اقتصاد۲۴- حزب الله لبنان در بیانیهای رسمی ضمن تایید شهادت سیدهاشم صفی الدین نوشت «تمام حیاتش را در خدمت حزب الله و مقاومت اسلامی گذراند و در طول سالهای طولانی از عمره شریفش، با مسئولیت پذیری و اقتدار، شورای اجرایی و نهادهای مختلف و یگانهای فعال در تمام زمینهها و هر آنچه را با فعالیت مقاومت مرتبط بود، مدیریت کرد تا اینکه خداوند او را به کاروان نورانی شهدای کربلا ملحق کرد.»
هاشم صفیالدین، پسرخاله شهید سید حسن نصرالله و پدر داماد سردار شهید قاسم سلیمانی، در سال ۱۹۶۴ در جنوب لبنان در خانوادهای سرشناس در منطقه به دنیا آمد. او در دهه ۱۹۸۰ به همراه خویشاوند خود حسن نصرالله برای تحصیل علوم دینی راهی شهر قم شد. در سال ۱۹۸۳ با دختر محمدعلی الامین از اعضای شورای قانونگذاری شورای اسلامی شیعیان لبنان ازدواج کرد. در سال ۱۹۹۴، نصرالله، هاشم صفیالدین را به عنوان رئیس منطقه بیروت حزبالله منصوب کرد. او سپس در سال ۱۹۹۵ ریاست شورای جهاد را که مسئول فعالیتهای نظامی حزبالله بود بر عهده گرفت. در سال ۱۹۹۸، صفیالدین به عنوان مسئول شورای اجرایی ارتقا یافت.
صفیالدین پس از تکمیل تحصیلات حوزوی به همراه سید حسن نصرالله و عماد مغنیه «سه گانه قدرت» را در حزب الله تشکیل دادند؛ مغنیه به عنوان نیروی نظامی، سید نصرالله نیروی سیاسی و صفی الدین نیروی اداری و مدیریتی و امروز سمت ریاست شورای اجرایی دومین سمت در سلسله مراتب این جنبش محسوب میشود.
گمانه زنیها درباره ترور او زمانی مطرح شد که فقط چند روز از ترور سید حسن نصرالله نگذشته بود که رسانهها گزارش دادند حمله جنگندههای اسرائیلی به حومه جنوبی بیروت باعث ویرانی کامل چند ساختمان شد. همان زمان دو مقام امنیتی صهیونیست که نخواستند نامشان فاش شود به پایگاه خبری آکسیوس اعلام کردند گرچه هدف حمله امروز به بیروت ترور هاشم صفی الدین بوده است، اما هنوز مشخص نیست این عملیات با موفقیت همراه بوده است یا نه.
با گذشت ساعتها از این ترور، یک منبع لبنانی در گفتگو با شبکه الجزیره با اشاره به اینکه ارتباط هاشم صفی الدین رئیس شورای اجرایی حزب الله با حزب الله قطع شده است، گفته بود: «صفی الدین هنگامی که اسرائیل منطقه المریجه را هدف قرار داد در حالی که در مقری زیر زمینی قرار داشت.» منبع مذکور بیان کرد: «پهپادهای اسرائیلی تیمهای امدادی را هدف قرار میدهند و مانع از رسیدن به منطقه مورد نظر میشوند.»
چه آنکه به مرور گمانه زنیها تقویت شد که اسرائیل در ترور هاشم صفی الدین از همان روش سید حسن نصرالله و به کارگیری گازهای سمی استفاده کرده است. در همین راستا یکی از فرماندهان ارشد سپاه پاسداران در بیان جزئیات ترور سید حسن نصرالله گفته بود «احتمال میرود که همزمان با موج انفجار، از مواد شیمیایی نیز استفاده شده و گازهای سمی هم به فرماندهان حزبالله آسیب زده است. گفته میشود که گاز سیانور نیز همراه این بمبهای سنگرشکن بوده است.»
سید هاشم صفی الدین که از زمان تأسیس حزبالله لبنان در سال ۱۹۸۲ عضو این جنبش بود از سال ۱۹۹۲، ریاست شورای اجرایی آن را به دست گرفت و تا زمان شهادت در حمله به بیروت در این سمت باقی ماند. وی همچنین یکی از هفت عضو شورای مشورتی تصمیمگیرنده حزبالله لبنان بود و در شورای اجرایی نیز بر بخشهای مهمی از فعالیتهای این جنبش؛ از جمله فعالیتهای سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و آموزشی حزبالله نظارت میکرد. او به دلیل نقش موثر در فعالیتهای حزبالله، در سال ۲۰۱۷ از سوی آمریکا تحریم شده بود.
حزبالله لبنان در پایان بیانیهای که به مناسبت شهادت صفی الدین منتشر کرد نوشت: ما با شهید بزرگ خود و برادران شهید وی عهد میبندیم که تا تحقق اهداف مقاومت و جهاد برای آزادی و پیروزی، به این راه ادامه خواهیم داد. در همین حال گردانهای شهید عزالدین قسام شاخه نظامی جنبش حماس با صدور بیانیهای تاکید کردند «سیاست ترورهای صهیونیستی هرگز خللی در راده مجاهدان ایجاد نخواهد کرد و هرگز اراده مقاومت در امت اسلام را درهم نخواهد شکست و هرگز سبب احیای اقتدار و بازدارندگی در رژیم صهیونیستی نخواهد شد.»