تاریخ انتشار: ۲۱:۱۰ - ۱۲ آذر ۱۴۰۳

شناسایی ۳۳۰ هزار خانه خالی برای گرفتن مالیات

وی همچنین اعلام کرد که پیش از این، ۱۸۲ هزار خانه خالی شناسایی و به سازمان امور مالیاتی معرفی شده بودند که پس از ارسال پیامک به مالکان، تمامی این واحد‌ها به بازار مسکن عرضه شدند.

اقتصاد۲۴- ابوالفضل نوروزی در ادامه توضیح داد که تکمیل اطلاعات هویتی و مالکیتی سرپرستان خانوار در سامانه ملی املاک و اسکان برای سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی در حوزه مسکن ضروری است.

وی افزود: اتصال کد ملی به کد پستی در بسیاری از کشور‌ها مرسوم است و می‌تواند در ساماندهی بازار مسکن و برنامه‌ریزی‌های آتی مؤثر باشد.

وی در خصوص اختلاف میان سامانه ثبت احوال و سامانه ملی املاک و اسکان گفت: طبق قوانین موجود، اطلاعات سکونتی و مالکیتی باید فقط در سامانه ملی املاک و اسکان ثبت شود.

نوروزی یادآور شد که از سال ۱۳۹۹ با راه‌اندازی این سامانه، ثبت اطلاعات هویتی و مالکیتی افراد الزامی شده است. در این سامانه، افراد می‌توانند یک اقامتگاه اصلی و یک اقامتگاه فرعی ثبت کنند که مشمول مالیات نخواهند شد؛ در غیر این صورت، اگر خانه‌ای خالی باشد و به بازار عرضه نشود، مشمول مالیات خواهد بود.


بیشتر بخوانید: شرط دریافت معافیت مالیات بر اجاره اعلام شد


مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن تأکید کرد که هدف اصلی از راه‌اندازی سامانه ملی املاک و اسکان، ساماندهی بازار مسکن است نه صرفاً مالیات‌ستانی.

وی همچنین به لزوم تقویت همکاری دستگاه‌های مختلف با این سامانه برای ارائه آمار و اطلاعات اشاره کرد.

در پایان، نوروزی اعلام کرد که تا کنون بیش از ۱۳ میلیون و ۴۰۰ هزار سرپرست خانوار اطلاعات خود را در سامانه ملی املاک و اسکان ثبت کرده‌اند. وی همچنین به مشکلاتی در شناسایی خانه‌های خالی به‌ویژه در رابطه با اسناد عادی اشاره کرد.

ارسال نظر