اقتصاد۲۴ –حسین موهبتی در حاشیه جلسه امروز ستاد هماهنگی اقتصادی وزارت امور خارجه با بیان اینکه مرز یک فرصت به شمار میرود، گفت: هزار و ۶۵۰ کیلومتر مرز زمینی و دریایی در استان سیستان و بلوچستان وجود دارد که نقطه راهبردی منطقه آزاد چابهار به عنوان دروازه ایران به سمت کشورهای جهان از نظر شرایط حمل و نقل دریایی دارای اهمیت است.
وی با اشاره به تقاضای امروز کشورهای همسایه به ویژه افغانستان افزود: همچنین با تقاضاهای هند، پاکستان و آسیای میانه برای مراودات تجاری روبرو هستیم و این در حالی است که منطقه آزاد چابهار از تحریمها معاف و فعال است.
موهبتی گفت: استان سیستان و بلوچستان از طرفی با پاکستان هم مرز است که این کشور با چین مرز مشترک دارد، کشوری که ۳۷ درصد جمعیت جهان را در خود جای داده است و با توجه به اینکه چینیها با پاکستانیها برای احداث بندر گوادر ۴۶ میلیارد دلار همکاری دارند این موضوع میتواند برای ما نیز به منظور همکاری و سرمایه گذاری و صادرات محصولاتمان به بازارهای هدف مفید واقع شود.
وی با تاکید براینکه افغانستان و پاکستان ظرفیتهایی برای مراودات اقتصادی با ایران دارند، افزود: همان گونه که آنها به صادرات ما نیازمندند انتظار دارند ما نیز در حجمی معقول واردات محصولات از آنجا داشته باشیم.
استاندار سیستان و بلوچستان در ادامه با اشاره به تسهیل صادرات و واردات گفت: کاهش هزینه کالاهای ایرانی در کشورهای هدف و جلوگیری از معطلی درگمرکات به لحاظ زمانی موضوعی بود که امروز درباره آن به گفتگو نشستیم و مقرر شد تمهیدات لازم در استانهای مرزی برای کاهش هزینهها و توجه به تعرفه ترجیحی اندیشیده و این هماهنگی میان دستگاههای متولی و استانهای مرزی بیشتر شود.
موهبتی افزود: هم اکنون حجم مبادلات میان ایران و پاکستان یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار است که توافق میان دو کشور ۵ میلیارد دلار برای آینده است این میزان صادرات از ایران به پاکستان مورد رضایت این کشور نیست و درخواست افزایش واردات به ایران را دارند که البته این رقم جدای از موضوع سوخت است.
استاندار سیستان و بلوچستان همچنین درباره جلسه امروز ستاد مبارزه با قاچاق سوخت گفت: صادرات رسمی سوخت باید جایگزین قاچاق سوخت شود.
وی افزود: در حال ساماندهی راههای مقابله با خروج سوخت از کشور هستیم و از وزارت نفت و وزارت امورخارجه انتظار داریم به سمتی بروند که صادرات رسمی جایگزین قاچاق سوخت شود.
موهبتی گفت: اقدامات ما به عنوان استانداران در مرزها در راستای توسعه روابط باید طوری باشد که در کشورهای همسایه مانند افغانستان و پاکستان هر دو دولت و ملت سود ببرند.
استاندار سیستان و بلوچستان درباره تعامل بیشتر با همسایگان از جمله افغانستان نیز افزود: با توجه به ابلاغ بخشنامه جذب سرمایه گذاری دولت مبنی بر اعطای اقامت ۵ ساله به سرمایه گذاران به ازای ۲۵۰ هزار دلار سرمایه گذاری در کشور شاهد استقبال افغانستان برای سرمایه گذاری در این منطقه هستیم.
وی گفت: امیدواریم موضوع منطقه آزاد سیستان و بلوچستان در مجلس مصوب شود و در کنار راه اندازی منطقه اقتصادی میرجاوه شاهد سرمایه گذاری در بخش سیستان نیز باشیم.