تاریخ انتشار: ۱۰:۰۶ - ۰۱ دی ۱۴۰۳

پزشکیان در اجلاس دی ۸ قاهره مطرح کرد؛ جوانان باار‌زش‌‏ترین سرمایه‏

رئیس‌جمهور کشورمان در یازدهمین اجلاس سران گروه هشت کشور اسلامی در حال توسعه موسوم به دی ۸ گفت: جوانان، بی‌تردید، سرمایه‌های ارزشمندی هستند که برنامه‌ریزی جهت شکوفایی ظرفیت‌های آنها، پربازده‌ترین سرمایه‌گذاری در راستای منافع ملی و جمعی ماست.

اقتصاد۲۴-رئیس‌جمهور کشورمان که چهارشنبه برای سفری یک‌روزه وارد قاهره پایتخت مصر شده بود، پس از شرکت در یازدهمین اجلاس سران گروه هشت کشور اسلامی در حال توسعه موسوم به دی ۸ و دیدار‌های دوجانبه با همتایان خود، پنجشنبه به تهران پرواز کرد. مسعود پزشکیان در قاهره با رؤسای جمهور مصر، ترکیه، نخست‌وزیر پاکستان و دبیرکل دی ۸ دیدار و گفت‌و‌گو و در نشست بررسی وضعیت غزه و لبنان شرکت کرد.

پزشکیان در اجلاس سران

رئیس‌جمهور در سخنرانی خود در یازدهمین نشست سران سازمان دی ۸، ضمن تاکید بر اینکه حرکت به سمت چندجانبه‌گرایی و ایجاد شبکه‌های هوشمند اقتصادی و تجاری میان کشورها، روندی برخاسته از اراده کشورهاست، گفت: «موضوع نشست امروز سران بسیار هوشمندانه انتخاب شده است. جوانان، بی‌تردید، سرمایه‌های ارزشمندی هستند که برنامه‌ریزی جهت شکوفایی ظرفیت‌های آنها، پربازده‌ترین سرمایه‌گذاری در راستای منافع ملی و جمعی ماست. با توجه به رونق روزافزون حوزه‌های صنعتی و ورود به عرصه‌های جدید فناوری، لازم است در نحوه تدوین همکاری‌های پیش‌رو بازنگری جدی صورت پذیرد. موضوعات دانش‌بنیان و حرکت در مسیر توسعه، عرصه‌ای است که جوان‌ها در آن پرچمدار هستند و کشور‌های دی‌۸ با بهره‌مندی از توانمندی‌های گسترده انسانی و زیرساختی خود، می‌توانند جایگاه ممتازی را در فرآیند تلفیق صنعت و فناوری کسب نمایند.»

پزشکیان ادامه داد: «جمهوری اسلامی ایران ضمن ابراز علاقه‌مندی برای تبادل تجربه و اشتراک‌گذاری دستاورد‌های خود، از هرگونه ابتکار و پیشنهادی که به هم‌افزایی در عرصه‌های اقتصادی و زمینه‌سازی برای ورود جوانان به برنامه‌های توسعه‌محور منجر شود، حمایت خواهد کرد. همچنین آمادگی داریم برای حمایت جمعی از جوانان کارآفرین، اقدامات مشترکی در بستر دی ۸ همچون ایجاد «بانک مشترک ایده و سرمایه دی ۸»، «ایجاد خانه‌ها و پارک‌های علم و فناوری مشترک»، «برگزاری تور‌ها و نشست‌های علمی–فناوری»، «اختصاص فرصت‌های آموزشی و مطالعاتی، بورسیه‌های تحصیلی و تبادل استاد و دانشجو»، «ارائه تسهیلات کارآفرینی برای جوانان»، «سرمایه‌گذاری در بنگاه‌های کوچک و متوسط جهت حل مشکلات اشتغال جوانان» و نیز برگزاری نمایشگاه‌های دستاورد‌ها و تولیدات دانش‌بنیان را با همکاری اعضا عملیاتی کنیم. شبکه‌ی انتقال فناوری دی ۸ که دبیرخانه آن در پارک فن‌آوری پردیس در تهران قرار دارد، می‌تواند به پیشبرد برنامه‌های مشترک در حوزه جوانان کمک کند.»

