اقتصاد ۲۴- شیوا سپهری: این روزها استارتاپها و راه اندازی کسب و کار شخصی به کمک شبکههای اجتماعی و امکانات جدید تکنولوژیک طرفداران زیادی پیدا کرده است. در عین حال شروع یک کسبوکار بسیار هیجانانگیز است، اما اصلا آسان نیست. سختی این مسیر به گونهای است که ممکن است خیلیها قید آن را بزنند. در عین حال اگر سرمایه زیادی نداشته باشید، شروع یک کسب و کار شخصی میتواند مسیری پرریسک و دلهره آور باشد. فوربس گزارش میدهد که از میان ۵۰ میلیون استارتاپی که هر ساله در سراسر جهان ایجاد میشود، تقریباً ۳۰ درصد از کسبوکارهای جدید در سه سال اول شکست میخورند و حدود ۵۰ درصد بیش از پنج سال دوام نمیآورند.
آمارِ شوکهکنندهتر این است که تنها ۴۰ درصد از استارتاپها در واقع سودآور میشوند. ۶۰ درصد باقیمانده یا به نقطه سر به سر میرسند یا ضرر و زیان میدهند. جالب است بدانید که ۲۱ درصد از استارتاپها به دلیل زمانبندی نامناسب شکست میخورند. علاوه بر این، عوامل اتفاقی هستند که ممکن است کسب و کارتان را تحت تاثیر قرار دهد و نرخ موفقیت کمتری ایجاد کند. ضمناً، چون شما تازهکار هستید احتمالاً در مقایسه با کسانی که تجربه قبلی دارند، شانس کمتری دارید. چون آنها روابط بهتر و دانش بیشتری از شما دارند.
دلایل اصلی دیگرِ شکست نیز شامل نبود نیاز بازار، تمام شدن سرمایه و نداشتن تیم مناسب است. برنامهریزی ضعیف اغلب ریشه بسیاری از مشکلات است. لازم به ذکر است که ۱۶ درصد از استارتاپها به دلیل نداشتن یک برنامه کسبوکار شفاف شکست میخورند؛ بنابراین باید بدانید که موانع زیادی در انتظار شما است و داشتن یک مشاور خوب و کمک گرفتن از آن امری مفید است. امروزه که چت جی پی تی به یک ابزار کاربردی هوشمند تبدیل شده است، پیشنهاد میکنیم در مسیر خود از این ابزار بهره ببرید و سعی کنید نقشه راه دقیقی از آن به دست آوردی. وقتی که شرایط علیه شماست، نمیتوانید بیبرنامه جلو بروید.
چت جی پی تی یک ابزار کاربردی و مفید است، اما اگر ندانید چگونه از آن استفاده کنید، نمیتوانید به خوبی از آن بهره ببرید. یکی از مهمترین گامها این است که درخواستهای درستی بنویسید. با استفاده از این درخواستها در ChatGPT میتوانید از هر مانعی اجتناب کنید تا فرآیند برنامهریزی خود را آغاز کرده و در مسیر درست پیش بروید. اگر ریسکهای بزرگ شکست را کاهش دهید، شانس موفقیت خود را به طور چشمگیری افزایش میدهید.
برای دستیابی به بهترین نتایج، جزئیات مشخصی در مورد ایده کسبوکار و صنعت خود ارائه دهید تا مشاورههای اختصاصی دریافت کنید. این درخواستها را به ترتیب انجام دهید و پیش از آن حتماً برنامه خود را تدوین کنید.
در اینجا چند درخواست آورده شده است:
۱. به عنوان یک مربی کسبوکار برای استارتاپها، به من بگو از چه روشهایی میتوانم برای اعتبارسنجی تقاضای بازار برای ایده کسبوکارم قبل از سرمایهگذاری زمان و منابع زیاد استفاده کنم؟ (جزئیات دقیق ایده کسبوکار خود را در ادامه ذکر کنید.)
۲. به من کمک کن تا یک برنامه مالی دقیق ایجاد کنم تا مطمئن شوم که در مراحل اولیه کسبوکار پول کم نمیآورم. در ادامه پاسخ AI سوالات لازم را بپرسید تا اطلاعات مورد نیازتان را به دست آورید.
بیشتر بخوانید: چت جی پی تی چیست و چه کاربردهایی دارد؟
۳. چه استراتژیهایی میتوانم برای ساختن یک تیم قوی و متنوع که مهارتهایم را تکمیل کرده و از رشد کسبوکار حمایت کند، استفاده کنم؟
۴. چگونه میتوانم محصولم را ارائه کنم که کسبوکارم را از رقبا در بازار متمایز کند؟ در اینجا اطلاعات بیشتری در مورد پیشنهاد من آورده شده است: [ویژگیهای کسبوکار، محصول یا خدمت خود را به طور دقیق برای چت جی پی تی شرح دهید.]
۵. چه روشهای موثری برای جمعآوری و اعمال بازخورد مشتریان وجود دارد تا مطمئن شوم محصول یا خدمت من با نیازهای بازار مطابقت دارد؟
۶. چگونه میتوانم یک جدول زمانی واقعبینانه و نقاط عطفی برای کسبوکارم ایجاد کنم تا پیشرفت را پیگیری کرده و از توسعه زودهنگام و غیرواقع بینانه آن جلوگیری کنم؟
۷. برخی از مشکلات رایج که کارآفرینان تازهکار در حوزه [حوزه یا صنعت شما]با آن مواجه میشوند چیست و چگونه میتوانم برای آنها آماده شوم؟
۸. برخی از شاخصهای کلیدی عملکرد که باید برای اندازهگیری سلامت و رشد کسبوکار خود دنبال کنم، چه هستند؟
۹. چگونه میتوانم یک شبکه قوی از مربیان، مشاوران و ارتباطات برای حمایت از مسیر کسبوکارم ایجاد کنم؟
باید توجه داشته باشید که این درخواستها تنها شروع کار هستند. از آنها برای آغاز یک گفتگو با ChatGPT درباره ایده کسبوکارتان استفاده و سعی کنید به گفتگو ادامه دهید و از چت جی پی تی بخواهید ایده را برایتان دقیق کند تا کاربردیتر باشد. سوالات واضح بپرسید و آن را خوب بیان کنید. با برنامهریزی دقیق و ابزارهای مناسب، میتوانید کسبوکار جدید خود را برای موفقیت آماده کنید.