تاریخ انتشار: ۱۰:۰۱ - ۰۱ بهمن ۱۴۰۳

بودجه‌های عجیب برای برنامه فرهنگی در بهشت زهرا

رئیس کمیسیون عمران و حمل ونقل شورای شهر تهران گفت: برای ۲۲ منطقه و هر منطقه یک میلیارد تومان تحت عنوان اجرای برنامه فرهنگی در حرم حضرت عبدالعظیم و بهشت زهرا در نظر گرفته شده است. توزیع بودجه به این سبک، نه تنها غیرمعمول است بلکه می‌تواند به عنوان یک بدعت در بودجه‌ریزی شهری تلقی شود.

اقتصاد۲۴- ساماندهی قطعه شهدا در جریان بررسی متمم بودجه ۱۴۰۳ در جلسه دیروز شورای شهر تهران، موضوع اختلاف برخی از اعضای شورا بود. ناصرامانی، عضو شورای شهر تاکید داشت که این ساماندهی بدون مجوز بنیاد شهید است. همچنین این ساماندهی به شهرداران مناطق واگذار شده بود که شورا با این واگذاری مخالفت کرد.

اعضاء معتقد بودند معاونت خدمات شهری شهرداری نباید بدون دریافت مجوز، بهسازی بهشت زهرا را به شهرداری مناطق واگذار می‌کرد که پس از بررسی، اعضای شورای شهر با اختصاص ۱۰۰ میلیارد تومان به معاونت خدمات شهری شهرداری برای بهسازی و هویت بخشی گلزار شهدا موافقت کردند.

در جریان بررسی متمم بودجه، جعفر تشکری هاشمی، رئیس کمیسیون عمران و حمل ونقل شورای شهر تهران به تمرکز برنامه‌های فرهنگی در بهشت زهرا هم اشاره کرد و گفت که برای ۲۲ منطقه و هر منطقه یک میلیارد تومان تحت عنوان اجرای برنامه فرهنگی در حرم حضرت عبدالعظیم و بهشت زهرا در نظر گرفته شده است. توزیع بودجه به این سبک، نه تنها غیرمعمول است بلکه می‌تواند به عنوان یک بدعت در بودجه‌ریزی شهری تلقی شود.

او گفت: اینکه ما برای یک مکان مشخص بودجه فرهنگی تعریف کنیم صحیح نیست هنگامی که من این ردیف را دیدم به یاد برنامه افق افتادم که به مهمانان خود کفن هدیه می‌داد و ما نیز در برنامه‌های فرهنگی خود فقط حضور در بهشت زهرا را دیده‌ایم و گویی دیگر برنامه‌های فرهنگی جایگاهی ندارند اینکه بودجه را جدا کرده و مختص این دو مکان کنیم موضوعیت ندارد. اقدام فرهنگی خاصی قرار است در بهشت زهرا انجام شود که به ۲۲ میلیارد تومان پول احتیاج دارد.

رئیس کمیسیون عمران و حمل ونقل شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به دیگر ردیف پیشنهادی متمم بودجه گفت: به هر منطقه اعلام شده که بخشی از بهشت زهرا را ساماندهی کند؛ مثلاً منطقه ۱ قطعه ۲۹ و منطقه ۳ قطعه ۲۷ را باید ساماندهی کند این شیوه توزیع بودجه و تقسیم وظایف به صورت غیرهماهنگ و سلیقه‌ای، فاقد انسجام و برنامه‌ریزی است. اگر قرار است در بهشت زهرا اقداماتی همچون خیابان‌کشی، احداث سایبان یا هر نوع بهسازی انجام شود، باید به صورت متمرکز و با مدیریت خود بهشت زهرا صورت گیرد. توزیع بودجه به مناطق برای چنین کاری، هم غیرضروری و هم ناکارآمد است.

محمد آخوندی، رئیس کمیته بودجه شورای شهر تهران در این خصوص عنوان کرد: شهرداری نمی‌توانست بدون دریافت مجوز از شورای شهر کار را شروع کند؛ اما به دلیل اینکه سازمان بهشت زهرا توان اجرایی نداشت، کار را به مناطق داد. با این حال این برنامه ریزی مشکل حسابداری دارد و می‌خواهند بحث بهسازی را در متمم قرار دهند. ما هم می‌توانیم این بودجه را رد کنیم و هم این‌که مساعدت‌های لازم را انجام دهیم و مشکل را رفع کنیم.


