اقتصاد۲۴- شیوا سپهری: اگر تا به حال کسب و کاری راهاندازی نکردهاید، ممکن است برای شروع کار کمی دلهره داشته باشید. اینکه آیا میتوانید کسب و کار خود را به خوبی مدیریت کنید و از هدر رفت منابع جلوگیری کنید. ترس از ضرر کردن همیشه با شما است. به ویژه اگر در ابتدای کار خود باشید. اینکه پس از ضررهای اولیه و شکست خوردن در ابتدای مسیر راه اندازی استارتاپ خود باید چه کنید از اهمیت بالایی برخوردار است. این کار به ویژه به این دلیل که به کار سخت و برنامهریزی زیادی نیاز دارد، بیشتر ممکن است شما را مضطرب کند. علاوه بر این، تنها حدود نیمی از کسب و کارها به مدت پنج سال یا بیشتر دوام میآورند؛ بنابراین باید مسیر را به دقت بشناسید و بررسی کنید. در این مطلب ۹ ایده برای راه اندازی یک استارتاپ را به شما ارائه میکنیم.
استارتاپ چیست؟
اصطلاح استارتاپ به شرکتی در مراحل اولیه کار اشاره دارد. استارتاپها توسط یک یا چند کارآفرین تأسیس میشوند که میخواهند محصول یا خدماتی را توسعه دهند که معتقدند برای آن تقاضا وجود دارد.
این شرکتها معمولاً با هزینههای بالا و درآمد محدود شروع میشوند، به همین دلیل به دنبال سرمایه از منابع مختلف ازجمله سرمایهگذاران به ویژه سرمایهگذاران ریسک پذیر هستند. استارتاپها معمولاً به چندین سال زمان نیاز دارند تا به سوددهی برسند، بنابراین برای راهاندازی آنها به سرمایهگذاریهای قابل توجه و پرخطر نیاز است.
با یک ایده عالی شروع کنید
اولین قدم در راهاندازی یک کسب و کار، شناسایی یک مشکل و پیدا کردن راهحل است. استارتاپهای موفق معمولاً از ایدههایی شروع میشوند که نیازهای گروهی از مشتریان را برآورده میکنند. اما ایده شما همیشه نباید جدید باشد. میتوانید محصولات یا خدمات موجود را به گونهای بهروز کنید که برای مصرفکننده بهتر باشد. این کار میتواند به سادگی موارد زیر باشد:
- تغییر ظاهر محصول
- افزودن ویژگی جدید
- یافتن کاربرد جدید برای یک محصول محبوب مشتریان
به عنوان مثال، شرکت اپل از ایده اصلی استیو جابز برای یک کامپیوتر شروع کرد و سپس نسخههای بهبود یافتهای از آن را که بیشتر با بازار همخوانی داشت، ایجاد کرد. اپل با افزودن کیبورد به آیپدها، آنها را به لپتاپ نزدیکتر کرده است. همه این نوآوریها منجر به ارزشگذاری چند میلیارد دلاری این شرکت شده است.
یک برنامه کسب و کار تهیه کنید
پس از داشتن یک ایده، باید برنامه کسب و کاری بنویسید که محصولات و خدماتتان را به تفصیل توضیح دهد. این برنامه باید شامل اطلاعاتی درباره صنعت مورد نظر، عملیات، امور مالی و تحلیل بازار باشد.
نوشتن یک برنامه کسب و کار همچنین برای تأمین مالی استارتاپ شما مهم است. بانکها بیشتر به شرکتهایی وام میدهند که بهروشنی توضیح دهند، چگونه قصد دارند از پول استفاده کنند و چرا به آن نیاز دارند.
تأمین مالی برای استارتاپ
هزینههای استارتاپ برای هر کسب و کاری متفاوت است. اما به هر حال، احتمالاً به تأمین مالی از منابع زیر نیاز خواهید داشت:
- دوستان و خانواده
- سرمایهگذاران زیسک پذیر
- وامهای بانکی
اگر نتوانید به اندازه کافی سرمایه جمعآوری کنید، ممکن است نتوانید هزینههای عملیاتی خود را پرداخت کنید و در نتیجه کسب و کارتان تعطیل شود.
افراد مناسب انتخاب کنید
شروع یک کسب و کار میتواند پرریسک باشد. به همین دلیل به مشاوران کسب و کار مانند وکلا، حسابداران رسمی، حرفهایهای بیمه و بانکداران نیاز دارید.
مطمئن شوید که تمام مراحل قانونی را طی میکنید
قبل از ورود رسمی به بازار، باید مراحل قانونی لازم را طی کنید، از جمله درخواست مجوز کسب و کار، ثبت نام تجاری، دریافت شماره مالیات و غیره.
محل کارتان را انتخاب کنید
شما باید تصمیم بگیرید که آیا اجاره کردن یا خرید ملک برای کار تازه شما مناسبتر است یا فضای آنلاین. همچنین در دنیای دیجیتال امروز، داشتن حضور آنلاین و پلتفرم تجارت الکترونیک بسیار ضروری است. این موارد در نظر بگیرید:
بیشتر بخوانید: ۹ روش کابردی استفاده از چت جی پی تی برای شروع کسب و کار
- فروشگاه خود را به صورت ۲۴ ساعته، در آخر هفتهها و تعطیلات باز نگه دارید چراکه که باعث افزایش فروش میشود.
- به مشتریان اجازه دهید بتوانند نظرات در مورد محصولات شما را بخوانند چراکه میتواند اعتبار برند شما را افزایش دهد.
یک برنامه بازاریابی ایجاد کنید
بازاریابی به شما کمک میکند تا هویت برند خود را ایجاد کنید، از رقبا متمایز شوید و مشتریان جدید جذب کنید. موارد زیر را در نظر داشته باشید:
- ایجاد هویت برند
- تمایز از رقبا
- ایجاد روابط با مشتریان
- افزایش فضا برای دیده شدن که باعث جذب مشتریان جدید میشود
- استفاده از شبکههای اجتماعی برای درگیر کردن مشتریان و تبلیغ تخفیفات
- ارائه پاداش برای معرفی به دیگران
- ارائه نمونههای رایگان در فروشگاهها
- حمایت از رویدادها برای شناساندن نام شرکت
پایگاه مشتریان ایجاد کنید
برای موفقیت طولانیمدت، باید یک پایگاه مشتریان ایجاد کنید که به شما در افزایش فروش و اعتماد به برند کمک کند. برخی از راههای جذب و حفظ مشتریان عبارتند از:
- ارسال پیام به مشتریان جدید
- ارائه مداوم بهترین محصول یا خدماتتان
- راهاندازی برنامههایی برای نگه داشتن مشتریان
- استفاده از بازاریابی وابسته در شبکههای اجتماعی، که شامل معرفی از طریق اینفلوئنسرها است
- تمرکز بر خدمات به مشتری
- تحقیقات بازار برای درک بهتر انتظارات مشتریان
- فعال کردن نظرات مشتریان
برنامهریزی برای ایدههای خلاقانه
استارتاپها در سالهای ابتدایی خود به شدت تغییر میکنند. برای موفقیت، باید مدل کسب و کار خود را بر اساس بازار و صنعت تکامل و تطبیق دهید.