تاریخ انتشار: ۰۹:۳۲ - ۱۱ دی ۱۴۰۳

نگاه قیمتی طلا و سکه به تعیین مسیر دلار

بازار طلا و سکه امروز در حالی وارد معاملات می‌شود که سوال اصلی فعالان این است: آیا روند صعودی قیمت‌ها ادامه می‌یابد یا اصلاح نرخ دلار، بازار را به سمت آرامش هدایت خواهد کرد؟

اقتصاد۲۴- بازار طلا و سکه در حالی به سراغ معاملات روز سه‌شنبه می‌رود که روز دوشنبه بازار‌ها شاهد دو وضعیت کاملاً متفاوت بودند؛ روندی که در پی آن در ساعات ابتدایی، قیمت‌ها در مسیر نزولی قرار داشتند، اما در ادامه روز، بازار‌ها تغییر جهت دادند و قیمت‌ها به سمت بالا حرکت کردند.

قیمت طلا و سکه در سومین روز هفته با نوسانات نرخ دلار همراه بود. بازار طلا در آغاز روز با کاهش قیمت‌ها شروع شد، اما افزایش نرخ دلار باعث شد که این بازار به روند صعودی گرایش پیدا کند. سکه امامی نیز در روز دوشنبه به سوی کانال ۵۷ میلیونی نزدیک شد.

طلا و سکه در روز دوشنبه معاملات خود را با افت قیمت آغاز کردند، ولی با افزایش نرخ دلار، بازار‌ها تغییر روند دادند و وارد مسیر صعودی شدند.

اقتصاددانان با توجه به رشد نرخ دلار طی هفته گذشته معتقدند که بازار طلا همچنان با افزایش نرخ دلار هماهنگ نشده است. به گفته آنها، طلا نسبت به سطوح قیمتی جدید دلار محتاط عمل می‌کند و احتمال اصلاح قیمت دلار را مدنظر دارد.

با این حال، برخی تحلیلگران اقتصادی بر این باورند که اظهارات اخیر مسئولان نشان‌دهنده ادامه‌دار بودن روند صعودی دلار است. اگر این پیش‌بینی محقق شود، انتظار می‌رود که بازار طلا نیز تا پایان سال به افزایش قیمت ادامه دهد.

با این حال، قیمت طلای جهانی در معاملات دوشنبه کاهش محدودی را تجربه کرد، اما این افت جزئی نتوانست تأثیر قابل توجهی بر قیمت‌ها داشته باشد. طلای جهانی روز پیش در محدوده ۲۶۲۶ دلار قرار داشت و برای عبور از مقاومت ۲۶۳۱ دلار تلاش کرد، اما به سرعت تا محدوده ۲۶۱۳ دلار عقب نشست و در پایان روز با کاهش بیشتر به محدوده ۲۶۰۳ دلار رسید.

هم‌زمان در بازار داخلی، طلای آبشده معاملات را از ۲۲ میلیون و ۴۰۹ هزار تومان آغاز کرد و در ابتدا کاهشی بود و تا پله دوم این کانال پایین آمد. اما در پی تقاضای صعودی و افزایش قیمت دلار تا مرز ۲۲ میلیون و ۶۴۵ هزار تومان رشد کرد. براساس بررسی اقتصادنیوز، حباب طلای آبشده با نوسان روز دوشنبه بازار طلا افزایش داشت و به بالای یک درصد رفت.

هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز روز گذشته در محدوده پنج میلیون و ۲۷۷ هزار تومان قرار گرفت.


بیشتر بخوانید: چرا شاخص‌ بورس به یکباره ریزش کرد؟/ با دلار ۸۳ هزار تومانی نمی‌توان انتظار رشد بورس را داشت


از سوی دیگر، سکه امامی نیز معاملات روزانه را با قیمت ۵۶ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان آغاز کرد و در ابتدا با کاهش به پله نهم کانال ۵۵ میلیون تومان افتاد، اما در ادامه با افزایش به محدوده ۵۶ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان بازگشت. نیم‌سکه و ربع‌سکه نیز به ترتیب ۳۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان و ۱۸ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان معامله شدند و سکه گرمی با قیمت نه میلیون و ۱۰۰ هزار تومان در معامله بود.

حباب سکه ۱۳ درصد برآورد می‌شود که نشان می‌دهد قیمت بازاری سکه شش میلیون و ۶۱۰ هزار تومان گرانتر از ارزش ذاتی آن معامله می‌شود. کاهش حباب‌ها نشان‌دهنده فروکش کردن هیجانات در بازار است، اما احتمال صعود مجدد در صورت ادامه افزایش ارزش دلار و طلای جهانی وجود دارد.