بیشتر بخوانید:عکس/ اجاره گریه‌کن در سایت بهشت زهرا


ناصر امانی همچنین گفت: طبق قانون هرگونه ساخت و ساز در قطعه شهدا باید با مجوز و تأییدیه بنیاد شهید صورت بگیرد. من این موضوع را پیگیری کردم و متوجه شدم بنیاد شهید از این پروژه بی اطلاع است.

داوود گودرزی، معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری تهران هم در پاسخ به انتقاد اعضاء با بیان اینکه در نظر داشتیم تا پایان دوره ششم مدیریت شهری بهسازی بهشت زهرا (س) به پایان برسد، گفت: به همین دلیل بودجه و اجرای آن بین مناطق تقسیم شد که هشت منطقه در بهسازی درگیر هستند و دیگر مناطق نیز در امور دیگر دخیل شده‌اند.

وی با بیان اینکه هر هفته هزاران نفر به بهشت زهرا (س) مراجعه می‌کنند، یادآور شد: ما باید حداقل شرایط را برای حضور شهروندان فراهم کنیم. بحث ما یکسان سازی نیست، بلکه بهسازی است که نمونه آن در قطعه ۵۰ اجرایی شده است.

گودرزی با اعلام اینکه ما به دنبال این بودیم تا پایان دوره ششم مدیریت شهری بهسازی بهشت زهرا (س) را به پایان برسانیم، گفت: به همین دلیل بودجه و اجرای آن بین مناطق تقسیم شد که هشت منطقه در بهسازی درگیر هستند و دیگر مناطق نیز در امور دیگر دخیل شده‌اند. سعی کردیم بخش‌های مختلف تقویت شوند که اقدامات تا پایان دوره به نتیجه برسند

وی با بیان اینکه برآورد‌های اولیه انجام شد و منطقه ۲۱ نیز بهسازی را آغاز کرده است، یادآور شد: مدل بهسازی تعیین شده که تمام مناطق بر اساس آن اقدام کنند. معابر اطراف قبور در این طرح، بهسازی می‌شود و فضای قبور حفظ خواهد شد. این تقسیم کار تدبیری بود که برای یک کار مشترک زمان بخریم.

معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری تهران همچنین تصریح کرد: بنده به سهم خود بابت اقدامات صورت گرفته که در شورا تصویب نشده، عذرخواهی می‌کنم. بنده حضور نداشتم و اقدامات بنابه ضرورت آغاز شده و تقاضا می‌کنیم با ادامه آن موافقت و اشتباه صورت گرفته مبنی بر عدم ارائه طرح در شورا، بخشیده شود.

مجید باقری معاون برنامه ریزی، توسعه سرمایه انسانی و امور شورای شهرداری تهران نیز در ادامه با بیان اینکه در بهشت زهرا (س) به هیچ عنوان تخلف صورت نگرفته و هزینه‌ای نشده است، گفت: پیمانکار هنوز کار خود را آغاز نکرده است. ما تصمیم گرفتیم که به گونه‌ای پیش برویم که بهشت زهرا برای آسایش مراجعین بهسازی شود و بر این اساس به مناطق واگذار کردیم. این ابلاغ شده و مناقصه‌ای که بابت آن هزینه‌ای شده باشد، انجام نشده است.

در نهایت به پیشنهاد اعضای شورای شهر تهران یک کد واحد با عنوان بهسازی و هویت بخشی گلزار شهدا توسط شهرداری مناطق ۲۲ گانه در زیر مجموعه خدمات شهری مشخص شد و اعتبار ۱۰۰ میلیارد تومانی برای آن تا پایان سال تخصیص داده شد. بر این اساس معاونت خدمات شهری اعتبار مورد نیاز را تخصیص خواهد داد که این پیشنهاد مورد تأیید و موافقت اعضای شورای شهر تهران قرار گرفت.

منبع: خبر آنلاین
ارسال نظر