تاریخ انتشار: ۱۰:۴۵ - ۲۶ تير ۱۳۹۸
در گردهمایی معاونین فرهنگی سازمان های مناطق آزاد مطرح شد؛

تبادل تجربه و اندیشه در حوزه فرهنگی و گردشگری مناطق آزاد، باعث توسعه می‌شود

معاون فرهنگی،‌اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد ماکو گفت: این اجلاس محل تبادل اندیشه و انتقال تجارب صاحبان اندیشه و ایده های قابل اجرا است و توسعه گر است که می تواند ثمرات خوبی را به همراه داشته باشد.

اقتصاد24 - در گردهمایی معاونین فرهنگی سازمان های مناطق آزاد علاوه بر معاونین فرهنگی و مدیران حوزه های مختلف این معاونت، اساتید صاحب نظر در حوزه های مرتبط نیز حضور دارند این نشست که روز گذشته (سه شنبه) به طور رسمی آغاز شد ؛مذاکرات و جلسات تخصصی در مواردی چون کسب و کارهای جدید، توسعه برند، گردشگری، اقتصاد هنر، صنایع خلاق، استارتاپ ها و شتاب دهنده ها و موضوعات مرتبط مطرح شد.


حسین حمزه لو در این گردهمایی با تاکید بر اهمیت تبادل اندیشه و انتقال تجربه در اجلاس معاونان فرهنگی افزود: جاذبه های تاریخی و طبیعی به همراه پیشینه ارزشمند طبیعی منطقه آزاد ماکو ظرفیتی است که می تواند باعث رشد و توسعه منطقه شود.

حمزه لو گفت: مباحث مطروحه در خصوص توسعه مشارکت های اجتماعی و توسعه صنایع خلاق در این نشست موثر و کار آمد خواهد بود.



 


جلب مشارکت سازمان های مردم نهاد برای رفع مشکلات اجتماعی در مناطق آزاد


مدیر فرهنگی، هنری و اجتماعی دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی گفت: توسعه مشارکت های محلی و اجتماعی در مناطق آزاد می تواند ضعف ها و مشکلات اجتماعی و فرهنگی در این مناطق را برطرف کند.


علی حسنلو در اولین روز  از نشست معاونان و مدیران فرهنگی گفت: سازمان هاي مردم نهاد زمينه های لازم براي آشنا شدن مردم با وظايف خود را ایجاد کنند و فعالیت های فرهنگی و اجتماعی مي توانند نقش موثري در نهادينه ساختن اين امر داشته باشند.

او با اشاره به اينكه سازمان‌هاي مردم ‌نهاد نقشي‌ تعيين‌كننده در حوزه فرهنگ و مسائل اجتماعی برعهده دارند ادامه داد:‌ این نقش و جایگاه سه ويژگی بارز شامل «غير انتفاعی»، «داوطلبانه» و «غير سياسي» بودن دارد. ‌اين ويژگي ها باعث شده‌اند فعاليت‌هاي سازمان‌های مردم‌ نهاد در زمينه فرهنگ و اخلاق شهروندي در سطح جامعه ارتقاء يابد.


حسنلو از عزم معاونت فرهنگی، گردشگری و صنایع خلاق دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی برای بهره مندی از ظرفیت ویژه سازمان های مردم نهاد، سمن ها و اجتماعات محلی در مناطق آزاد خبر داد و گفت: سازمان های مردم نهاد، حلقه ارتباطی مناسبي ميان نهادهاي دولتي و جامعه هستند و مشاركت مردمي را با خود همراه می کنند.
او اظهار داشت: اگر در مناطق آزاد در زمینه های فرهنگی هزینه های بسیاری می شود ولی بهره مندی و بازدهی چندان مطلوبی ندارد به دلیل عدم استفاده از ظرفیت های مردمی و مشارکت های اجتماعی است.
هجدهمین نشست معاونان و مدیران فرهنگی،‌ اجتماعی و گردشگری سازمان مناطق آزاد کشور در منطقه آزاد ماکو در حال برگزاری است


وزارت کشور فرآیند صدور مجوز «سمن ها» را به مناطق آزاد تفویض می کند


معاون مشارکت های اجتماعی سازمان امور اجتماعی وزارت کشور از تفویض اختیار صدور مجوز سمن ها ‌به سازمان های مناطق آزاد از سوی این وزارتخانه در آینده نزدیک خبر داد.


کمال اکبری، در اولین روز از هجدهمین نشست معاونان و مدیران فرهنگی،‌ اجتماعی و گردشگری سازمان مناطق آزاد کشور در منطقه آزاد ماکو با اشاره به تاثیر مشاركتی سازمان های مردم نهاد در كاهش ارتكاب جرايم و ناهنجاری های اجتماعی گفت: در حال حاضر ۱۹ هزار سازمان مردم نهاد در کشور فعال هستند. مشارکت اجتماعی یکی از الزامات توسعه اجتماعی است و مناطق آزاد به واسطه قوانین خاص بستر مناسبی برای اینگونه فعالیت ها دارند.



