساس قانون و عقل و درایت ونه بر اساس شرع است.
در محاسباتش درصد تورم و درصد بی ارزش شدن پول و .....را نیز در نظر گرفته و یا تعمدی فراموش کرده که هیچ علیدی نصیب این مردم نشده جز بی ارزش شدن پول ملیش...ما که دولت و بانک مرکزی رو در حفظ ارزش پول ملی یاری دادیم باید جریمه شویم....به کجا میروید؟مطمئنم خودتان هم نمیدانید که دقیقا چیکار میکنید و میخواهید بکنید...باز میپرسم چی عایدمون شده ؟و چی میخواد عاید شما بشه؟از این مالیات دقیقا چی عاید مردم میشود؟