تاریخ انتشار: ۱۲:۲۱ - ۰۹ دی ۱۴۰۳

شیوع یک بیماری خطرناک در ایران

سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با اعلام افزایش قابل توجه موارد ابتلا به آنفلوانزا نسبت به رعایت پروتکل‌های بهداشتی تاکید کرد. نتایج بررسی ویروس‌های تنفسی شناسایی شده تا پایان آذرماه نشان می‌دهد ویروس‌های آنفلوآنزا با ۲۱ درصد، رینو ویروس‌ها با ۱۱.۸ درصد و SARS-CoV۲ با ۶.۷ درصد در رأس ویروس‌های در گردش قرار دارند.

اقتصاد۲۴-مرادی سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت از افزایش قابل توجه موارد ابتلا به آنفلوانزا در کشور خبر داد و نسبت به رعایت پروتکل‌های بهداشتی به‌ویژه در افراد پرخطر هشدار داد.

وی با اشاره به نتایج آخرین رصد‌های آزمایشگاهی، از شیوع بالای سویه H ۱ N ۱ آنفلوانزای فصلی خبر داد و خواستار اجتناب از حضور در مکان‌های شلوغ و همچنین لزوم استفاده از ماسک شد.

مرادی با اشاره به نتایج آخرین رصد‌های آزمایشگاهی، اظهار داشت: یافته‌های ما نشان می‌دهد که در هفته منتهی به ۳۰ آذر ماه، بین ۲۱ تا ۲۳ درصد از کل موارد عفونت‌های تنفسی جاری در کشور مربوط به آنفلوانزا بوده است. نوع غالب آنفلوانزا نیز از نوع A و زیرگونه H ۱ N ۱ است که همان آنفلوانزای فصلی است.

وی افزود: رصد‌های دو ماه اخیر نشان می‌دهد که شیوع آنفلوانزا به صورت تدریجی افزایش یافته و به بیش از ۲۰ درصد در بین همه عفونت‌های تنفسی رسیده است. این میزان شیوع، نشان‌دهنده افزایش قابل توجه آنفلوانزا در این فصل از سال است.

سرپرست مدیریت مرکز بیماری‌های واگیر با بیان اینکه الگوی شیوع امسال با الگو‌های سال‌های قبل از همه‌گیری کووید-۱۹ همخوانی دارد، گفت: البته در برخی از استان‌ها، فراوانی آنفلوانزا نسبت به سایر عفونت‌های تنفسی بیشتر است.

بنابر اعلام مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، مرادی در ادامه مهم‌ترین توصیه‌های مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر را برشمرد و گفت: با توجه به شیوع بیشتر آنفلوانزا، توصیه می‌شود افراد به‌ویژه سالمندان و افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای از حضور در مکان‌های شلوغ خودداری کنند. استفاده از ماسک، شست‌وشوی مرتب دست‌ها و استراحت در منزل در صورت بروز علائم، از جمله مهم‌ترین اقدامات پیشگیرانه است.

وی همچنین افزود: بعد از آنفلوانزا، رینوویروس‌ها که عامل سرماخوردگی هستند، دومین عامل مهم عفونت‌های تنفسی در کشور هستند.


بیشتر بخوانید:ویروس جدید آنفلوآنزا مردانه چیست؟


سرپرست مدیریت مرکز بیماری‌های واگیر در پایان تاکید کرد که وزارت بهداشت و درمان با استفاده از شبکه آزمایشگاهی گسترده خود، به صورت مستمر وضعیت بیماری‌های تنفسی را رصد می‌کند و در صورت بروز هرگونه تغییر، اطلاع‌رسانی لازم را انجام خواهد داد.

۳ ویروس خطرناک در صدر عوامل بیماری‌های تنفسی ایرانی‌ها

در همین حال، مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت نتایج بررسی ویروس‌های تنفسی شناسایی‌شده تا آذرماه امسال را اعلام کرد.

ایسنا نوشت: بنابر اعلام مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، به منظور رصد و پایش ویروس‌های در گردش بیماری‌های حاد تنفسی، دیده‌وری مولتی پلکس (۲۱ پاتوژن تنفسی) در دانشگاه‌های منتخب علوم پزشکی تهران، ایران، هرمزگان و شهید بهشتی از مرداد سال ۱۴۰۲ شروع شده و در آذر سال جاری ۱۱۹ نمونه از نظر ۲۱ پاتوژن تنفسی تحت آزمایش قرار گرفت.

نتایج نشان‌دهنده آن است که ویروس‌های آنفلوآنزا با ۲۱ درصد، رینو ویروس‌ها با ۱۱.۸ درصد و SARS-CoV ۲ با ۶.۷ درصد در رأس ویروس‌های در گردش قرار دارند.

درصد فراوانی ویروس‌های تنفسی شناسایی‌شده در سال ۱۴۰۳در نمودار زیر نمایش داده شده است:

منبع: تجارت نیوز
ارسال نظر