تاریخ انتشار: ۱۴:۲۷ - ۰۲ آبان ۱۴۰۳

آماری عجیب از زندانیان افغانستانی در تهران

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان تهران با بیان اینکه در حال حاضر مجوز جدید برای اتباع صادر نمی‌شود، گفت: یک هزار و ۲۴۵ تبعه افغانستان در زندان‌های استان تهران محبوس هستند که جرم ۴۲۳ نفر از آن‌ها سرقت است.

اقتصاد۲۴-ابوالفضل نیکوکار در نشست خبری با بیان اینکه اتباع بیگانه برای میزبان فرصت و تهدید محسوب می‌شود، اظهار کرد: مطابق اطلاعات و آمار اداره کل اتباع استانداری تهران، یک میلیون و ۲۰۹ هزار و ۹ نفر تبعه مجاز و ۳۰۳ هزار و ۲۵۲ تبعه غیر مجاز در استان تهران ساکن هستند. همچنین اکنون ۴۵۰ هزار و ۲۶۲ تبعه مجاز و ۱۱۲ هزار و ۵۶۶ تبعه غیر مجاز در شهر تهران وجود دارد.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان تهران درباره اشتغال اتباع بیگانه در کشور افزود: مطابق قانون کار، به کارگیری اتباع چه مجاز و چه غیرمجاز جرم است و اداره کار مسئولیت دارد تا برای آن‌ها پروانه صادر کند و اکنون اداره اتباع و اداره کار در حال بررسی هستند تا به این افراد طبق شرایط مشخص مجوز فعالیت داده شود.

وی با بیان اینکه اکنون مجوز جدید برای اتباع صادر نمی‌شود، گفت: یک هزار و ۲۴۵ تبعه افغانستانی در زندان‌های استان تهران محبوس هستند که جرم ۴۲۳ نفر از آن‌ها سرقت است.

نیکوکار درباره گزارش عملکرد معاونت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان تهران گفت: حدود ۱۲ کارگروه اقتصاد مقاومتی قوه قضائیه در تهران از باب کمک به تولید تشکیل شده است و با همکاری استانداری و اداره کل صنایع و معادن استان تهران و بخش بازرگانی تشکیل جلسه می‌دهد و این حلقات درخصوص رفع مشکلات ادامه دارد.

وی ادامه داد: ما حامی تولید و تجارت هستیم و منشا این کارگروه‌ها به این منظور است. رصد تبلیغات در صدا و سیما و فضای مجازی از دیگر اقدامات ماست. همچنین کارخانه‌های تولید موتورسیکلت را رصد می‌کنیم که چنانچه به تعهدات عمل نکنند و باعث تولید پرونده در استان تهران شده باشد تذکرات لازم داده می‌شود.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان تهران ادامه داد: در شهر تهران بالاترین جرمی که واقع شده سرقت تعزیری است، البته این جرم نسبت به سال گذشته ۱۸ و نیم درصد کاهش پیدا کرده است.

وی درباره جرایم پرتکرار دیگر در شهر تهران گفت: کلاهبرداری و توهین به اشخاص و تحصیل مال نامشروع و ضرب و جرح، خیانت در امانت و تهدید و افترا از این جرایم است. همچنین در شهرستان‌ها نیز سرقت مستوجب تعزیر و توهین و ضرب و جرح عمدی و کلاهبرداری، تهدید و تحصیل مال از طریق نامشروع جز جرایم پرتکرار است.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان تهران تصریح کرد: دادگستری استان تهران با نهاد‌های ارفاقی به محکومان جرم سرقت مخالفت می‌کند و موافق نیست.


بیشتر بخوانید:عکس/ مدرسه ویژه برای اتباع افغان در تهران!


وی گفت: بر اساس دستور دادستانی، مجرمانی که سابقه تکرار جرم داشتند، مورد بررسی قرار گرفته‌اند و وقتی که محکومیت شان به پایان برسد، برای کنترل آن‌ها از پابند الکترونیکی استفاده می‌شود.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان تهران درباره راه اندازی مراکز مشاوره خانواده، گفت: درباره طلاق توافقی دادگستری موظف شده مراکز مشاوره را راه اندازی کند تا در این زمینه اقدامات لازم انجام شود. در حال حاضر ۳۳ مرکز و ۱۶۵ مشاور در تهران و در استان‌ها ۱۶ مرکز با ۸۰ مشاور فعالیت می‌کنند.

نیکوکار تصریح کرد: کامل نبودن آموزش‌های پیش از ازدواج و کسب نکردن مهارت‌های ارتباطی در خانواده از موضوعات اصلی ما است که باعث بروز مشکلات بعد از ازدواج می‌شود. وظیفه آموزش به وزارت بهداشت واگذار شده که به خوبی انجام نمی‌شود.

وی درباره بیمه طلاق که توسط رئیس سازمان بهزیستی مطرح شده است، گفت: این طرح به طور کامل کارشناسی نشده است و به تازگی در اختیار قوه قضاییه گذاشته شده است و بناست کار‌های کارشناسی درخصوص این طرح انجام شود.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان تهران همچنین گفت: در ۲۱ عنوان بیش از ۲۵۰ میلیون پیامک هشداری برای هموطنان ارسال شده است.

نیکوکار درباره ترنس‌ها گفت: باید بپذیریم این افراد هر چند اندک از جامعه ما هستند که دارای اختلال هویت جنسیتی هستند و جلسات آموزشی برای این افراد و دستگاه‌های متولی برگزار شده است و در مرکز رصد آسیب‌های شهر تهران این موضوع مطرح شده است و قرار است ساماندهی در این خصوص صورت بگیرد.

وی تصریح کرد: بیش از ۸۵ درصد کودکان کار اتباع بیگانه هستند.

نیکوکار درباره تصادفات گفت: باتوجه به آمار دریافت شده ۹.۳ درصد کاهش فوتی در تصادفات در استان تهران داشته‌ایم. اقدامات خوبی در این راستا صورت گرفته تا این آمار فوتی کاهش پیدا کند البته آمار مجروحان ۱۰ درصد افزایش داشته است.

منبع: ایسنا
ارسال نظر