تاریخ انتشار: ۱۰:۰۲ - ۰۲ مهر ۱۴۰۳

۳ پالس معنادار حزب الله لبنان به اسرائیل

«اینکه شاهدیم حزب الله لبنان پس از اقدامات تروریستی اخیر صهیونیست‌ها اقدام به هدف قرار دادن مناطق شمالی و مرکزی فلسطین اشغالی می‌کند، حامل این پیام راهبردی است که این جنبش حاضر است بهای لازم برای دفاع از ملت و مقاومت فلسطین را بپردازد و به خوبی می‌داند که جدایی میان جبهه‌های غزه و لبنان، در نهایت به ضرر جریان مقاومت و مخصوصا دو ملت مذکور است.»

اقتصاد۲۴-"بنیامین نتانیاهو" نخست وزیر رژیم اسرائیل اعلام کرده که اولویت اصلی خود را به بازگرداندن ساکنان شمال اراضی اشغالی به خانه‌های خود، معطوف کرده است. مساله‌ای که جز با متوقف شدن حملات موشکی و پهپادی حزب الله به این منطقه میسر نخواهد شد. حملاتی که از هشتم اکتبر سال ۲۰۲۳ و همزمان با آغاز شدن جنگ غزه، شروع شده اند و همچنان نیز ادامه دارند.

با این حال، حزب الله لبنان تنها اندکی پس از اقدامات تروریستی اخیر اسرائیل، حملات گسترده موشکی و پهپادی به مناطق شمالی فلسطین اشغالی و البته سایت‌های حساس نظامی و اطلاعاتی اسرائیل در حیفا و پایگاه نظامی رامات دیوید را در دستورکار قرار داده است. منابع نظامی اعلام کرده اند که حزب الله برای نخستین بار از سال ۲۰۰۶ میلادی تاکنون، از موشکم‌های "فجر" برای حمله به عمق اراضی اشغالی استفاده کرده است.

البته که حزب الله تاکید کرده که هنوز اقدامات تلافی جویانه آن ادامه خواهند داشت و تحرکات آتی این جنبش، "دوست و دشمن را شگفت زده خواهند کرد". از این رو، حزب الله لبنان به طور خاص ۳ پالس معنادار را به رژیم اسرائیل مخابره کرده است.

۱: قطع ارتباط جبهه‌های غزه و لبنان ممکن نیست

رژیم اسرائیل و شخصِ نتانیاهو قویا سعی داشته و دارند تا ارتباط میان جبهه‌های لبنان و غزه را قطع کنند. حزب‌الله تاکید می‌کند که تا زمانی که جنگ غزه و کارزار نسل کشی علیه مردم این منطقه خاتمه نیابد، این جنبش نیز حملاتش به فلسطین اشغالی را متوقف نخواهد کرد. این در حالی است که نتانیاهو هر کاری می‌کند تا حزب الله تحت فشار قرار گیرد و به آتش بس در جبهه شمالی تن بدهد.

از این رو، اینکه شاهدیم حزب الله البنان پس از اقدامات اخیر صهیونیست‌ها اقدام به هدف قرار دادن مناطق شمالی و مرکزی فلسطین اشغالی می‌کند، حامل این پیام راهبردی است که این جنبش حاضر است بهای لازم برای دفاع از ملت و مقاومت فلسطیت را بپردازد و به خوبی می‌داند که جدایی میان جبهه‌های غزه و لبنان، در نهایت به ضرر جریان مقاومت و مخصوصا دو ملت مذکور است. به بیان ساده تر، حمایت از غزه، یک اولویت جدی امنیتی و راهبردی برای حزب الله لبنان است که این جنبش نمی‌تواند نسبت به آن بی‌تفاوت باشد.

۲: تشدید فشار‌ها علیه نتانیاهو

تنها اندکی پس از حملات ساعات اخیر حزب الله لبنان به عمق فلسطین اشغالی و هدف قرار دادن مناطق راهبردی نظیر بندر حیفا، کانال ۱۲ رژیم اسرائیل در تحلیلی به این مساله اشاره کرد که نتانیاهو بر شدت حملات اسرائیل علیه لبنان افزود تا موجب بازگشت اسرائیلی‌های آواره شده از شمال فلسطین اشغالی به خانه‌هایشان شود با این حال، اکنون کار به جایی رسیده که ساکنان شهر حیفا و دیگر مناطق پیرامون آن مجبور می‌شوند که به پناهگاه‌های امن مراجعه کنند و خطر جنگِ فراگیر را بیخ گوش خود احساس می‌کنند.

