اقتصاد24 - احمد بیگدلی، نماینده خدابنده در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار اقتصاد24 با تاکید بر ضرورت افزایش بودجه صندوق نوآوری و شکوفایی برای حمایت از شرکتهای دانش بنیان در کشور، اظهار داشت: این صندوق باید افزایش بودجه داشته باشد و به مراحل بعد از اعطای تسهیلات نیز نظارت جدیتری کند تا بدانیم خروجی این وامها چیست و اگر شرکتی عملکرد مثبتی داشت اعطای تسهیلات به آن واحد ادامه یابد.
وی افزود: رویه امروز ما در حمایت از شرکتها و نظارت بر آنها بالعکس است، به طور مثال کار یک واحد تولیدی را در ابتدای کار با وضع قوانین نادرست سخت میکنیم در حالی که باید شروع کار را آسان گرفت و در ادامه نظارتها را افزایش داد.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس به نقش شرکتهای دانش بنیان در جامعه اشاره کرد و ادامه داد: اکنون دنیا تمام مسائل صنعتی خود را بر پایه شرکتهای دانش بنیان بنا میکند و به دنبال افرادی هستند که ایده داشته باشند و بتوانند این ایده را عملیاتی کنند. شرکتهای دانش بنیان در دنیا بر پایه این اصل و اساس تشکیل میشوند ولی متاسفانه در کشور ما به دانش و علم دانشگاهی اهمیت زیادی داده نمیشود و دانشگاهها و سیستم آموزش و پرورش ما از کیفیت آنچنانی برخوردار نیست و اکثر شرکتهای دانشبنیان برای حل مسائل و مشکلات موقتی تاسیس میشوند.
بیگدلی در ادامه در پاسخ به اینکه شرکتهای دانش بنیان طی سالهای گذشته چه میزان پیشرفت داشتهاند؟ گفت: با توجه به اینکه بیش از ۷۰ درصد این شرکتها موقتی تاسیس میشوند و شاید فقط به دنبال اخذ وام هستند در این مدت نتوانستهاند عملکرد خوبی در جامعه از خود نشان دهند.
نماینده خدابنده در مجلس عنوان کرد: البته شرکتهای دانش بنیان خوبی در کشور داریم که کارهای خوبی انجام دادهاند ولی به دلیل عدم حمایت جدی و وجود موانع تولید در کشور از جمله مسائل بانکی، مالیات، بیمه و بوروکراسی اداری، این شرکتها نتوانستهاند خودی نشان دهند.