اقتصاد24 - منطقه آزاد اروند در شمال غربی خلیج فارس شامل شهرهای آبادان، خرمشهر و مینوشهر(جزیره مینو) و در محل تلاقی دو رودخانه اروند رود و کارون واقع است. این منطقه به دلیل همجواری با کشورهای عراق و کویت و با داشتن ظرفیتی از قبیل حمل و نقل جاده ای، ریلی، دریایی و هوایی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
آبادان، در دهانه ورودی خلیج فارس قرار دارد و به دلیل وجود پالایشگاه نفت، کارخانه پتروشیمی و با دسترسی آن به آب های آزاد جایگاه مهمی در اقتصاد کشور به خود اختصاص داده است. خرمشهر نیز بهجهت واقعشدن در مجاورت خلیج فارس و کشور عراق، از اهمیت استراتژیک اقتصادی، تجاری و سیاسی ویژهای برخوردار است و ایجاد منطقه آزاد صنعتی و تجاری اروند در شهرهای آبادان و خرمشهر در سال های اخیر اهمیت و موقعیت تأثیرگذار این دو شهر را دو چندان کرده است.
سید علی موسوی، معاون سرمایه گذاری و توسعه کسب و کار سازمان منطقه آزاد اروند در گفت و گو با خبرنگار اقتصاد24 در خصوص میزان سرمایهگذاری در این منطقه گفت: عمده سرمایه گذاریها در حوزه صنعت، تجارت و خدمات انجام پذیرفته است و میزان سرمایه گذاری داخلی در سال 97 بالای 15 هزار میلیارد ریال بوده و رشد خوبی نسبت به سال 96 که حدود 9 هزار میلیارد ریال بود، داشته است. امسال نیز پیش بینی ما این است که این رقم به 20 هزار میلیارد ریال برسد.
موسوی افزود: منطقه آزاد اروند زیرساختهای مناسبی برای سرمایه گذاری در زمینههای صنعت، تجارت و گردشگری فراهم کرده است. دو شهرک صنعتی فعال خرمشهر و شهرک صنعتی آبادان و حواشی آنها، حدود 166 واحد صنعتی را در خود جای داده است.
وی درباره زیرساختهای موجود برای جذب سرمایه گذاران داخلی و خارجی نیز گفت: زیر ساختهای لازم از جمله جاده، آب، فاضلاب، اینترنت، تلفن، برق و دیگر زیرساخت های نرم افزاری مانند گمرک، استاندارد و محیط زیست برای فعالیت سرمایه گذاران فراهم شده است و به تازگی تفاهمنامه همکاری، برای تکمیل زیرساخت ها و برای ارائه خدمات بهتر به صنعتگران، با سازمان شهرکهای صنعتی کل کشور منعقد کرده ایم که در آینده به خدمترسانی بهتر منطقه به سرمایهگذاران کمک خواهد کرد.
معاون سرمایه گذاری و توسعه کسب و کار سازمان منطقه آزاد اروند در ادامه افزود: در حال حاضر بیش 1200 میلیارد ریال در شهرکهای صنعتی برای زیرساخت های صنعتی و بیش از 1000 میلیارد ریال نیز در بخش خدمات در شلمچه هزینه شده است.
موسوی در پایان خاطرنشان کرد: در حال حاضر مشکل جدی برای جذب سرمایه گذار در منطقه آزاد اروند وجود ندارد. در پی آن هستیم تا برای ارائه خدمات بهتر و بهروزرسانی خدمات قبلی، بر اساس تفاهمنامه ای که منعقد شده سطح زیر ساخت ها و خدمات منطقه را ارتقاء دهیم.