تاریخ انتشار: ۱۳:۵۰ - ۰۹ آذر ۱۴۰۳
اقتصاد۲۴ گزارش می‌دهد؛

مشخصات خودروی زرهی ​​هیگارد

در این مطلب به معرفی خودروی زرهی ​​هیگارد خواهیم پرداخت.

اقتصاد۲۴| هیگارد (Higuard)، یک خودروی زرهی با تحرک بالا و متوسط ​​است که توسط شرکت فرانسوی "رنو تراک دیفنس"، سازنده خودرو‌های زرهی طراحی و ساخته شده است.

نوع نفربر زرهی هیگارد را می‌توان برای نقش‌های ماموریتی مانند فرماندهی و کنترل، آمبولانس، اسکورت محموله محافظت شده مورد استفاده قرار داد. نسخه امنیتی داخلی هیگارد نیز برای ماموریت های امنیت داخلی، حفاظت از تاسیسات حیاتی، نظم عمومی و ماموریت‌های آمبولانس توسعه یافته است. این خودرو در تعدادی از کشور‌های آسیایی و خاورمیانه در خدمت است.

یک خودروی زرهی هیگارد مجهز به ایستگاه تسلیحات سبک FN Herstal's deFNder در نمایشگاه تجاری یوروساتوری ۲۰۱۲ به نمایش گذاشته شد.

طراحی و ویژگی‌های خودروی زرهی هیگارد

وسیله نقلیه هیگارد که در در برابر مین و کمین مقاوم است بر اساس شاسی کامیون متوسط ​​۶×۶ شپرا است. هیگارد با بدنه زرهی V شکل یکپارچه شده است و محافظت سطح بالایی در برابر تهدیدات نامتقارن ارائه می‌دهد. این خودروی زرهی قابل حمل و نقل هوایی با هواپیما‌های ایرباس A۴۰۰M و سی-۱۳۰ است.

هیگارد دارای ۷.۵ متر طول، ۲.۵۲ مترعرض و ۲.۹۵ متر ارتفاع و دارای حداکثر وزن عملیاتی ۲۱ تن است و می‌تواند محموله‌هایی تا ۴ تن را حمل کند. فضای داخلی ۱۵ متر مربعی آن امکان نصب تعدادی از تجهیزات ویژه ماموریت را فراهم می‌کند.

این خودروی زرهی دو خدمه و حداکثر ده سرباز کاملا مجهز را در خود جای می‌دهد. کابین خدمه آن از طریق دو درب جانبی قابل دسترسی است. یک سطح شیبدار تعبیه شده در پشت محفظه نیروها، ورود و خروج آسان را برای پرسنل فراهم می‌کند، در حالی که دریچه‌های سقفی برای خروج اضطراری در نظر گرفته شده است.

ویژگی‌های تسلیحات و حفاظتی هیگارد

برجک تفنگ کنترل از راه دور که بر روی سقف خودرو نصب شده است دارای یک مسلسل ۷.۶۲ یا ۱۲.۷ میلی متری است. همچنین یک نارنجک انداز گاز اشک آور را می‌توان به صورت اختیاری روی آن نصب کرد.

نفربر زرهی برای محافظت از سرنشینان خود در برابر تهدیدات بالستیک تا سطح ۳ ناتو (استانگ ۴۵۶۹) طراحی شده است. بدنه زرهی آن در برابر مین‌های ضد تانک و بمب‌های دست سازمقاوم است.

ویژگی‌های حفاظتی این خودروی زرهی شامل مجموعه سیستم حفاظتی هسته‌ای، بیولوژیکی و شیمیایی، سیستم حفاظتی راکت‌پرنده، مسدودکننده رادیویی، کپسول آتش‌نشانی، سیستم تشخیص لیزری و استخراج‌کننده دود است.

سیستم‌های ماموریت هیگارد

 خودروی زرهی هیگارد می‌تواند به صورت اختیاری با انواع سیستم‌های C۴ISR از جمله سیستم‌های رادیویی UHF/VHF/HF/PMR، سیستم موقعیت یابی جهانی، دوربین‌های نظارتی، سیستم مخابره داخل ساختمان و سیستم مدیریت نبرد مجهز شود.

 تحرک

این خودروی زرهی با موتور شش سیلندر رنو MD۷ همراه با گیربکس مکانیکی یا اتوماتیک کار می‌کند.  این موتور دارای حداکثر توان خروجی ۳۲۰ اسب بخار (یورو ۳) / ۳۴۰ اسب بخار (یورو ۵) است و گشتاوری بین ۱۲۰۰ تا ۱۳۰۶ نانومتر در سرعت‌های بین ۱۲۰۰ و ۱۷۰۰ دور در دقیقه ایجاد می‌کند.

سیستم تعلیق توسط اکسل‌ها و فنر‌های بیضوی تامین می‌شود. تایر‌های ۳۹۵/۸۵ R ۲۰ تحرک بیشتری را در تمام زمین ارائه می‌دهند. همچنین لاستیک‌های پنچر رو می‌توانند به صورت اختیاری برای افزایش ایمنی روی این خودرو نصب شوند. همچنین اجزای پیشران که می‌توانند به صورت اختیاری نصب شوند شامل محور عقب جهت دار، وینچ الکتریکی ۶.۸ تنی، سیستم باد کردن مرکزی تایر و تیغه جلو هستند.

قابلیت هیگارد

خودروی زرهی هیگارد می‌تواند به حداکثر سرعت جاده ۹۰ کیلومتر در ساعت و حداکثر برد جاده ۱۰۰۰ کیلومتر دست یابد. دارای پایه چرخ ۴ متر و فاصله از زمین ۰.۳۹ متر است. ظرفیت مخزن سوخت خودرو ۳۱۰ لیتر است. این وسیله نقلیه می‌تواند از موانع ۰.۵ متری بالا برود و از سنگر‌های ۰.۹ متری عبور کند و عمق ۰.۸ متری را طی کند.

مشخصات فنی کلی هیگارد

سازنده: رنو تراک دیفنس

طول: ۷.۵ متر

وزن ناخالص وسیله نقلیه: ۲۱ تن

ظرفیت سوخت: ۳۱۰ لیتر

سرعت جاده: ۹۰ کیلومتر در ساعت

حداکثر برد جاده: ۱۰۰۰ کیلومتر

ارسال نظر