به اعتراف رسانه‌های اسرائیلی، حملات شبانه روز اخیر حزب الله لبنان علیه فلسطین اشغالی موجب شده که بیش از ۳۰۰ هزار صهیونیست به پناهگاه‌های امن بروند. از این رو، حزب الله لبنان با یک پاسخ فراگیر و جدی به اقدامات تروریستی اسرائیل، این نکته را مورد اشاره قرار داده که تسلیم کارزار فشار و هراس افکنی اسرائیل نخواهد شد و اینکه تل آویو تصور کند می‌تواند از این جنبش امتیازی بگیرد، توهمی بیش نیست. جالب است که رسانه‌های اسرائیلی گزارش داده اند که حملات اخیر حزب الله لبنان، دور بُردترین حملات این جنبش به اراضی اشغالی از زمان آغاز جنگ غزه بوده است.


بیشتر بخوانید:فیلم/ واکنش عجیب کهنه‌سرباز آمریکایی به حمله اسرائیل به لبنان


از این رو، انتظار می‌رود که میزان نارضایتی‌ها در فلسطین اشغالی از عملکرد نتانیاهو و دولت وی در بحبوحه فضای جنگ و تنش‌هایی که اسرائیل را محاصره کرده اند، افزایش چشمگیری پیدا کند. موضوعی که می‌تواند بر روند آتی درگیری‌ها در سطح منطقه اثرگذاری قابل توجهی داشته باشد. در این میان، بسیاری از تئوریسین‌های امنیتی و راهبردی اسرائیلی نظیر ژنرال اسحاق بریک از فرماندهان ارتش اسرائیل به این مساله اشاره کرده اند که "اسرائیل در نبرد با حزب الله لبنان هیچ راهبردی مشخصی ندارد و این مساله برای اسرائیل دردسرساز است".‌

نکته قابل تامل در این زمینه این است که حزب الله لبنان هنوز با تسلیحات قدیمی خود نظیر راکت‌های کاتیوشا و یا پهگاد‌های ابتدایی با اسرائیل می‌جنگد و اگر قرار باشد زرادخانه تسلیحاتی مدرن خود را مورد استفاده قرار دهد، سطح بحران‌های امنیتی برای اسرائیل چندین برابر افزایش خواهند یافت. موضوعی که تل آویو به هیچ عنوان در شرایط فعلی آمادگی مواجهه با آن را ندارد و البته که به خوبی از تبعات وخیم این مساله آگاهی دارد.

۳: نمایش بلوغ قابل‌توجه مقاومت لبنان

تشدید تحرکات تروریستی اخیر اسرائیل علیه حزب الله لبنان در قالب حملات پیجری و ترور فرماندهان مقاومت، جلوه‌های قابل‌تاملی از بلوغ و رشد این جریان را نیز به نمایش گذاشته است. در این راستا، حزب الله در فاصله کمی پس از انجام اقدام تروریستی بزرگ اسرائیل علیه نیرو‌های مقاومت در قالب حمله پیجری و البته ترور برخی از فرماندهان عالی رتبه این جنبش نظیر شهید ابراهیم عقیل، بدون هرگونه ضعفی سیلی از موشک و پهپاد‌ها را به سمت فلسطین اشغالی شلیک کرد و کلکسیونی از "اولین ها" را در نبرد‌های چندماهه اخیر با دشمن اسرائیلی به ثبت رساند.

در این چهارچوب، حزب الله هم خیلی زود شبکه ارتباطی خود را احیا کرد و هم ساختار‌های فرماندهی این جنبش به اقدامات تروریستی صهیونیست‌ها واکنش نشان دادند. این جنس از عملکرد حزب الله لبنان نشان می‌دهد که این جنبش وابسته به فرد نیست و ساختار‌های رهبری این جنبش، متغیرِ "سیاست ترور اسرائیل" را مد نظر دارند. از این رو، تنها اندکی پس از ترور یک فرمانده، فرد دیگری که از توانمندی‌های مناسبی برخوردار است، جایگزین او می‌شود و خللی در عملیات‌ها و اقدامات میدانی حزب الله ایجاد نمی‌گردد.

اساسا توجه به همین مساله در طی سالیان اخیر بوده که سبب شده تحلیلگران اسرائیلی در رسانه‌های این رژیم به این مساله اشاره داشته باشند که چرا نتانیاهو فکر می‌کند ترور فرماندهان حزب الله لبنان می‌تواند حد بیشتری از امنیت را برای اسرائیل به دنبال داشته باشد؟ آیا او از گذشته درس نمی‌گیرد؟

منبع: فرارو
ارسال نظر