او با بیان اینکه مشارکت‌ های اجتماعی در سازمان های مردم‌ نهاد تبلور پیدا می‌کند تصریح کرد: سازمان ‌های مردم ‌نهاد در‌ تدوین لایحه این سازمان‌ها به دولت کمک کردند و در عین حال دولت نیز از فعالیت سازمان ‌های مردم ‌نهاد حمایت می‌کند.

اکبری با اشاره به اینکه تعامل با NGO ها و سازمان های مردم نهاد وظیفه دولت و مسئولین است افزود: تفاهم نامه ای میان دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی و سازمان امور اجتماعی وزارت کشور منعقد می شود و اختیارات مربوط به صدور مجوز و فعالیت های سمن ها به سازمان های مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی تفویض می شود.



همکاری مناطق آزاد و دانشگاه هنر پیوند دهنده هنرهای بومی در مناطق آزاد و سرزمین اصلی است


عضو هیئت علمی و نماینده دانشگاه هنر گفت: همکاری مناطق آزاد و دانشگاه هنر در قالب تفاهم نامه حلقه اتصال و پیوند دهنده هنرهای بومی در مناطق آزاد و سرزمین اصلی است.



 فائزه طاهری در این نشست با اشاره به اینکه رابطه متقابل بین دانشگاه هنر و مناطق آزاد می تواند به هم افزایی و ارتقای کیفی منجر شود افزود: در دهه های گذشته دانشگاه ها از آموزش محوری به پژوهش محوری و به کارآفرینی و اقتصاد محوری تبدیل شده اند لذا یکی از بسترهای توجه به کارآفرینی و اقتصاد هنر، مناطق آزاد است.

طاهری گفت: با استفاده از ظرفیت های اساتید دانشگاه در مناطق آزاد نقش دانشگاه ها در این مناطق پررنگ می شود که امیدواریم با این تفاهم نامه بسترهای لازم برای توسعه اقتصاد هنر در مناطق آزاد فراهم شود .
عضو هیئت علمی و نماینده دانشگاه هنر افزود: دانشگاه هنر تلاش می کند با اجرای برنامه های هنری در مناطق آزاد، فضای جدید فرهنگی و هنری و خلق آثاری منحصر به شرایط هر منطقه آزاد را با جدیت دنبال کند.

عضو هیئت علمی دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه هنر نیز گفت: توانمندسازی جوامع محلی باید رویکردی باشد که مناطق آزاد با نگاه علمی و تخصصی در این خصوص اقدام کند.

محمود معظمی توجه به پیوست فرهنگی در عمران و آبادانی را پراهمیت خواند و افزود: دانشگاه باید در کنار مسئولین در مطالعات میدانی و تصمیم گیری ها باشد و بتواند مشاوره و همفکری کند.



معظمی الگوگیری از تجربیات کشورهای توسعه یافته در حوزه های صنایع خلاق و گردشگری را نتیجه بخش عنوان کرد و گفت:‌ دانشگاه هنر می تواند در مقوله هنر و فرهنگ  کمک بسیار خوبی به مناطق آزاد کند.

در ادامه این نشست ريیس دانشکده هنرهای تجسمی نیز گفت:‌ تفاهم نامه همکاری بین دانشگاه هنر و مناطق آزاد در راستای همکاری در زمینه تاسیس و راه اندازی مدرسه عالی هنر و صنایع خلاق در مناطق آزاد، همکاری در زمینه انجام پژوهش ها و تحقیقات کاربردی با بهره گیری از ظرفیت های طرفین به ویژه اساتید و پژوهشگران دانشگاهی منعقد شده است.

سودابه صالحی افزود: هدایت و حمایت از پایان نامه های تحصیلی همچنین کمک به توانمندسازی جوامع محلی  و تهیه و تدوین مدل و محتوای آموزشی در حوزه اقتصاد فرهنگ و هنر در مناطق آزاد و ویژه و تبادل تجارب و نتایج مطالعات در زمینه موضوعات مشترک از دیگر اقداماتی است که می تواند در قالب این تفاهم نامه انجام داد.

گفتنی است؛ هجدهمین نشست معاونان و مدیران فرهنگی،‌ اجتماعی و گردشگری سازمان مناطق آزاد کشور به مدت دو روز (25 و 26 تیرماه) در منطقه آزاد ماکو در حال برگزاری است.



منبع: فرینا

 
ارسال نظر