تاریخ انتشار: ۱۵:۱۴ - ۱۷ مهر ۱۴۰۳

جنگنده اف ۱۶ آمریکا این امکانات را دارد + عکس

در نبرد هوایی با شرایط و جنگنده‌های برابر، مهارت خلبان نقش کلیدی در پیروزی دارد. حال اگر یکی از خلبان‌ها هوش مصنوعی باشد، نتیجه چه می‌شود؟

اقتصاد۲۴-سازمان پروژه‌های پژوهشی پیشرفته دفاعی آمریکا، دارپا در یکی از پروژه‌های بلندپروازانه خود در پی به خدمت گرفتن هوش مصنوعی در نقش خلبان جنگنده‌هایی، چون اف ۱۶ است.

در همین راستا اوایل سال جاری میلادی برای نخستین بار یک نبرد هوایی که یک سوی آن جنگنده‌ای با کنترل هوش مصنوعی قرار داشت، انجام گرفت. در این نبرد هوایی استثنایی یک جنگنده اف ۱۶ با هدایت هوش مصنوعی مقابل یک جنگنده اف ۱۶ با هدایت انسان قد علم کرد.

ایکس ۶۲ ویستا یک جنگنده اف ۱۶ است که با همکاری لاکهید مارتین برای پژوهش‌های هوش مصنوعی تغییر یافته است. این جنگنده سال ۲۰۲۲ به هوش مصنوعی مجزه شد و پس از آن تحت آزمایش‌های گوناگون قرار گرفت تا اینکه برای انجام آزمایش نبرد هوایی آماده شود

در جریان نبرد هوایی هوش مصنوعی علیه انسان، جنگنده ایکس ۶۲ کارش را با هوش مصنوعی غیرقطعی و مانور‌های دفاعی شروع کرد، اما با جلوتر رفتن نبرد هوایی جنگنده وارد فاز حمله شد و با ۱۸۰۰ کیلومتر در ساعت (نزدیک به ۱.۵ ماخ) سناریو‌های گوناگون تهاجمی را به نمایش گذاشت.

شایان توجه است که هوش مصنوعی کل فرایند نبرد هوایی را بدون دخالت انسان به انجام رساند. البته به دلیل مسائل ایمنی یک خلبان در جنگنده ایکس ۶۲ حضور دارد که توان به دست گرفتن هدایت جنگنده در مواقع بحرانی را دارد. هر چند که در این نبرد هوایی مجبور به دخالت نشد.


بیشتر بخوانید:بازگشت جنگنده بازنشسته به میدان + عکس


پیشرفت پروژه ایکس ۶۲ از آن جهت شگفت‌انگیز است که فقط طی چند سال از نبرد‌های شبیه‌سازی شده توسط کامپیوتر به انجام نبرد هوایی واقعی و کنترل یک جنگنده رسیده است. مهم‌تر اینکه هوش مصنوعی توانایی هدایت طیف وسیعی از هواگرد‌ها و جنگنده‌ها را خواهد داشت.

منبع: خبر آنلاین
ارسال نظر