اقتصاد۲۴- رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به آثار منفی آلودگی هوا بر جنین، اسامی آلودهترین و پاکترین شهرهای کشور را اعلام کرد.
عباس شاهسونی در گفتوگویی به مناسبت هفته ملی هوای پاک اظهار کرد: طبق مطالعات انجام شده از سوی وزارت بهداشت در سال ۱۴۰۲ در ۵۷ شهر کشور با جمعیت حدود ۴۸ میلیون نفر، سالانه ۳۰ هزار و ۶۹۲ مرگ منتسب به آلودگی هوا داریم.
وی افزود: در تهران در سال ۱۴۰۲ به طور میانگین سالانه ۶۹۳۹ مرگ به دلیل مواجهه با ذرات آلاینده PM ۲.۵ رخ میدهد.
شاهسونی ادامه داد: آلودگی هوا یک عامل خطر است که از دوران جنینی تا زمان سالمندی، روی انسانها تاثیر میگذارد و ارتباط بسیاری از بیماریها با آلودگی هوا طی مطالعات صورت گرفته مشخص شده است.
۵ بیماری در ارتباط با آلودگی هوا
وی متذکر شد؛ مهمترین بیماریهای ناشی از مواجهه با آلودگی هوا در جهان و ایران، بیماریهای ایسکمیک قلب یا سکته قلبی، سکته مغزی، سرطان ریه و بیماریهای مزمن انسداد ریوی و دیابت نوع ۲ هستند.
بیشتر بخوانید:تهرانِ خسته؛ پایان داستانِ ۲۵۰ساله پایتخت ایران
وی با بیان اینکه طبق نتایج تحقیقات، آلودگی هوا روی جنین تاثیر منفی میگذارد، گفت: آلودگی هوا باعث افزایش تولد نوزادان با وزن کم و زایمانهای زودرس میشود. برآوردها نشان داده که وجود ذرات آلاینده در هوا منجر به مرگ بیش از ۷۰۰ هزار کودک زیر ۵ سال در جهان میشود.
آلودهترین و پاکترین شهرهای کشور
رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت با اشاره به اینکه بیشترین آلودگی هوا در ایران را در کلانشهرها شاهد هستیم، بیان کرد: عمده علت آلودگی هوا در کلانشهرها به دلیل منابع متحرک و ثابت است و بخشی از آلودگی هوا نیز به دلیل طوفانهای گرد و غبار در برخی از شهرهای کشور است.
شاهسونی درباره آلودهترین و پاکترین شهرهای کشور به لحاظ کیفیت هوا تصریح کرد: در بین کلانشهرها، اصفهان، تهران و مشهد و در بین شهرستانها، شهر زابل و ایرانشهر جزو آلودهترین شهرهای کشور بودهاند. همچنین سنندج، اردبیل، شاهرود، گرمسار و ملایر بهترین کیفیت هوا و پایینترین غلظت ذرات معلق PM ۲.۵ را داشتهاند.