با این حال، تکنیکالیست‌ها بر این باورند که طلای جهانی با حمایت کلیدی در محدوده ۲۶۰۰ دلار و مقاومت اصلی در ۲۶۳۳ دلار رو به روست و حرکت قیمت این فلز گران‌بها همچنان به تصمیمات سیاستی فدرال رزرو، داده‌های اقتصادی آمریکا -مانند نرخ رشد اقتصادی و تورم- و روند بازدهی اوراق قرضه دولتی وابسته خواهد بود. به عقیده این گروه، اگر داده‌های اقتصادی ضعیف‌تر از پیش‌بینی‌ها باشد یا احتمال توقف سیاست‌های انقباضی افزایش یابد، طلا می‌تواند از مرز ۲۶۳۳ دلار عبور و به سمت محدوده ۲۶۵۰ دلار حرکت کند. در مقابل، تداوم تقویت شاخص دلار یا افزایش نرخ بهره قیمت طلا را به زیر سطح ۲۶۰۰ دلار هدایت و آن را به محدوده حمایتی ۲۵۹۰ دلار سوق می‌دهد.

عواملی که در سال ۲۰۲۴ باعث حمایت از قیمت طلا شدند، همچنان پا برجا هستند؛ خرید‌های ادامه‌دار طلا از سوی بانک‌های مرکزی که خواهان متنوع‌سازی ذخایر خود هستند و کاهش‌های نرخ بهره توسط بانک مرکزی آمریکا که از تقاضای سرمایه‌گذاری در طلا حمایت می‌کند. تحلیلگران معتقدند یکی از مهم‌ترین عوامل تأثیرگذار بر بازار جهانی طلا، سیاست‌های پولی بانک مرکزی آمریکا (فدرال رزرو) است. بازار‌ها پس از بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید در ژانویه، انتظار تغییر قابل توجه سیاست‌های آمریکا در سال ۲۰۲۵ را دارند، از جمله وضع بالقوه تعرفه‌ها، کاهش مقررات و تغییرات در مالیات.

طلای آبشده در بازار داخلی با حمایت قوی در ناحیه ۲۲ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان و مقاومت سنگین در مرز ۲۲ میلیون و ۹۷۰ هزار تومان روبه‌رو است و روند صعودی این فلز گرانبها به تداوم افزایش نرخ دلار و تقاضای سفته‌بازی وابسته است. اگر دلار به رشد خود ادامه دهد یا طلای جهانی مقاومت ۲۶۳۳ دلار را بشکند، احتمال دارد طلای آبشده از مقاومت ۲۲ میلیون و ۹۷۰ هزار تومان عبور کرده و به کانال ۲۳ میلیون تومان برود. با این حال، در صورت کاهش تقاضا یا افت قیمت دلار، احتمال اصلاح قیمت و بازگشت به محدوده حمایتی ۲۱ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان نیز وجود دارد.

بنابر ادعای فعالان بازار، سکه امامی هم در معاملات پیش‌رو با حمایت در ۵۵ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان و مقاومت کلیدی در ۵۷ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان مواجه است. رشد تقاضا برای سکه، انتظارات تورمی و نوسانات دلار عواملی هستند که می‌توانند سکه را به سمت شکستن مقاومت و حرکت به سوی محدوده ۵۸ میلیون تومان هدایت کنند. از سوی دیگر، در صورتی که مداخله بازارساز برای کنترل دلار یا کاهش تقاضا در بازار اتفاق بیفتد، احتمال اصلاح قیمت و بازگشت به زیر سطح حمایتی وجود دارد که می‌تواند سکه را به محدوده ۵۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان برساند.

نوسانات دلار و درهم به‌عنوان دو شاخص اصلی، تعیین‌کننده قیمت طلا و سکه هستند. تقاضای بالای ارز و مداخله محدود بازارساز، روند صعودی دلار را تقویت کرده و افزایش نرخ دلار هزینه واردات طلا را بالا برده است. هر تغییری در سیاست‌های ارزی یا تقویت ذخایر می‌تواند بازار را تحت تأثیر قرار دهد.

انتظارات تورمی یکی از عوامل مهم در بازار طلا و سکه است. پیش‌بینی افزایش قیمت‌ها باعث رشد تقاضای سرمایه‌ای برای طلا و کاهش تمایل به فروش می‌شود، که به افزایش قیمت‌ها و کاهش عرضه منجر می‌گردد.

عوامل بین‌المللی مانند سیاست‌های فدرال رزرو و داده‌های اقتصادی آمریکا، همراه با نوسانات دلار و انتظارات تورمی، بازار طلا و سکه را در شرایطی حساس قرار داده‌اند که تغییر هرکدام می‌تواند مسیر بازار را دگرگون کند.

منبع: اقتصاد نیوز
ارسال نظر