تاریخ انتشار: ۲۰:۰۱ - ۰۹ دی ۱۴۰۳

نرخ عوارض این آزادراه‌ها از اول بهمن تغییر می‌کند

شورای اقتصاد مصوبه افزایش نرخ عوارض آزادراه‌های دولتی کشور را اصلاح کرد که نرخ‌های جدید از اول بهمن اعمال می‌شود.

اقتصاد۲۴- ۲۸ آبان ماه شورای اقتصاد افزایش نرخ عوارض پنج آزادراه کشور را تصویب کرد و براساس مصوبه شورای اقتصاد نرخ عوارض آزاد راه کرج_ قزوین به طول ۱۰۰کیلومتر ۱۵ هزار تومان، نرخ عوارض آزادراه تهران - قم به طول ۱۳۵ کیلومتر ۱۵ هزار تومان، آزادراه بندرعباس _ شهید رجایی به طول ۳۵ کیلومتر ۸۹۰۰ تومان، آزاد راه قزوین_ زنجان به طول ۱۸۹ کیلومتر ۳۵ هزار تومان و عوارض آزادراه تهران - ساوه به طول ۱۱۵ کیلومتر ۲۰ هزار تومان تعیین شد.

رضا اکبری_ رییس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای - نیز پیش‌تر در گفت‌وگویی با ایسنا، اعلام کرده بود که نرخ عوارض پنج آزادراه دولتی چهار - پنج سال تغییر نکرده بود ولی در این مدت هزینه پروژه‌های عمرانی و هزینه نگهداری به شدت افزایش یافته است؛ بنابراین شورای اقتصاد تصمیم گرفت نرخ عوارض این آزادراه‌ها را افزایش دهد تا درآمد حاصل از آن خرج نگهداری و تعمیر همان آزادراه‌ها شود.

در این راستا، اخیرا شورای اقتصاد مصوبه افزایش نرخ عوارض آزادراه‌های دولتی کشور را اصلاح کرده، در متن این مصوبه آمده است:

شورای اقتصاد در جلسه مورخ ۱۴۰۳/۰۹/۲۶ درخواست شماره ۱۳۷۱۷۶/۱۰۰/۰۲ مورخ ۱۴۰۳/۰۸/۲۹ آن وزارت در خصوص اصلاح مصوبه شماره ۴۳۸۸۰۶ مورخ ۱۴۰۳/۰۸/۲۸ شورای اقتصاد موضوع افزایش نرخ عوارض آزادراه‌های دولتی کشور را به استناد بند «ب» ماده (۳۰) قانون وصول برخی از درآمد‌های دولت و مصرف آن در موارد معین بررسی و به شرح زیر تصویب کرد:

۱- زمان اجرای این مصوبه از تاریخ ۱۴۰۳/۱۱/۰۱ خواهد بود.

۲- بر اساس سامانه‌های اخذ عوارض الکترونیکی موجود، جداول نرخ عوارض در مقاطع مختلف هر آزاد راه مطابق جداول پیوست (ممهور به مهر دبیرخانه شورای اقتصاد) است.

تبصره - به وزارت راه و شهرسازی اجازه داده می‌شود با تکمیل سامانه‌های اخذ عوارض الکترونیکی در ورودی و خروجی‌های فاقد سامانه هر آزادراه نسبت به اخذ عوارض متناسب با پیمایش صورت گرفته با رعایت مقادیر مندرج در جدول نرخ عوارض اقدام کند.

۳-به منظور مساعدت به کاربران دائمی آزادراه‌های مذکور، خودرو‌های سواری شخصی با مجموع تردد رفت و برگشت بیش از ۲۰ بار یا بیش از ۴۰ بار در یک ماه، به ترتیب مشمول ۱۵ و ۳۰ درصد تخفیف در نرخ عوارض فوق شده و همچنین خودرو‌های حمل و نقل با پلاک عمومی، مشمول ۲۰ درصد تخفیف در نرخ عوارض فوق خواهند شد.

۴- ضرایب معادل عوارض برای وسایل نقلیه:

سواری و وانت ۱، کامیونت و مینی بوس۲، کامیون دو محور و اتوبوس۳، کامیون سه محور و بیشتر و تریلی ۴.

۵- خودرو‌های عملیاتی امداد جاده‌ای (اورژانس، هلال احمر، آتش نشانی، پلیس راه، راهداری و ...) از پرداخت عوارض معاف هستند. ساز و کار مربوطه توسط سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای پیش بینی خواهد شد.

۶ - با هدف کاهش تصادفات و تلفات ناشی از تصادفات جاده‌ای از طریق هوشمندسازی سامانه‌ها و فناوری‌های نوظهور دیجیتال، سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای مجاز است سالیانه حداقل پنج درصد از منابع را دریافت کنند.

ارسال نظر