او تاکید کرد: «حجم تجارت بین کشور‌های عضو دی ۸ با چشم‌انداز ۲۰۳۰ سازمان فاصله زیادی دارد. امیدواریم در دوره ریاست مصر بر سازمان، شاهد شتاب حجم تجارت بین اعضا باشیم. در این مسیر، تهاتر می‌تواند نقشی تعیین‌کننده در افزایش حجم تجارت بین اعضا داشته باشد. از سوی دیگر فاصله‌های جغرافیایی در محیط دی ۸، گویای اهمیت توسعه و مناسبات ترانزیتی برای رونق همکاری‌های اقتصادی و تجاری است.»

استقبال از خواست ملت فلسطین

رئیس‌جمهور در نشست دیگری که با موضوع بررسی وضعیت غزه و لبنان برگزار شد، با یادآوری جنایت‌های اسرائیل طی ۱۵ ماه گذشته، تاکید کرد: «گام اول برای توقف این تجاوزات، فشار به این رژیم برای آتش‌بس در غزه و توقف حملات به لبنان و سوریه است. این قضیه باید مهمترین اولویت انسانی و اخلاقی کشور‌های منطقه و اعضای سازمان دی ۸ باشد. خروج سریع اشغالگران صهیونیست از غزه و کرانه باختری، تسهیل ورود کمک‌های بشردوستانه به غزه، ترتیب سازوکار‌های موجود جهت بازگشت مردم به محل زندگی خود در مناطق مختلف غزه و فراهم‌سازی ترتیبات لازم جهت بازسازی همچنان باید جزو مطالبات اولویت‌دار ما و دیگر مجامع بین‌المللی باشد. مایلم تأکید کنم که جمهوری اسلامی ایران از هر گونه توافق فلسطینی- فلسطینی که مورد رضایت ملت فلسطین و اجماع کلیه گروه‌های فلسطینی باشد، استقبال و از آن حمایت می‌کند. باید حق تعیین سرنوشت ملت فلسطین را محترم شمرد و به بلوغ فکری و سیاسی آنها برای تعیین آینده و سرنوشت خویش احترام گذاشت.»

ملاقات با همتای مصری

رئیس‌جمهور در حاشیه اجلاس سران دی ۸، در دیدار با رئیس‌جمهور مصر، اشتراک‌گذاری توانمندی‌ها و امکانات کشور‌های اسلامی در چارچوب پیمان‌های منطقه‌ای و بین‌المللی از جمله دی ۸ سازمان همکاری اسلامی را بسیار با اهمیت خواند.


بیشتر بخوانید:عکس/ پیام توئیتری پزشکیان به رئیس جمهور مصر


پزشکیان در ادامه تقویت وحدت و انسجام میان کشور‌های اسلامی را ضروری‌ترین نیاز امروز امت اسلامی برشمرد و تصریح کرد: «همه کشور‌های اسلامی باید به میزان سهم خود برای گسترش تعامل و گفت‌و‌گو در جهان اسلام تلاش کرده و بر اختلافات موجود غلبه کنیم، چراکه این اختلافات است که زمینه مداخلات بیگانگان را فراهم می‌کند.»

رؤسای‌جمهوری اسلامی ایران و مصر در این دیدار همچنین ضمن مرور اقدامات و گام‌های مثبت اخیر در روابط دو کشور، نسبت به تداوم این اقدامات تا تحقق کامل روابط ابراز امیدواری کردند.

دیدار با اردوغان

پزشکیان در حاشیه این حضور در قاهره، با رجب طیب اردوغان همتای ترکیه‌ای خود نیز دیدار و گفت‌و‌گو کرد. این دیدار اولین روبه‌رو شدن رؤسای جمهوری ایران و ترکیه پس از وقایع اخیر سوریه بود.

پزشکیان با اشاره به تحولات اخیر سوریه، بر لزوم حفظ تمامیت ارضی این کشور تأکید کرد و گفت: «هرگونه تحولات در سوریه باید با حفظ تمامیت ارضی این کشور همراه باشد و کمترین خدشه به تمامیت سرزمینی سوریه نیز به‌هیچ‌وجه قابل قبول نیست.»

رئیس‌جمهور در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به روابط خوب دو کشور و نشست اخیر کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و ترکیه، از آمادگی کشورمان برای میزبانی از نشست آتی شورای‌عالی روابط راهبردی دو کشور خبر داد.

اردوغان نیز در این ملاقات ضمن تاکید بر حفظ و ارتقای روابط تهران و آنکارا ابراز امیدواری کرد که وضعیت سوریه با همکاری میان دو کشور هر چه زودتر به ثبات برسد.

منبع: هم میهن
ارسال نظر