تاریخ انتشار: ۰۹:۱۹ - ۰۳ دی ۱۴۰۳

مهاجرت سالانه ۵۰ هزار دانش‌آموز پشت کنکوری

یک عضو کمیسیون اجتماعی مجلس درباره این‌که تعدادی از دانش آموزان به دلیل ناکامی در کنکور مهاجرت می‌کنند و سن مهاجرت به دانش آموزان دبیرستانی رسیده است، گفت: الان اگر اشتباه نکنم سالیانه حدود ۴۰ الی ۵۰ هزار دانش آموزی که در کنکور موفق نشده‌اند، مهاجرت می‌کنند.

اقتصاد۲۴-احمدبیگدلی درباره این‌که مطرح می‌شود ورود به دانشگاه در ایران برعکس بقیه کشورهاست؛ یعنی برای ورود دانش‌آموزان به دانشگاه‌ها سخت‌گیری می‌شود، اما بعد از آن دانشجو رها می‌شود و برای همین است که مدرک‌گرایی در کشور ما به وجود آمده است، گفت: خیر، بلعکس همه جای دنیا نیست، در دنیا دو نوع روش برای جذب دانشجو دارد؛ یکی وورد به دانشگاه‌های دولتی‌شان است که شاید از ما هم سخت‌گیرتر هستند، یکی هم دانشگاه‌های غیردولتی‌شان است که آنجا آسان‌تر می‌گیرند. در دانشگاه‌های آزاد و پیام نور ما هم راحت جذب دانشجو می‌کنیم، اما آن رشته‌هایی که فردا و پسفردا به درد جامعه و مردم می‌خورد و جوانان بهتر و راحت‌تر در آنها می‌توانند جذب بازار کار شوند؛ آنجا متاسفانه ضعیف عمل کرده‌ایم

 این عضو کمیسیون اجتماعی با بیان این‌که اگر سختگیری برای ورود به دانشگاه صورت گیرد ایرادی ندارد ولی باید چارچوب و اصول داشته باشد، عنوان کرد: نباید این‌گونه باشد که اعلام کنند معدل در کنکور تاثیر دارد، اما برای ترمیم معدل فرصت نگذارند و یا محرومیت ایجاد کنند. این موارد باید حداقل درست و حسابی اطلاع رسانی شود و یک برنامه‌ریزی چندین ساله برایش صورت گیرد و به طور مثال بگویند ۴ سال دیگر در کنکور معدل به فلان صورت تاثیر دارد و دیگه ترمیم معدلی وجود ندارد.

دانش‌آموزان و کسانی که می‌خواهند در کنکور شرکت کنند، نمی‌گویند چرا از لحاظ علمی به ما سخت‌گیری می‌کنید؟ آنها اتفاقا از خداشان است و می‌گویند هرچقدر می‌توانید از لحاظ علمی سخت گیری کنید تا افرادی که واقعا توانمند هستند وارد دانشگاه شوند، آنها در روش اجرا اعتراض دارند که به حق است.

بیگدلی تاکید کرد: همانطور که می‌دانید این موضوع (کنکور) متعلق به شورای عالی انقلاب فرهنگی است و مجلس رأساً نمی‌تواند ورود کند، مگر از طریق پیگیری‌های نمایندگان؛ از همین رو دو هفته قبل از بودجه درباره اعتراض دانش آموزان به آقای قالیباف گفتم، ایشان گفتند پیگیری می‌کنند. چون سازمان سنجش تا سه‌شنبه برای ثبت‌نام کنکور مهلت را تمدید کرده است، باز ایشان خواستم که موضوع را به طور جدی پیگیری کنند و ایشان هم فرمودند انشاالله پیگیری می‌کنند.

وی درباره این‌که تعدادی از دانش آموزان به دلیل ناکامی در کنکور مهاجرت می‌کنند و سن مهاجرت به دانش آموزان دبیرستانی رسیده است، گفت: الان اگر اشتباه نکنم سالیانه حدود ۴۰ الی ۵۰ هزار دانش آموزی که در کنکور موفق نشده‌اند، مهاجرت می‌کنند.


بیشتر بخوانید:کلاهبرداری عجیب در موسسه مهاجرتی


این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس بیان کرد:خانواده‌هایی به من مراجعه می‌کنند و می‌گویند من بچه ۱۸ ساله خودم را تنها بدون این که خودم بتوانم برای ثبت نام همراهش بروم به اروپا فرستاده‌ام. در صورتی که یک بچه ۱۸ و ۲۰ ساله را بعضی مواقع در تهران و شهرستان می‌خواهند بفرستند دانشگاه تحصیل کند، خانواده استرس دارد حال شما نگاه کن چقدر این خانواده سختی کشیده است و چقدر ناچار شده که بچه را رها کند و به خاطر تحصیل به خارج از ایران بفرستد.

وی با اشاره به این که این اتفاق (مهاجرت دانش‌آموزان) باعث از دست دادن ارز زیادی برای ما می‌شود، گفت: مطالعه کردم ما ۲۵ هزار دانش‌آموز و دانشجو فقط در استانبول ترکیه داریم. اینها هر کدام هزینه‌های تحصیلی و رفت و آمدشان حدود ۲ میلیارد تومان می‌شود حال این ۲۵ هزار را در ۲ میلیارد ضرب کنید ببینید چه عدد ارز از کشور خارج می‌شود و جالب این است که این همه ارز غیررسمی خارج می‌شوند.

بیگدلی عنوان کرد: با این کار ما اولاً از الان به نسل بعد خودمان یاد می‌دهیم که شما چگونه می‌توانید قانون را دور بزنید و ارز را از کشور خارج کنید. ثانیاً با یک فرهنگ دیگری بزرگ می‌شوند و ثالثاً بودن در وطن خودشان از دست می‌دهند، بنابرابن باید مشکلات آنها را هرچه زودتر حل کنیم.

منبع: فرارو
ارسال نظر