تاریخ انتشار: ۰۸:۰۶ - ۰۶ مرداد ۱۳۹۸
مدیران صندوق‌های پولی آسیا به دنبال راهکارهای جدید کاهش فشار بازارهای جهانی

استراتژی هالتر ، آسیا را از سقوط اقتصاد جهانی مصون می‌کند؟

برخی مدیران صندوق های پولی آسیا که با عدم اطمینان بازار مواجه هستند، به فکر راهکارهای جدیدی هستند تا از طریق بخش های مختلف فشار بازار جهانی را مهار کنند.

اقتصاد 24 ـ اکنون که برخی از صندوق های پولی آسیا با بی ثباتی بازار جهانی مواجه هستند، مدیران آنها به استراتژی هالتر روی آورده اند. اصطلاح «هالتر» به این نکته اشاره دارد که مدیران قصد دارند اوراق بهادار خود را بین دارایی هایی تقسیم کنند که یا بسیار امن هستند و یا بسیار ریسک پذیرند.

کاهش رشد اقتصادی، تورم اندک، تنش های تجاری و محیط زیستی که 14 تریلیون دلار اوراق قرضه منفی تولید می کند، تصمیم گیری را برای سرمایه گذاران پیچیده کرده است.

آنها مجبور شده اند نظریه های اساسی را از نو بررسی کنند و سهام را نقطه غیر قابل انکار بهره مند از رشد اقتصادی و اوراق قرضه را گریزگاهی در تنش های اقتصادی تعریف کنند.

استراتژی «هالتر» کمک می کند تا صندوق هایی که پول را در سراسر اوراق قرضه، سهام و دارایی های جایگزین مدیریت می کنند ریسک اقتصادی را کنترل کنند و دیگر بازیابی یا رکود اقتصاد جهانی نقش تعیین کننده نداشته باشد.

آلن روسکین، استراتژیست دویچه بانک، در یادداشتی می نویسد: «مدت ها بود که تصور می شد تجارت بلندمدت و ریسک زیاد، نرخ سود بهره را کاهش می دهند اما این دو موضوع ظاهرا متناقض اکنون می توانند بخشی از یک سبد سهام را تشکیل دهند».

باید خاطرنشان کرد که ایده « هالتر » روسکین شامل تثبیت جایگاه در بازارهای نوظهور ارز مانند پزوی مکزیک، روپیه هند و دارایی های واقعی و بلند مدت برزیل از اوراق قرضه دولتی و ارزشمند طلا برای امنیت بیشتر است.

از دیدگاه هو وی فوک، مسئول ارشد سرمایه گذاری DBS در سنگاپور، رویکرد «هالتر» مواجهه بی نظیر را با دو بخش مولد دارایی های درآمدزا و سرمایه گذاری های غیرگردشی مانند تکنولوژی و تجارت الکترونیک را به ارمغان می آورد.

لیست خرید


اما هو وی فوک، لیست خریدی هم ارائه می دهد: مانند خرید خدمات فناوری آمریکا که نسبت به سخت افزار و لوازم الکترونیکی مصرفی در مقابل تنش های تجاری آسیب پذیری کمتری دارد؛ خرید اعتبار سرمایه گذاری املاک و مستغلات که جریان درآمد جذاب و قابل پیش بینی را به همراه دارد؛ خرید اوراق قرضه با نرخ سرمایه گذاری های کمتر و خرید سهام چینی.

طرح «هالتر» کری کریگ، استراتژیست ملبورنی JPMorgan Asset Management، از یک سو اوراق قرضه دولتی با ریسک پایین و از سوی دیگر اوراق قرضه سودده یا بی ارزش را ارائه داده است که درآمد ثابتی تولید می کنند. این در حالی بود که کریگ و همکارانش در تنظیم استراتژی با عدم قطعیت و فشار اقتصادی ناشی از جنگ تجاری آمریکا و چین روبرو بودند.

پیتر ویلمزهرست، مدیر سبد سهام Franklin Templeton Investments،که با استراتژی «هالتر» به دنبال سهام 225 میلیون دلاری است، در مصاحبه ای گفته است: «اکنون سوال این است که چه اتفاقی خواهد افتاد؟ آیا جنگ تجاری فروکش خواهد کرد یا اوج می گیرد؟ آیا شاهد اختلافات بیشتری میان آمریکا و ایران خواهیم بود؟ چرا که این کشمکش ها می تواند بر قیمت نفت، تورم و نرخ سود بهره تاثیرگذار باشد. در این میان، رشد اقتصادی کجاست و به کدام سمت می رود؟»

استراتژی «هالتر» به سرمایه گذاران کمک می کند تا از تاثیرات دو گانه سناریوهای مختلف در امان باشند و سبد سهام در پی رخدادهای مختلف سیر صعودی یا نزولی به خود نگیرد.

بازپرداخت واقعی


در شرایط فعلی، قسمت مطمئن «هالتر» که عمده سرمایه گذاری را شامل می شود همان صندوق های پول بازار، اوراق قرضه مستقل با ارزش و طلا است. بخشی از توسعه منفی و بدهی های بازار توسعه یافته باز هم برآمده از استراتژی های مختلف «هالتر» است که به سرمایه گذاران ثابت کرده باید آماده پرداخت هزینه های ایمنی و نقدینگی برخی از دارایی ها باشند.

از طرف دیگر، بخش ریسک پذیر شامل اوراق قرضه شرکت های دارای رتبه پایین تر و دارایی های بازار نوظهور، از جمله سهام آنها است.

فراموش نکنیم امسال سهام جهانی تقریبا 17 درصد رشد داشته و بازار بورس نیز به بالاترین حد خود نزدیک شده و طلا نیز به اوج شش سال خود رسیده است. همه اینها در حالی است که درآمد سهام پایین ترین سطح تاریخ خود را دارد.

در این میان، سرمایه گذارانی از جمله تمپلتون بر نمایندگی سهامی شرط بندی می کنند که درآمد ثابتی دارند. درآمد اینگونه سهام های زیرساختی تا حدی زیادی نسبت به رکود اقتصادی و اعتبار سرمایه گذاری املاک (REITs) ایمن هستند.

اما ویلمزهرست طرفدار بانک هایی مانند Standard Chartered است که احساس می کند پاداش خوبی به سرمایه گذاران می دهند.

به عقیده وی، بخش مالی مهمترین قسمت بازار سهام است، اگر اقتصاد تا حدی رشد کند، تغییرات زیادی در این بخش حاصل می شود و اگر هم اقتصاد رشدی نداشته باشد باز هم سود جالبی از سود سهام و بازخریدها عاید می شود.

صندوق مستقل 154 میلیارد دلاری استرالیا اخیرا از قبول برنامه جدید برای فروش بخشی از سرمایه خصوصی و سرمایه گذاری های زیرساختی خود سر باز زد تا دارایی های نقد و شفاف تری داشته باشد. نکته مثبت دیگر نهفته در این استراتژی این است که برنامه ریزی ها بر پایه چشم انداز کوتاه مدت نیستند.

منبع: رویترز

مترجم: فرزانه اسکندریان
ارسال نظر