اقتصاد24 - «محمد شریعتمداری» وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در دیدار با «فیلیپ تیه بو» سفیر فرانسه در تهران با اشاره به نقش فرانسه در برجام گفت: مردم ایران انتظار دارند که فرانسه و کشورهای اروپایی بیش از این در قضیه مداخله کند.
وی افزود: تصور عمومی این بود که کشورهای اروپایی که طرف مذاکره برجام بودند در حفاظت و حراست از برجام و در شرایطی که ایران پایبند به همه آنچه که در مذاکرات برجام به تفاهم رسیده بودند ایستادگی بیشتری داشته باشد.
وزیر کار اظهارداشت: در حالی که در تبلیغات، فرانسه همواره مخالف سیاست یک جانبهگرایی بوده، در کمال تعجب شاهد هستیم که با سیاست یک جانبهگرایی از سوی آمریکا تا حد زیادی همراهی میکند و این امر موجب میشود که باورهای مردم ایران در همراهی اروپا با ایران و نیز به اعتماد عمومی و سرمایه اجتماعی در فرانسه نسبت به دولت لطمه میزند.
وزیر کار گفت: البته قصدی ندارم که زحمات اروپا را در ایجاد اینستکس نادیده بگیرم اما نمیتوانیم منتظر باشیم و با تمام قوا راه خود را ادامه میدهیم و امیدواریم تاریخ، قضاوت درستی از روابط ما داشته باشد و به طور یقین تلاشهای شما به عنوان سفیر نیز می تواند در این زمینه بسیار موثر باشد.
وی در ادامه در خصوص بحث اشتغال در کشور گفت: ما برای حل مشکل بیکاری تلاشهای گستردهای کردیم به نحوی که سهم اشتغال روستایی در سبد اشتغال کشور پیش از تحریمها کمتر از سه درصد بود اما با تمهید برنامههای منظمی، این سهم را به بیش از ۲۵ درصد افزایش دادیم.
شریعتمداری اضافه کرد: همچنین در روستاها و شهرهای زیر ۱۰ هزار نفر جمعیت تلاش کردیم تا به اشتغال توجه بیشتری داشته باشیم. با افزایش مشارکت اقتصادی و تلاش برای اشتغال در سه ماهه اول بهار امسال نرخ بیکاری را کاهش دادیم.
وی در ادامه به زمینههای مشترک همکاری اشاره کرد و گفت: همکاریهای بسیار گستردهای میتواند بین ایران و فرانسه در جریان باشد و در چنین شرایطی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، در عرصه فعالیتهای اجرایی و عملیاتی در اقتصاد، در حوزه روابط کار و بالا بردن مهارت افزایی میتوانیم همکاریهای مشترک فراوانی داشته باشیم.
دعوت به مشارکت شرکتهای فرانسوی به همکاریهای اقتصادی با ایران
وزیر کار افزود: هم اکنون چند مجموعه بزرگ اقتصادی در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی وجود دارد و ما به نمایندگی از سهامداران اداره کننده مجموعههای اقتصادی هستیم و نزدیک به ۳۴ درصد داروی کشور را در این مجموعه تولید می کنیم.
وی ادامه داد: نزدیک به ۳۰ درصد سیمان و ۲۳ درصد از پتروشمی کشور را در زیر مجموعه وزارت کار تولید می کنیم. علاوه بر این شرکت هواپیمایی آسمان، حمل و نقل ریلی رجا، کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، شرکت ملی نفتکش و بسیاری از فعالیتهای اقتصادی در کشور تحت مسئولیت و کنترل این وزارتخانه است و همه آنها مایملک صندوقهای حمایتی مثل تامین اجتماعی و صندوق بازنشستگی هستند بنابراین در حوزه اقتصادی می توانیم با شما نیز این همکاریها را گسترش دهیم.
شریعتمداری بیان کرد: در حوزه آموزشهای فنی و حرفهای، تبادل نیروی کار، حمایت از معلولان و زنان سرپرست خانوار، روابط کار و رفاه اجتماعی نیز میتوانیم همکاریهای خوبی داشته باشیم.
وی افزود: برای تحقق موارد بیان شده سفارتخانه میتواند قدمهای اولیه را بردارد و هیاتهای کارشناسی مشترک را مبادله کنیم تا زمینهها، فعالیتها و پتانسیلهای قابل مبادله را دقیقتر بررسی کنند.
فرانسه با تصمیم آمریکا همراهی نمیکند
در ادامه این دیدار سفیر فرانسه در تهران گفت: به طور یقین دولت فرانسه با تصمیم آمریکا همراهی نمیکند. ما فشار حداکثری آمریکا را به هیچ عنوان دنبال نکردیم و موافق آن نیستیم. بلکه موافق حفظ گفت و گو و همکاری از جمله با ایران هستیم.
«فیلیپ تیه بو» در خصوص اینستکس گفت: با توجه به اینکه پروژهای طولانی و پیچیده است ولی ما مصمم به راهاندازی آن هستیم البته راهاندازی همین مکانیزم نیز از سوی آمریکا دچار انتقاداتی شده است. در همین خصوص برای اعطای برخی اعتبارات و نیز اجرایی شدن اینستکس با مقامات ایرانی در حال مذاکره هستیم. روسیه و چین هم که عضو برجام هستند و به همان اندازه که کشورهای اروپایی مسئول هستند در این رابطه فعال اند .
سفیر فرانسه تاکید کرد: ما به هیچ وجه دنباله رو سیاست ها و تصمیمات آمریکا نیستیم. از اول هم گفتیم که سیاست آمریکا، سیاستهای اشتباه و بدی هستند و سیاستهای ترامپ اثرات بسیار مضری دارد. در همین راستا سعی می کنیم یکسری مکانیزمها و پروسههای گفت و گو را بین ایران و کشورهای اروپایی ادامه دهیم .
وی اضافه کرد: همچنین واقفیم که یکسری ناامیدی از کندی به اجرا در آمدن مکانیزمها وجود دارد که سعی میکنیم این مورد را اصلاح کنیم تا اینکه در چارچوب روابط دو جانبه اجرایی شود .
تیه بو گفت: زمینههای همکاری گستردهای بین ایران و فرانسه وجود دارد. و همچنین مطلعیم که شرکتهای دارویی فرانسوی در ایران فعال هستند و با شرکتهای دارویی ایرانی همکاری مشترک دارند.
وی ادامه داد: علاوه بر اینها علاقهمند به گفت و گوهای عمیق و همکاری مشترک در زمینه حفاظت اجتماعی و مسایل اجتماعی به ویژه در زمینه بازنشستگی، آموزشهای مهارتی، تربیت نیروی کار هستم و این امر می تواند در چارچوب توسعه همکاریهای دانشگاهی هم قرار گیرد.
سفیر فرانسه اظهارداشت: آمادگی کامل برای تبادل هیاتهای کارشناسی بین دو کشور در زمینههای همکاری جدید وجود دارد.
منبع: ایرنا